Skip to main content

LOTUS rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise, 7n Hurghada

Pris fra og med:
16 995,-
Dager:15
3n hotel Pyramids Park Resortx m/frokost 4n Blue Shadow Nilencruise m/helpensjon 7n Pharaoh Azur Beach Resort m/all inclusive All transfers flyplass-hotel/cruise Transfer Aswan-Hurghada Flyreisen Oslo-Kairo t/r Innenriksfly Kairo-Luxor, Hurghada-Kairo
Transporttype:Fly
Bestill reise

LOTUS rundreise er et av våre mest populære program gjennom 21 år, oppkalt etter den vakre blomsten de laget parfyme av i det gamle Egypt . En herlig blanding av kulturell opplevelse og avslappet badeferie.
 

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1 : (fredag) Fly Oslo -Kairo Fly Oslo - Kairo via europeisk by.
På Kairo flyplass kommer vår representant og tar imot dere utenfor hoveddøra, det blir transport til hotellet for innsjekking.

Dag 2: (lørdag) I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)
Dagen starter med en god frokost på hotellet. Utflukter som kan velges i Kairo:

a) Utflukt: Giza pyramidene og Det egyptiske museum
Denne utflukten er den mest populære. Giza-pyramidene består av Keops, Kefren og Mykerinos.pyramidene, oppkalt etter de faraoner de ble bygget for. Keops ble bygget ca år 2570 f.Kr. og er det mest perfekte byggverk og det eneste fortsatt gjenstående underverk av de 7 gamle underverker. Det blir stopp på utsiktsplatået for foto før vi kjører ned til Sfinxen som står foran Kefren. Det er mulighet for besøk inni en av pyramidene.

Etter en god lunsjbuffe på en nærliggende lokal restaurant går ferden Grand Egyptian Museum. Her ser vi statuer som er hentet fra graver og templer fra hele Egypt. Den eldste er Narmers palett fra ca 3000 f.Kr. Ramses 2.’s og Amenofis 3.’s gigantstatuer, sarkofager og utallige gjenstander som kan beundres.
Se Generelle forbehold vedr. besøk inni pyramidene og Det Egyptiske Museum vinteren 2021/2022.

b) Utflukt: Sakkara og Dashur pyramidene
Sakkara er et stort friluftsmuseum, bestående av pyramider og graver. Her finner vi den aller første trappetrinnspyramiden som ble bygget av farao Zozer i perioden 2670-2650 f.Kr.

Serapeumet var begravelsesplassen for de hellige Apis oksene. Det ble trodd at oksene var en inkarnasjon av guden Ptah og ble udødelige som guden Osiris.

Tilsynsmann Ti’s grav har utrolig vakre utskjæringer som beskriver dagliglivet på markene i det argene er friske til tross for de er 4600 år gamle.Ti var en embetsmann med høy status i det 5.dynastiet. Mereruka’s grav er den største i Sakkara nekropolisen. Han var gift med farao Teti’s datter i det 6.dynastiet og fikk flotte titler. Graven inneholden flotte utskjæringer og farger.

Den bøyde pyramiden i Dahshur ble bygget av farao Snefru (2613–2589 f.Kr.), faren til farao Keops som bygget den store pyramiden i Giza. Dette var første forsøk på å bygge en pyramide med glatte sidevegger, mot tidligere trappetrinnspyramider. Dette var en overgangsperiode, så den planlagt hellingen på 54 grader ble mislykket pga feilberegning, slik at de måtte konstruere toppen på 43 grader. Derfor ble den bøyd og herav navnet.

Den røde pyramide er den tredje pyramiden bygget av farao Snefru. Det er den største av de tre betydelige pyramider lokalisert ved kongegravstedet i Dashur. Da den 105 meter høye røde pyramiden ble bygget ferdig, var pyramiden antatt å være verdens første vellykte forsøk på å bygge en «virkelig» pyramide med glatte sider (i motsetning til en trappetrinnspyramide. Den røde pyramide, har sitt navn etter dens rustrøde granittstein. Dog var den opprinnelig dekket av hvite kalksteiner, men kun noen få av disse gjenstår ved fundamentet av pyramiden ved det ene hjørnet. I løpet av middelalderen ble pyramiden brukt som et steinbrudd og den hvite kalksteinen ble revet av for å bli benyttet som bygningsmateriale i Kairo. På den måten ble den røde granitten under avdekket. Pyramiden er den tredje største granittbygning i verden for øyeblikket.

Dag 3: (søndag) I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)
Frokost på hotellet. Dagen kan nytes på egenhånd eller du kan bli med på en av våre heldagsutflukter til Gamle Kairo, Citadellet og basarene eller til Alexandria ved Middelhavet.

a) Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene
Her starter dagen med å kjøre til byen delen der Kairo først ble dannet . Her ligger kirkene St. Sergius, der det blir sagt at den hellige familie har søkt ly på flukt fra Herodes til Egypt, samt Den hengende kirken og det jødiske synagogen Ben Ezra. De smale gatene gir en følelse å være tilbake på Jesu tid, til tross for souvenirselgernes iver . Det var her den aller første kirken, Al Moalakkah, ble bygget i år 690. Det er en Coptisk-Ortodoks kirke, og ble bygget på ruinene av Babylons Fort, derav navnet Den hengende kirke. Kirken er meget vakker, og utsmykkingen er full av iconer og dekorasjoner.

Vi fortsetter dagen og kjører mot det gigantiske landemerket i Kairo; Citadellet er et fort bygget av Salah el Din og sto ferdig i 1198, som en festning mot korstogfarerne. Her ligger fem moskeer, men den største av dem alle er den ruvende Mohamed Aly moské med sine to minareter og skinnende kupler som sto ferdig i 1856. Fra Moskeen har vi utsikt over hele Kairo, og man kan også se Giza-pyramidene på en klar dag, 12 km unna.

Etter en god lunsj fortsetter reisen mot Det gamle handelssenteret Khan el Khalili fra 1500-tallet, som er det eldste i Midt-Østen. Dette var et handelssenter for karavanene. Her produseres de fleste av de egyptiske håndverk og souvenir . Her kan du prute , handle eller bare sitte ned på den berømte gamle Café " El Fishawy , " og røyke vannpipe og drikke te mens du ser på livet . Blant yrende folkeliv føler man å ha hoppet et par hundre år tilbake. Her blant de gamle trange labyristgater står tiden stille - en virkelig opplevelse .

Dag 4: (mandag) fly Kairo-Luxor, innsjekk Nilencruise (F/L/M)
Etter frokost (frokostbok ved tidlig avgang) blir det transfer til flyplassen for fly til Luxor. Transfer fra Luxor flyplass til Cruisebåten. Vi starter programmet med cruiseutflukter (alle beskrevne utflukter under cruiset må bestilles separat, tillegg til grunnpris, man sparer på å bestille ”Utfluktspakken til cruiset”). Vi kjører sørover over broen til "Dødens Side". Her ligger kanskje reisens høydepunkt; Kongenes Dal. Vi har 3 graver å besøke på billetten vår, og reiseleder/guide informerer om hvilke graver som de anbefaler og som er åpne. Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som har holdt seg i over 3000 år. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det. Graven er den minste men med flotte farger.

Dag 5: (tirsdag) Luxor-Edfu (F/L/M)
I dag blir det besøk til Karnak og Luxor templene. Karnaktempelet er verdens største tempelkompleks med gigantiske pyloner, den fantastiske søylesalen med 134 gigant-søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk m.m. Rundt i det fjerne ser vi de sørlige bygninger, og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært dengang presteskapet styrte her inne. Ferden går videre til det mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. Hans vakre relieffer står i stor kontrast til Ramses 2.'s grove håndverkere. Det er lunsj ombord mens båten starter sin seiling sørover, først mot Esna sluser hvor man har et køsystem for å komme igjennom.

Dag 6: (onsdag) Edfu-Kom Ombo (F/L/M)
Etter en god frokost starter vi dagen med besøk til Horus-tempelet i Edfu. Ferden fra båten og inn til tempelet tar kun få minutter og vi benytter enten hestedrosjer eller buss. Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempeler, mye pga sen byggeperiode - tempelet er "bare" 2200 år! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth som en tegneserie på tempelveggene. Her ble fantastiske festivaler oppført, her produserte det gamle presteskapet parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden.

Lunsj ombord. Etter noen timers seiling sydover kommer vi til byen Kom Ombo, som er kjent for sukkerproduksjon. Her finner vi det eneste gjenstående dobbeltempel tilegnet to guder. Tempelet er lite, men nydelig der det ligger helt nede ved Nilens bredd, og har vært utsatt for både flom og sandstormer. Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle. Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt, og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Deretter seiler båten videre sørover mot Aswan.

Dag 7: (torsdag) I Aswan (Abu Simbel bestilles ekstra) (F/L/M)
Aswandemningen er et ufattelig anlegg som briger strøm til hele Egypt samt for eksport. Ferdigstillet i 1972, og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempeler og gjorde at over 100.000 nubere måtte flytte fra sine hjem. Isis-tempelet er kanskje det vakreste av alle tempeler pga sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to demningene, bland høye steinformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt. (Turen til Aswan-demningen og Philae tempelet er inkludert i utfluktspakken.)

Det er også mulig å melde seg på turen til det gigantiske fjelltempelet i Abu Simbel. Programmene vil bli justert i henhold til hvor mange folk melde seg. Synet av stautene av Ramses 2. hugget rett ut av fjellet er en ufattelig opplevelse. Templene ligger helt nede ved Lake Nasser, og er også flyttet av UNESCO i 1968. Inne finner vi farger og relieffer i ufattelig god stand, der Ramses viser alle sine bragder. Ved siden av står tempelet til hans favorittkone Nefertari.

Dag 8: (fredag) Aswan-Hurghada (F/AI)
Frokost på båten før utsjekking. Det blir transfer med kjøring langs Nilen og gjennom ørkenlandskap med microbuss e.l. fra Aswan til Hurghada, innsjekking på Pharaoh Azur Beach Resort.

Dag 8-15: (fredag - fredag) I Hurghada
7 netter på Pharoh Azur Beach Resort i Hurghada m/all inclusive.

Dag 15: (fredag) Fly Hurghada-Kairo-Oslo
Transfer til flyplassen for fly til Kairo, deretter til Oslo via europeisk by . Vi tar farvel med Egypt for denne gang og reiser hjem med en koffert full av souvernirer og hjertet fullt av gode minner .

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i LOTUS rundreise:
* Fly Oslo-Kairo-Luxor-Hurghada-Kairo-Oslo med Egypt Air/SAS
* 3 netter hotell Pyramids Park m/frokost i Kairo
* 4 netters 1.klasse Blue Shadow Nilencruise m/helpensjon
* 7 netter Pharaoh Azur Beach Resort m/all inclusive i Hurghada
* Transfer flyplass-hotell/cruise gjennom hele programmet
MERK: hvis man ønsker å oppleve mer av Kairo, er det er mulig å legge til netter i Kairo eller bytte de med Hurghada. Gi beskjed ved bestilling.

Ikke inkludert i LOTUS rundreise:
Avbestilling- og reiseforsikring
Visum til Egypt ($25 per person. Fåes kjøpt i bankfilialen på flyplassen i Egypt, og betales kontant i USDollar)
Drikke til maten på cruise
Tips ca. kr 500,- pr pers

Våre anbefalte utflukter: (kommer opp som valg på online bestilling)
- Heldagsutflukt til Giza-pyramidene og Det Egyptiske Museum m/lunsj
- Heldagsutflukt til Sakkara og Dashur pyramidene m/lunsj
- Utfluktspakke til cruiset (Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel)
- Gamle Kairos kirker, Mohamed Aly moske & Khan el Khalili bazarene m/lunsj
- Heldagsutflukt til Alexandria m/lunsj.
- Abu Simbel med buss fra Aswan
Alle våre utflukter inkluderer inngangspenger, transport og statsautorisert guide. Lunsj hvis spesifisert.

Generelle Forbehold:
Alle våre program bygges rundt Cruisebåtens seilingsprogram. Vi benytter 2 forskjellige båter, som har innsjekking fhv. mandag og lørdag. Førstnevnte er beskrevet i programmet. Dersom lokale forhold gjør det nødvendig at vi må benytter båt med innsjekk lørdag, vil programmet bli: 1 natt Kairo, 4 netter Nilencruise, 7 netter Hurghada og 2 netter Kairo. Forbehold om endring av rekkefølgen av besøk på dagsutflukter.

Oppgitte priser gjelder fra Oslo i laveste bookingklasse. Forbehold om tillegg i prisen dersom flyseter er utsolgt i laveste prisklasse. 

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
28/10Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
4/11Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
11/11Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
18/11Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
25/11Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
2/12Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
9/12Oslo GardermoenHoteller/Cruise for LOTUS Rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise og 7n HurghadaMer enn 816 995,-BestillMer informasjon
  • RGF Logo
  • NRF Logo