Skip to main content

HORUS rundreise: 2n Kairo, 3n Nilencruise, 4n Hurghada

Status:
Kontakt oss for bestilling

HORUS rundreise er en kortvariant av Lotus rundreise. Du får med deg en hel dag i Kairo, 3 netters Nilencruise og noen dager badeferie i Hurghada.

Rundreisen er oppkalt etter falkeguden Horus, sønn av guden Osiris og modergudinnen Isis. Tempelet i Edfu er dedikert Horus.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: (Onsdag) Oslo-Kairo
Fly Oslo - Kairo via Europeisk by. På Kairo flyplass møter du vår representant og det blir transport til det valgte hotellet for innsjekking. (For de som har meldt seg på utflukter får angitt tid for neste dag av representanter).

Dag 2 : (Torsdag) I Kairo (frokost)
Dagen starter med en god frokost på hotellet. Turen til Giza pyramidene og det Egyptiske museum er den mest populære utflukten (må bestilles separat , sammen med programmet).

Dag 3: (Fredag​​) Kairo - Aswan (frokost hotel, halvpensjon ombord)
Etter frokost på hotellet blir det transfer til flyplassen for fly til Aswan. Det vil bli mottakelse og transfer til cruisebåten for innsjekking. Utflukt til Aswan demningen og Philae tempel for de som har bestilt dette. Aswan demningen er et utrolig anlegg som bringer strøm til hele Egypt, samt for eksport. Sto ferdig i 1972, og holder tilbake hele den kunstige innsjøe Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempeler.

Dag 4 : (Lørdag) Aswan - Kom Ombo - Edfu (helpensjon ombord)
Kom Ombo er kjent for sukkerproduksjon, men her finner vi også det eneste gjenværende dobbel- tempel dedikert til to guder. Tempelet er lite, men vakkert beliggende rett ved bredden av Nilen, og har vært utsatt for både flom og sandstormer. Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle. Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt, og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Deretter seiler båten videre nordover mot Luxor. For å se Horus tempelet i Edfu kan man enten benytte buss eller hestedrosje. Det tar ca 10 min. Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempel, mye på grunn av den sene byggeperioden - tempelet er " bare" 2200 år gammel! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene, her ble fantastiske festivaler oppført, og her produserte de gamle prestene parfymer, og her finner vi det aller første biblioteket i verden.

Dag 5: (Søndag) Luxor (helpensjon ombord)
Det er en god følelse å våkne opp til den friske luften i Luxor, og se over til Vestbreddens høye fjell. Vi er på vei sørover over broen til "døden side". Her er høydepunktet på dagen; Kongenes Dal . Vi har 3 graver å besøke på vår billett, og reiseleder / guide informerer om hva slags graver som de anbefaler og som er åpen , samt om regler for fotografering.

Dag 6: (Mandag) Luxor (frokost om bord)
Etter frokost blir det besøk til Karnak og Luxor tempelet. Karnak -tempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker bare Amons Temple der. Giantiske søyler, den fantastiske søylehallen 134 gigantiske søyler, den hellige innsjøen og Dokumentenes Hall. Deretter blir det transfer til Hurghada (ca 3,5 time med bil). Innsjekking på hotellet.

Dag 7, 8, 9. (Tirsdag - Torsdag​​)
4 netter i Hurghada på et hotell m/måltider i henhold til det valgte hotellet .

Dag 10: (Fredag​​) Kairo - Oslo
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for flyreiser Hurghada - Kairo - Oslo via europeisk by. Vi tar farvel med Egypt for denne gang og gå hjem med en koffert full av souvenir og hjertet fullt av gode minner.

Nyttig informasjon om reisen

Generell informasjon om rundturen:
Alle beskrevne utflukter bestilles i tillegg til grunnprisen. (Dette fordi vi har mange gjester som reiser med oss igjen og igjen. Og det er lettere å legge til enn å trekke ifra)
Cruisbåtens utfluktsprogram blir satt opp hver dag med tidspunkt av guide på båten. Det tas forbehold om dag og klokkeslett for utfluktene som bestemmes av båtens seilingsplan, kø ved slusene etc.

Våre anbefalte utflukter inkluderer:
* Heldags utflukt til pyramidene og egyptiske museet i Kairo 
* Utflukt pakke til cruise :  Kongenes dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel inkl. autorisert guide, inngangspenger og transport)
Beskrevne utflukter må bestilles sammen med selve reisen, så vi kan reservere vår guide.
 

Obligatorisk tillegg:
Visum til Egypt 25 USD per pers (se mer info om pass og visum her)

Andre tillegg :
* Utflukter
* Tips
* Drikke til mat cruise
* Avb.-/ reise forsikring

Grunnpris er basert på laveste bookingklasse fly fra Oslo. Det tas forbehold om ledige flyseter, og prisøkning for høyere bookingklasse på fly.

Hotell

Hoteller/Cruise for HORUS Rundreise 2n Kairo, 3n Nilencruise, 4n Hurghada

Hoteller/Cruise for HORUS Rundreise 2n Kairo, 3n Nilencruise, 4n Hurghada

Hotel i Kairo: Pyramids Park Resorti Kairo (el.lign.) Et 5 stjerner hotel bygget i resort-stil med 270 delikate rom. Hotellet ligger et steinkast fra pyramidene, og har stort svømmebasseng og hyggelig...
  • RGF Logo
  • NRF Logo