Skip to main content

Marokko rundt på 2 uker

Status:
Kontakt oss for bestilling

Marokko er en spennende blanding av arabisk og spansk-maurisk kultur, vakre fjell-landsbyer og livlige havnebyer med de mest fargesprakende basarer man kan tenke seg.
Marokko har fire gamle kongebyer: Fez, Marrakech, Meknes og Rabat, der sultaner og konger gjennem århundrer har satt sitt preg på byene. De er med på vår rundreise.

Våre priser på beskrevet rundreise er basert på min. 2 personer som bestiller i sammen.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

«Marokko rundt på 2 uker» (14 netter / 15 dager)

Dag 1: Oslo-Marrakesh (M)
Fly fra Oslo Gardermoen til Marrakesh Menara flyplass. Mottakelse og assistanse fra våre partnere. Transfer til hotellet for innsjekking, og middag på kvelden.

Dag 2: Marrakesh – Casablanca (F / M)
Frokost på hotellet før vi begir oss av gårde til Casablanca på morgenen. Vi starter med Hassan II moskeen. Moskeen, som sto ferdig i 1993, er blant verdens største, og rommer 25.000 mennesker inne og 80.000 utenfor. I tillegg har den 210 meter høyt minaret, med en laserstråle som peker mot Mekka. Taket har også mulighet for å bli skjøvet til side. Det er satt av tid til lunsj på egenhånd, før vi skal bese Mohamed V-torget med stopp i det pittoreske kunsthåndverkskvartalet Habous, kjent for sine lave priser og lokale varer. Innsjekking på hotellet og middag.

Dag 3: Casablanca – Rabat (F / M)
Frokost på hotellet før bussen tar oss videre til hovedstaden Rabat. Her besøker vi kongepalasset og Oudayas Kasbah, som er et gammelt fort fra 1100-tallet i vakre omgivelser. Mulighet for lunsj, før vi besøker Mohamed V Mausoleum og Hassan-tårnet, som er et enkeltstående minaret fra 1100-tallet, hvor selve moskeen aldri ble ferdigstilt. Det blir også en gå-tur i gamlebyen i Rabat, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Innsjekking på hotellet med middag.

Dag 4: Rabat – Asilah – Tanger (F /M)
Frokost på hotellet, og vi tar fatt på veien langs Atlanterhavskysten mot Tanger. Det blir først en omvisningstur i byen Asilah, som med sine hvitkalkede små hus, er en av de vakreste havnebyene i Marokko. Denne byen er en perle på den marokkanske kysten, et stille og vakkert sted omgitt av moloer for å beskytte seg mot de sterke bølgene fra havet. Tanger ligger nordvest i landet, og byen er en havneby som binder Marokko til Europa. Byen ligger kun 14 km fra Gibraltar-stredet. Tid til lunsj på egenhånd. Det blir besøk til Spartel Cap, som har en nydelig utsikt. Det er akkurat her som Middelhavet og Atlanterhavet møtes. Hercules grottene er et fantastisk sted med spesiell arkeologi, da selve grotten har en sprekk som vender ut mot Atlanterhavet. Vel fremme i Tanger blir det middag og hotellovernatting.

Dag 5: Tanger – Tetouan – Chefchaouen (F / M)
Frokost på hotell og vi er klare til å ta fatt på gamlebyen i Tanger, samt Grand Soco som ligger i den nye bydelen, og er inngangen til Medinaen. Medina kan man oversette med «kvartal» bestående av trange, koselige smågater i labyrint med kafeer og butikker. Det er dags å begi seg innover i landet, og første stopp blir i landsbyen Tetouan, som er en Andalusisk by fra det gamle kongeriket. Fra foten av Rif-fjellene, begir vi oss mot Marokkos vakreste by: Chefchaouen. Beliggende på 600 meters høyde ved foten av Kelaa og Meggou-fjellene, er det her frisk luft og en avslappet atmosfære. Tid til lunsj på egenhånd og det blir fritid for å utforske byen, eller kanskje ta et marokkans bad. Det blir middag på hotellet og overnatting.

Dag 6: Chefchaouen (F / M)
Frokost og guidet tur i gamlebyen. Byen er kjent for sine hus i alle nyanser av fargen blå. Vi besøker El Makhzen Square, Uta El Hammam Square og Den store moskeen fra 1400-tallet. Byen har en karakteristisk sjarm fra Andalusia. Resten av dagen er satt av på egenhånd.

Dag 7: Chefchaouen – Volubilis – Meknes – Fez (F / M)
Frokost før det bærer avsted mot Volubilis, hvor vi beser det arkeologiske stedet som er en av de best bevarte romerske byer i Nord-Afrika. Deretter tar vi et stopp ved et utsiktspunkt for å se utover byen Moulay Idriss. Idriss var Profeten Mohameds tippoldebarn, som brakte islam til Marokko på 700-tallet. Meknes er en gammel kongeby med vakre bygninger, hvor vi besøker Bab Mansour, som sies å være den vakreste porten i Nord-Afrika. Porten hører til en 25 km lang bymur som går rundt kvartalet. Fremme i byen Fez blir det innsjekking på hotellet og middag.

Dag 8: Fez (F / M) Frokost.
I dag blir det heldagsutflukt i Fez, som er vuggen for et tusen år langt monarki og er den eldste imperial byer i Marokko. Fez er også hovedstad for kunst, håndverk, treskjæring og keramikk, laget etter gamle, tradisjonelle metoder. Gamlebyen, eller medinaen, i Fez er som å bli satt tilbake i tid. Med bokstavelig talt, flere tusen labyrint-gater, overfylt av små bazar-butikker med alt tenkelig å få kjøpt. Det hører også med et besøk forbi den store moskeen Karaouine samt mosaikk-fontenen på Nejjarine-torget. Det er satt av tid for lunsj på egenhånd, deretter besøk til den «nye» bydelen Fes Jdid fra 1276, før vi avslutter med Southern Borj og Northern Borj moloene. Overnatting og middag på hotellet.

Dag 9: Fez – Midelt – Merzouga (F / M)
Frokost på hotellet. Vi begir oss ivei til Merzouga via Azrou. Vi stopper ved Cedertre-skogen som dekker et areal på 140.000 hektar og ligger mellom 1500 og 2400 m.o.h. Byen Midelt, på 1521 m.o.h. ble grunnlagt i 1917 for å være et administrativt senter i regionen. Tid for lunsj på egenhånd før vi fortsetter ut i ørkenen Merzouga, som er kjent for sine vakre soloppganger og solnedganger. Her får vi oppleve ekte tradisjonell Berber middag rundt bålet under stjernehimmelen. I natt blir det overnatting i nomade-telt i tradisjonell Beduiner stil i Sahara.

Dag 10: Merzouga – Ait Ben Haddou – Ouarzazate (F / M)
Frokost på beduinsk vis, før vi tar farvel og begir oss til Tinghir. Vi ankommer gjennom den spektakulære canyon Todra Gorge i den østlige delen av Atlas-fjellene nær byen Tanghir. Ferden går videre mot Ouarzazate via Dades-dalen. Vi stopper ved M´Gouna, og besøker Ait-Ben Haddou, et flott eksempel på eldre arkitektur på sørlige Marokkos landsbygd. Ait Ben Haddou er et slags fort med hus, og har vært innspillingssted for flere kjente filmer, «Lawrence of Arabia» for å nevne en. Området er inngangen til Sahara-ørkenen og er et ganske storslått syn. Middag og overnatting på hotell.

Dag 11: Ouarzazate – Taroudant – Agadir (F / M)
Frokost og besøk til Kasbah Taourirt, som er et historisk monument bygget av den mektige Glaoui stammen. Vi fortsetter mot Taroudant som ligger i de sørlige Atlasfjellene, i den vakre dalen Souss. Dette er et flott sted å oppleve det ekte Marokko, med sjarmerende basarer og vakker natur. Lunsj på egenhånd, før vi fortsetter til Agadir for hotellovernatting og middag.

Dag 12: Agadir – Essaouira  (F / M)
Frokost og byrundtur i Agadir, før vi begir oss videre til Essaouira, som er en fascinerende by ved Atlanterhavet. Vi besøker Medinaen (oppført på UNESCOs verdensarvliste), basarene, havnen og det jødiske kvartalet. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 13: Marrakesh (F / M)
Frokost på hotellet, før vi begir oss mot Marrakesh. Vi gjør et stopp ved Argan Cooperative. Argan olje er laget av mandler, og er verdenskjent for sin omfattende bruksområder som medisin, kosmetikk-industrien og i mat. Marrakesh vakre hager. Turen inkluderer Menara Garden, moloene og Majorelles Gardens.

• Menara Gardens: er 600 år gamle oliventrær spredt over 80 hektar, med et stort vannbasseng i midten. Den ble grunnlagt av Yacoub el Mansour, som var en stor konge i Almohades Dynastiet.

• Majorelles Garden: ble anlagt av den franske maleren Jean-Jacques Majorelles i 1920-årene, som er kjent for den spesielle blåfargen som ble oppkalt etter Majorelle. Hagene har en flott samling av kaktus, roser og andre planter importert fra hele verden. Lunsj på egenhånd, og ettermiddagen er fri til å utforske byen. Middag og overnatting på hotellet.

Dag 14: Marrakesh (F / M)
Frokost før vi besøker den kjente Koutoubia samt Saadian-gravene fra Sultan Ahmed al Mansour tiden (1578-1603) Disse gravene ble oppdaget rundt 1917, restaurert og åpnet for besøkende. Det blir besøk til Palace of Bahia, fra slutten av 1800-tallet. Så blir det besøk til Marrakesh berømte basarer hvor vi kan oppleve jøglere, akrobater, slangetemmere. Og muligheten er stor for å få gjort de siste innkjøp av souvernirer. Middag og overnatting på hotellet. 

Dag 15: Fly Marrakesh – Oslo (F)
Frokost på hotellet før det blir transfer til flyplassen. Vi tar farvel med Marokko for denne gang, med hjertet fullt av minner og kofferten full av suvenirer.

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programmet:
Flyreisen Oslo Gardermoen-Marrakesh t/r
14 netter hotellovernatting med daglig frokost og middag
Engelsktalende lokalguide
Inngangspenger til alle severdigheter (unntatt Hassan II Mosque)
02 flasker mineralvann (0.5l) per person per dag

Tillegg til oppgitt pris:
Evntl. Lunsj
Drikke til maten ved middager
Tips til sjåfør/guide
Personlige utgifter (minibar hotel, vask/rens)

  • RGF Logo
  • NRF Logo