Skip to main content

Guatemala, El Salvador og Nicaragua rundreise - 12 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

"Koloniale skatter i Mellom-Amerika" er en 12 dagers tur gjennom Guatemala, El Salvador og Nicaragua med følgende destinasjoner: Guatemala City, Atitlán, Antigua, Suchitoto, León og Granada Guatemala, El Salvador og Nicaragua har en viktig spansk-kolonial arv, blant de best bevarte i Mellom-Amerika.

Colonial Treasures of Central America kombinerer de tre landene i en pakke som tilbyr kundene et mangfold i kultur, natur og landskap. 

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: Guatemala City
Ankomst Guatemala City flyplass. Du blir møtt av vår representant og det blir transport til hotellet. Guatemala City er hovedstaden i Republikken Guatemala siden 1775, etter at en rekke jordskjelv ødela den tidligere hovedstaden Antigua. I tillegg til et bredt utvalg av restauranter, hoteller og butikker, har byen mange kunstgallerier, teatre og museer og tilbyr en økende mengde kulturelle aktiviteter.

Byen er delt i 22 soner. Zone One er det historiske sentrum, som ligger i hjertet av byen, hvor mange viktige historiske bygninger er funnet, inkludert det nasjonale kulturpalasset, Metropolitan Cathedral, National Congress, Presidential House, National Library og Constitution Plaza. Zone Ten, sammen med å være byens økonomiske distrikt, er blant de mest populære områdene for popkultur, shopping og underholdning. Et distrikt innen Zone Ten, kjent som Zona Viva, inneholder mange av byens mest populære og dyreste hoteller, restauranter, barer og andre underholdningssteder for byboere.

Dag 2: Atitlán Lake
Vi kjører til Atitlán Lake med et stopp i Iximche. Iximche er et Maya-sted i de vestlige høydepunktene i Guatemala. Navnet stammer fra ordene Ixim og Che, som betyr bokstavelig talt "maitreetre". Den ble bebodd av Kaqchikel som var en mayastamme. I sin storhetstid hadde Iximche en befolkning på 10.000. Kort etter ankomsten av den spanske erobreren Pedro de Alvarado i 1524, ble byen forlatt da spansken krevde overdreven hyllest. Iximche-ruinene ble deklarert som en guatemalansk nasjonalmonument i 1960.

Lake Atitlan er en innsjø i Guatemala-høylandet, og regnes som en av de vakreste innsjøene i verden. Navnet er hentet fra dens betydning "ved vannet". Atitlan er den dypeste innsjøen i Mellom-Amerika og støtter omfattende kaffe- og avokado plantasjer, samt andre landbruksprodukter som bønner, tomater, agurker og hvitløk.

Dag 3: Dagstur til Chichicastenango
Chichicastenango blir ofte referert til som "Chichi", er en liten by som ligger i toppen av fjellene ca 2-3 timer nordvest for Guatemala City. Chichicastenango er hjemsted for et fargerikt marked som fungerer som en av de største lokale handelssentrene i området. Her finner du alle slags varer, inkludert keramikk, kaffe, smykker og vevde tekstiler.

Dag 4: Antigua Guatemala
Om morgenen besøker du Santiago de Atitlán. Ettermiddagstransport til Antigua. Tour Santiago de Atitlán: Vi tar båten til Santiago Atitlán, som ligger på den sørlige kysten av Atitlán-sjøen. Byen er kjent for sin kunst og tocoyal, et langt håndlaget bånd som bæres av urfolkene. Byen er også hjemsted for den imponerende Parroquial Santiago Apóstol, en av de mest fantastiske kirker i Atitlán-sjøen, som dateres til 1500-tallet. Besøk til maya-samfunnet Tzutuhil er også inkludert. Antigua, en fargerik og sjarmerende by, ligger mindre enn en time fra Guatemalas hovedstad. Deklarert UNESCOs verdensarvliste i 1979, er Antigua kjent for sin skjønnhet og historiske betydning. De brosteinsbelagte gatene, balkonger og koloniale bygninger gir besøkende en fantastisk blanding av kultur og religiøs tradisjon, og det faktum at det er omgitt av tre vulkaner, gir god natur.

Dag 5: Antigua Guatemala
Dagen er til egen disposisjon for å oppdage Antigua på egen hånd.

Dag 6: Suchitoto (El Salvador)
Vi ankommer byen Suchitoto i El Salvador. Underveis besøker du Joya de Cerén. Etter ankomst: Tour Joya de Cerén. Besøk av det arkeologiske området Joya de Ceren, erklærte et verdensarvsted av UNESCO. Joya de Ceren regnes som den viktigste arkeologiske funn de siste årene i Latin-Amerika. Den pre-Columbian Maya-landsbyen er utrolig nok intakt, til tross for lagene av vulkansk aske. 

Suchitoto er kjent for sin kirke og dens brosteinsbelagte gater. Byen tilbyr utmerket utsikt over Suchitlan-sjøen som ble opprettet av elven Lempa. Byen hadde en betydelig rolle i indigohandelen i kolonitiden. Suchitoto betyr "Plasser av fugler og blomster" i Nahuatl-språket, talt av pipene, grunnleggerne og første innbyggerne på dette stedet.

Dag 7: Suchitoto (El Salvador)
Funksjoner fra fortiden blandet med moderne kultur gjør Suchitoto til en pulserende by som er vel verdt en nærmere titt. En tur rundt i byen tar deg til byens mest emblematiske bygninger, som blant annet Santa Lucía kirke, blant annet Arte para La Paz (kunst for fred) og Las Ruinas teater. Under turen kan du nyte en historisk-kulturell fortelling om byen.

Dag 8: La Union (El Salvador) - León (Nicaragua) 
Fra havnen i La Union tar vi en båt som går til Nicaragua, og vi krysser Gulf of Fonseca. Vi fortsetter til León. Byen León er en kulturhistorisk attraksjon med en autentisk atmosfære hvor du enkelt kan koble til lokalbefolkningen. León tilbyr en rolig, avslappet og hyggelig atmosfære. Senteret med sine koloniale bygninger, vakre kirker og katedralen - som er blitt erklært som UNESCOs verdensarvliste, er bare en av León mange attraksjoner. Du kan også bestemme deg for å gå til en av vulkanene i området, eller gå til strandreservatet Juan Venado. En av de mest populære attraksjonene er vulkanen på Cerro Negro.

Dag 9:  Byvandringstur i León (Nicaragua)
Utforsk til fots den fascinerende historien til en av Nicaraguas eldste og mest innflytelsesrike byer. Under en guidet tur besøker du revolusjonerende veggmalerier, barokke og neoklassiske kirker og et kunstmuseum som viser verk av internasjonalt anerkjente kunstnere. Vi fortsetter turen med å utforske det lokale markedet og koloniale bygninger, blant annet Nicaraguas første universitet. I tillegg klatrer du på taket av Mellom-Amerikas største katedral, registrert på UNESCOs liste over verdensarv.

Dag 10: Granada (Nicaragua)
Transfer til den koloniale byen Granada, med rute stopp på Masaya vulkan og marked. Lunsj inkludert, med utsikt over Laguna de Apoyo. Etter ankomst vil du gå på tur: Masaya Highlights (Masaya vulkanen - Artisan Market). Se på innsiden av en aktiv vulkan, utforske et fargerikt marked, og lunsj på en kratersjø på en dag! Turen starter ved Masaya Volcano National Park. Din sjåfør bringer deg til toppen av vulkanen, hvor du kan kikke inne i det aktive krateret. Din neste stopp er Masaya's håndverksmarked, hvor du kan kjøpe kvalitet, nikaraguansk kunsthåndverk.

Du har lunsj med utsikt over den imponerende Apoyo-lagunen før du fortsetter til reisemålet ditt, Granada. Granada ble grunnlagt i 1524 og antas å være den nest eldste byen etablert på fastlandet Latin-Amerika ved den spanske erobringen. I dag er Granada preget av lyse, spansk-koloniale arkitekturer, synlige gjennom hele sentrum. Atmosfæren er veldig hyggelig, og det finnes et bredt utvalg av populære restauranter og barer, spesielt langs bulevarden fra sentralparken til kysten av Nicaragua-søya.

Dag 11: Las Isletas Båttur – Granada (Nicaragua)
Las Isletas ligger ved foten av Mombacho vulkanen, og består av rundt 360 små skogsdekket øyer, og ble dannet av et vulkanutbrudd for 20.000 år siden. Ved havnen blir du møtt av kapteinen som tar deg med ut på en motorbåttur. Under turen vil guiden vise deg eksotisk flora og fauna. Det blir stopp på en av øyene for en drikk før du drar tilbake.

Dag 12: Hjemreise fra Managua (Nicaragua)
Transfer til den internasjonale flyplassen Augusto C. Sandino i Managua.

Info om turen

• 12 days / 11 nights • Colonial Treasures of Central America is a 12 day tour through Guatemala, El Salvador and Nicaragua with the following destinations: Guatemala City, Lake Atitlán, Antigua, Suchitoto, León and Granada Guatemala, El Salvador and Nicaragua have important Spanish-colonial heritage, among the best-preserved to be found in Central America. Colonial Treasures of Central America combines the three countries in one package offering the clients diversity in culture, nature and landscapes. The main tour always starts on a Tuesday. The clients can however decide to go on a pre-tour, which starts on Monday, or extend their stay in Nicaragua by going on one of the two offered post-tours. • *Minimum 2 people Inkludert i kostnaden:  Innkvartering inkludert frokost  Lunsj under Masaya tur (ingen drikkevarer)  Overføringer  Turer nevnt med engelsktalende guide  Inngangsavgift  Mva / Skatt Prisen inkluderer ikke:  Måltider og drikkevarer som ikke er nevnt i Programmet  Personlige utgifter  Internasjonale flyreiser  Valgfrie turer  Overføringsgebyr

  • RGF Logo
  • NRF Logo