Skip to main content

LOTUS rundreise: 3n Kairo, 4n Nilencruise, 7n Hurghada

Status:
Kontakt oss for bestilling

LOTUS rundreise er et av våre mest populære program gjennom 20 år, oppkalt etter den vakre blomsten de laget parfyme av i det gamle Egypt . En herlig blanding av kulturell opplevelse og avslappet badeferie for deg som har et par uker til rådighet.
 

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1 : (fredag​​) Oslo -Kairo
Fly Oslo - Kairo via europeisk by. Det er mottakelse på Kairo flyplass og transfer til hotellet. (For de som har meldt seg på utflukt dagen etter, får tidspunkt av representanten)

Dag 2: (lørdag) i Kairo - fly Kairo - Luxor
Dagen starter med en god frokost på hotellet . Turen til Giza pyramidene og det egyptiske museum er den mest populære utflukten (må bestilles separat, tillegg til grunnpris) Her starter vi dagen med en av verdens underverk i verden; Keops , Kefren og Mykerinos - pyramidene såkalte Giza - pyramidene. Her oppe på platået , har du flott utsikt over Kairo i klarvær , det vil være flere stopp rundt området, slik at man kan få følelsen av hvor store de faktisk er , mens vi spekulerer på hvordan de gamle egypterne var i stand til å reise et slikt anlegg for 4500 år siden før hjulet var kommet til Egypt . Turen fortsetter til den mystiske " Sphinx " der man besøker Kefrens gravtempel. Kairo tilhørte den " Nedre Egypt " der Papyrus var symbolet på landet ned til Middelhavet. Derfor har vi lagt et besøk til en papyrus institutt for å demonstrere enkelt hvordan de gamle egypterne laget verdens første papir . Her er muligheten til å kjøpe ekte papyrus for de som ønsker det . Vi avslutter med besøk til Det Egyptiske Museumet, hvor vi kan beundre statuer som er flere tusen år gamle, funnet i templer og graver rundt om i Egypt. Det vil bli transfer til flyplassen for ettermiddag/ kveldfly til Luxor . Mottakelse på flyplassen og transfer til cruisebåten for innsjekking og middag .

Dag 3 : ( søndag ) om bord på cruise
Vi starter våre cruise utflukter for de som har bestilt dette (alle beskrevne utflukter under cruiset må bestilles separat , kommer i tillegg til turprisen) Vi er på vei sørover over broen til " døden Side" . Her er kanskje høydepunktet på dagen ; Kongenes dal . Vi har 3 graver å besøke på vår billett , og reiseleder / guide informerer om hva slags graver som de anbefaler og som er åpen , samt om reglene for fotografen . Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som ble laget for over 3000 år siden. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det . Graven er den minste men med flotte farger . Her ligger også hans mumie. (Forbehold om at graver stenger uten forvarsel)

Etter lunsj om bord fortsetter vi med et besøk til Karnak og Luxor tempelene . Karnak -tempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker bare Amons tempeldel. den giantiske søylehallen med 134 søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk , Dokumentenes Hall m.m. Rundt i det fjerne ser vi restaurering prosjekte av de sørlige bygninger , og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært på den tiden da prestene jobbet her. Ferden går videre til mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. Hans vakre relieffer står i grov kontrakt til Ramses 2.´s håndverk. Båten starter sin seiling sørover, først til Esna sluser hvor det er et køsystem for å komme gjennom.

Dag 4 : (mandag) Edfu - Kom Ombo - Aswan
Idag besøker vi tempelet til Horus i Edfu. Turen fra båten og inn i templet tar bare noen få minutter , og vi bruker enten heste drosjer eller buss . Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempel mye på grunn av den sene byggeperioden - tempelet er " bare" 2200 år ! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene , her ble fantastiske festivaler oppført , og her produserte de gamle prestene parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden. Etter et par timer med seiling videre sørover, kommer vi til byen som er kjent for sukkerproduksjon: Kom Ombo. Her finner vi det eneste gjenværende dobbel tempel dedikert til to guder. Tempelet er lite, men vakkert beliggende rett ved bredden av Nilen , og har vært utsatt for både flom og sandstormer . Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle . Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt , og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen . Deretter seiler båten videre sørover til Aswan.

Dag 5: (tirsdag) i Aswan
Aswan demningen er en utrolig anlegg som transporterer strøm til hele Egypt , samt eksporterer til utlandet. Dammen sto ferdig i 1972 , og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempel og gjorde at over 100.000 nubere måtte flytte fra sine hjem . Isis -tempelet er kanskje den vakreste av alle templene på grunn av sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to dammer , bland de høye fjellformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt . Tempelet er også flyttet av UNESCO , og har vakre relieffer fra gulv til tak . Her ligger også Trajans Pavilion og tempelet ble påbegynt av Egypts aller siste farao Nectanebo to . Før han ble kastet ut av Egypt av Alexander den store . Lunsj om bord . Kvelden anbefales varm til å besøke Aswan nubiske " souk " . Nuberne er hyggelige og vennlige , og her er det er afrikansk stemning til midnatt , og basarene inneholder krydder, afrikanske masker, tekstiler, tepper og ellers alt av souvenir. Det er også mulighet til å melde seg på turen til Abu Simbel eller til den nubiske landsbyen . Programmene vil bli justert i henhold til hvor mange folk melde seg.

Dag 6: (onsdag) Aswan - Hurghada
Transfer til Hurghada , ca 7 timer med kjøring langs Nilen og gjennom ørkenlandskapet .

Dag 6-13: (onsdag - onsdag) i Hurghada
7 netter på Beach Resort i Hurghada m / all inclusive.

Dag 13: (onsdag) Fly Hurghada - Kairo
Transfer til flyplassen for fly til Kairo . Mottakelse på flyplassen, transfer og innsjekking på hoteller i Kairo . For de som ønsker å se mer av Kairo , anbefaler vi utflukt til Gamle Kairos kirker , Mohamed Aly moskeen ved Citadelborgen, samt basaren Khan el Khalili . Her starter dagen med å kjøre til byen delen der Kairo først ble dannet . Her ligger kirkene St. Sergius -der det blir sagt at den hellige familie har søkt ly på flukt fra Herodes til Egypt , Den hengende kirken, synagogen og det jødiske synagogen Ben Ezra . De smale gatene gir en følelse å være tilbake på Jesu tid, til tross for suvenir selgernes iver . Vi fortsetter dagen å hoppe tilbake i historien , og kjører mot den gigantiske landemerke i Kairo; Citadel festning bygget av korstogfarerne på 1100-tallet. Her er en fem moskeer, blant annet. den største av dem alle , den ruvende Mohamed Aly moské med sine to minareter og skinnende kupler . Etter en god lunsj fortsetter reisen mot Det gamle handelssenteret; Khan el Khalili fra 1500-tallet. Slik som det er et "must" å se pyramidene, er det også obligatorisk å se Khan el Khalili . Her produseres de fleste av de egyptiske håndverk og souvenir . Her kan du prute , handle eller bare sitte ned på den berømte Café " El Fishawy , " og røyke vannpipe og drikke te mens du ser på livet . Bland de skrikende minareter og ivrige selgere føler å ha hoppet et par hundre år tilbake. Her står tiden stille - en virkelig opplevelse .

Dag 14: (torsdag) i Kairo (mulighet for utflukt til Alexandria )
Dagen er satt av til utflukt til enten Alexandria eller Kairo i henhold til dine ønsker . For de som ønsker å gå til Alexandria , starter dagen tidlig , og det vil være en ca 2,5 - 3 timers kjøretur gjennom ørkenlandskap , jordbruksområder og nybebyggelse langs " Alexandria Desert Road " . Det vil være et besøk til det nye biblioteket " Alexandrina " - en spesiell stolthet for nordmenn da den ble designet av den norske arkitekten selskapet Snøhetta " . " Etter en god lunsj blir det besøk til de andre severdighetene i Alexandria . På denne utflukten benytter vi egyptiske lokale guider som velger high-lights . Det er flott å se i denne byen med de greske påvirkninger , er de greske katakombene med hulegraver , det romerske teatret , Den gresk - romerske Museum og Pompeis søyle . Langs Middelhavet, den en mil lang Cornishe fra Quaitbays Fort i den ene enden og Montazah vakre slott og haver i den andre . I midten av Corniche ligger biblioteket .

Dag 15 : ( fredag ​​) Kairo - Oslo
Transfer til flyplassen for fly Kairo - Oslo via europeisk by . Vi tar farvel med Egypt for denne gang og reiser hjem med en koffert full av souvernirer og hjertet fullt av gode minner .
 

Nyttig informasjon om reisen

Generelle Forbehold:
Alle våre program bygges rundt Cruisebåtens seilingsprogram. Vi benytter 2 forskjellige båter, som har innsjekking fhv. mandag og lørdag. Sistnevnte er beskrevet i programmet. Dersom vi benytter båt med innsjekk mandag, vil programmet bli: 3 netter Kairo, 4 netter Nilencruise og 7 netter Hurghada.

Oppgitte priser gjelder fra Oslo i laveste bookingklasse. Forbehold om tillegg i prisen dersom flyseter er utsolgt i laveste klasse.

Våre anbefalte utflukter:
* heldagsutflukt til Gizapyramidene og Det Egyptiske Museum m/lunsj 
* Utfluktspakke til cruiset  (Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel inkl. inngangspenger, transport og autorisert guide.)
* Gamle Kairos kirker, Mohamed Aly moske & Khan el Khalili bazarene m/lunsj
* Alexandria m/lunsj
Utflukter merket med * må bestilles sammen med selve reisen.
- Abu Simbel med buss fra Aswan 

Andre obligatoriske tillegg:
Visum til Egypt 25USD
Tips 
Drikke til maten på cruise
Avbestillingsforsikring
Reiseforsikring

  • RGF Logo
  • NRF Logo