Skip to main content

Costa Rica og Panama rundreise - 11 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

Costa Rica og Panama er forholdsvis små land, men de har noen av verdens vakreste strender, regnskoger med uttallige dyrearter og eksotiske fugler og planter. For ikke å nevne en enorm historie fra de spanske erobrernes tid.

Turoversikt:
10 netter / 11 dager rundreise i Costa Rica og Panama:
1n San Jose - 1n Arenal Volcano - 2n Tortuguero - 2n Puerto Viejo - 2n Bocas del Torro - 2n Panama City 

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: San José, Costa Rica
Ankomst Juan Santa Maria flyplass i San José, Costa Rica. Du blir møtt av guiden og det blir transport til Crown Plaza San Jose hotel.

Dag 2: San José – vulkanen Arenal
Du starter din rundreise med en tur til den 1.633 meter høye kjegleformede vulkanen Arenal, som kan dateres tilbake 3 millioner år. På ettermiddagen besøker vi “Ecotermales” som er kjent for varme kilder som kommer direkte fra vulkanen og brukes til medisinsk behandling. Overnatting på Los Lagos hotel.

Dag 3: Guapiles –Nasjonalparken Tortuguero (F/L/M)
Vi kjører fra hotellet på formiddagen, og setter kursen mot nordøst til den karibiske kysten. På veien kjører vi gjennom Braulio Carrillo nasjonalpark som består av 90% naturlig skog, fra tropisk lavland til tåkeskog i høyden. Man tror at det finnes over 6000 forskjellige plantearter her, blant annet bregner, palmer og fargesprakende heliconia- og bromeliaplanter. Vi spiser frokost i den lille landsbyen Guápiles og deretter kjører vi til havnen La Pavona ved elva og fortsetter reisen med båt. Vi tar båten gjennom jungelen til lodgen vår. Om ettermiddagen besøker vi Tortuguero by og et museum for fredede dyr der vi får vite hvordan man jobber for å beskytte den grønne skilpadden. Overnatting på lodge i Tortuguero. Vi kjører mot Guapiles hvor vi spiser frokost, og fortsetter mot Canals of Tortuguero og nasjonalparken som er et viktig område for skildpadder i Det karibiske hav. Parken har mange naturlige kanaler som er viktig for transport. Flora og fauna er omfattende, og vi kan observer regnskogen I sin storhet. Videre kan vi oppleve eksotiske arter som Furthermore we can observe exotic species like the tukan, apekatter og krokodiller. Ved ankomst til havnen, tar vi en båt som tar oss til vår lodge. På ettermiddagen besøker vi museumet. (inng.billett ikke.inkl.) og det blir bytur i Tortuguero. Overnatting på Pachira Lodge.

Dag 4: Tortuguero´s kanaler (F/L/M)
I dag skal vi oppleve den utrolig vakre Tortuguero nasjonalpark. Dette området ble først vernet på grunn av den grønne havskilpadden la eggene sine her. I dag er området en nasjonalpark på over 51.000 hektar, og er et av de største områdene med tropisk regnskog i Mellom-Amerika. Vi går ombord i mindre båter for å ta oss dypere inn i kanalene i Tortuguero. Her lever mange forskjellige dyr, som kapusiner-aper, edderkopper, dovendyr, krokodiller, skilpadder, eksotiske øgler og frosker. Fuglelivet er også rikt, og her finnes papegøyer og tropefuglen Tofu. Overnatting på Pachira Lodge, og ettermiddagen er satt av til avslapping enten ved bassenget eller for en tur i område

Dag 5: Puerto Viejo (F/L)
Vi kjører fra Canals of Tortuguero til Siquirresfor en god lunsj. Vi fortsetter til Puerto Viejo, Limón. Puerto Viejo er en utrolig vakker kystby med himmelske strender, krystallblått vann, tropisk vegetasjon og unike muligheter for surfing. Den avslappende atmosfæren og kombinasjonen av forskjellige kulturer gjør Puerto Viejo til et sted du vil elske. Overnatting på Le Camaleon hotel.

Dag 6: Gandoca-Manzanillo nasjonalparker
Etter frokost besøker vi Gandoca-Manzanillo nasjonalparker. Dens skjønnhet og rikelig vegetasjon er imponerende, og her finner vi en befolkning sammensatt av mange etniske kulturer. I dette området finner vi en svært varierende og fargerik natur. Spesielt finner vi de fleste fuglearter og en mengde pattedyr og andre arter av tropiske dyr. På Laguna Gandoca kan du observere mangarove-skog som mange dyr kaller sitt hjem. Her lever også øgler, sjøfugler og dovendyr. Videre er Gandoca-Manzanillo et av stedene hvor skilpadden Baula lever, som er en av de største skilpadder i landet. I tillegg vil du se trær som er over hundre år gamle. Overnatting på Le Camaleon hotel.

Dag 7: Bocas del Toro (Costa Rica-Panama grensen)
Tidlig morgen blir det transport til Sixaola-området, hvor vi skal passere grensen til Panamá. Deretter begir vi oss mot Puerto Almirante hvor vi skal ta en båt for å komme til provinsen Bocas del Toro. I tillegg til området på fastlandet har provinsen seks store og utallige små øyer som tilsammen utgjør øygruppa Bocas del Toro. Området har regnskog, solrike småøyer, krystallblått hav med koraller, etniske landsbyer, og her råder økoturisme. Overnatting på Playa Tortuga hotel.

Dag 8: Bocas del Toro
Etter frokost reiser vi med båt mot Laguna Bocatorito der delfinene svømmer rundt båtene våre. Deretter vil guiden ta oss med til Cayo Coral på øya Bastimentos. Her er det mulighet for snorkeltur for å oppdage en undervannsverden av koraller med de utroligste farger. Så går ferden til La Rana Roja-stranden, hvor vi vandrer gjennom regnskogen der de merkeligste amfibier lever. Vi nyter den vakre solnedgangen på stranden. Overnatting på Playa Tortuga hotel.

Dag 9: Fly Bocas del Toro - Panamá City (F/L)
Det blir tidlig avsted til flyplassen i dag for å fly til Panamá City. Dagen er satt av til en guidet bytur til de mest nevneverdige steder i Panama City og til Panama-kanalen. Vi får høre om historien og ingeniør-arbeidet. Kanskje vi er heldige å få se skipene som passerer. Etterpå reiser vi til Amador Causeway (oppkalt etter Panamas første president Manuel Amador Guerrero). Den nye landbroen (Calzada de Amador) ble bygget av leire utgravd fra kanalen, og er nå byens best kjente veier og linker hovedstaden til de tre små øyene Naos, Perico og Flamenco. Vi får med oss France Plaza (Plaza de Francia) some r minnesmerke over alle de tusen arbeiderne som døde under byggingen av kanalen. San Jose kirken (Iglesia de San José) ble bygget i 1673, og er spesielt kjent for det legendariske gull-alteret fra barokk-tiden. Overnatting på Hilton Garden Inn Hotel.

Dag 10: Corotu (F/L)
Vi starter dagen tidlig, så vi kan få med oss så mye som mulig av jordbruksområdene. Vi ankommer Corotu hvor vi tar en kano gjennom Chagres River, som er karakteristisk for det naturskjønne landskapet. Vi blir ønsket velkommen av urfolksamfunnet, som gir oss litt informasjon i en Bohío (en hytte laget av guara og palmer) om deres skikker, arbeidsmaterialer og medisinske planter. Vi opplever deres musikk, dans og mat. Overnatting på Hilton Garden Inn Hotel.

Dag 11: Hjemreise fra Panama City (F)
Frokost på hotellet, utsjekking etter hotellets regler kl 12. Du har fritid iht flytider før det blir transport til flyplassen for hjemreise.

 

Info om turen

Grunnprisen inkluderer følgende
• Flyreisen Oslo-San José (Costa Rica) - Panama City-Oslo
• Besøk til Arenal vulkanen og Ecothermals
• Besøk til Tortuguero nasjonalpark
• Besøk til Gandoca Manzanillo nasjonalpark
• Panama City bytur med lunsj
• Besøk til Embera Indigenous Community med lunsj
• Utflukt til Bocatorito, Cayo Coral og Red Frog Beach med lunsj
• Innenriksfly Bocas del Toro til Panama City
• Daglig frokost på hotellene 
• Flyplass - hotell t/r transfers 
• All transport nevnt i programmet 

Kart

Hotell

Hotel for Costa Rica og Panama rundreise 11dgr

Hotell: By / (land): Antall netter: Crown Plaza San José City (Costa Rica) 1 Los Lagos Arenal Volcanos (Costa Rica) 1 Pachica Lodge Tortuguero (Costa Rica) 2 Le Camaleon Pue...
  • RGF Logo
  • NRF Logo