Skip to main content

Det beste av Persia - 8 dager rundreise

På denne reisen besøker vi de fineste byene i Iran. Vi starter i hovedstaden Teheran, videre sørover til Shiraz og Esfahan. Hovedattraksjonen er nok de gamle tempelruinene fra Persepolis. Du kan glede deg til god mat, møte med et varmt folkeslag, og opplevelsen av en annen kultur.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: Fly Oslo - Teheran
Fly fra Oslo til Teheran (IKA Airport) hvor du blir møtt av våre representanter. Det blir transport til hotellet for innsjekking.

Dag 2: Teheran
Vi opplever Golestan Palace som står oppført på UNESCOs verdensarvliste og Royal Jewels Museum med uvurderlige juveler som inkluderer en av de største diamantene i verden; Darya-e-Noor. Vi kjører til Darband via den lengste gaten i Teheran, ved navn Valiasr for å spise middag på en lokal restaurant.

    

Dag 3: Fly til Shiraz
Det blir transport til flyplassen for innenriksfly til Shiraz om morgenen. På dagens sightseeingtur besøker vi Karim Khan Citadel, Bazaar-e-Vakil. På ettermiddagen beser vi Nasir-ol-Molk-moskeen og Eram Garden, før vi sjekker inn på hotell for overnatting.

  

Dag 4: Persepolis
I dag har vi kommet til turens høydepunkt og besøker det mektige, gamle Persepolis-området, som står på UNESCOs verdensarvsliste. Persepolis er tempelbyen fra det Akemeniske dynastiet (559-330 f.Kr) blir man betatt av det mektige perserrikets vakre sommerhovedstad bygget av Darius den store. Dette er turens høydepunkt, selv om Alexander den Store satte fyr på det i år 331 f.Kr, som en hevn etter at Xerxes hadde ødelagt Athen, men det er mye å se igjen. Vi får et godt inntrykk av hvordan det engang så ut. Veggene med relieffer av soldater som står i kø er en studie i seg selv. Det var her den siste Sjahen feiret sitt jubileum der kong Olav var gjest. I Naghsh-e rostam ligger Darius den Store, Artaxerxes, Xerxes 1 og Darius 2. begravet i huler i fjellet med vakre reliffer. Alle var konger i akemeniske dynastiet 559-330 f.Kr. Vi får god tid til å gå igjennom den velbevarte stilstrukturen med sine skjulte skatter. Deretter utforsker vi det sjarmerende Naghsh-e-Rostam, før vi kjører tilbake til Shiraz for å besøke Quran Gate og mausoleumene til poetene Hafez (død i 1389) og Saadi (død i 1291). Overnatting i Shiraz.

  

Dag 5: Shiraz – Esfahan
I dag forlater vi Shiraz og gir oss i vei mot Pasargadae (som står på UNESCOs verdensarvliste). Her besøker vi det berømte gravstedet til Cyrus den Store fra 529 f.Kr. Vel fremme i Esfahan tar vi en spasertur over den kjente broen "Zayandeh-Rood" (33 broer), hvorpå vi drikker kvelds-te i et gammelt tradisjonelt tehus. Overnatting i Esfahan.

  

Dag 6: Esfahan
I dag blir det en heldagsutflukt til Chehelsotun-palasset med sine 40 søyler. Inne kan man se de flotte freskomalerier som viser Abbas 1. som møter fremmede herskere fra Tyrkia og India under måltider med dans og musikk. Vi kan se en fresko i et siderom som viser iransk nyttår (vårjevndøgn) der damene har gjennomsiktige bluser. Naghshe Jahan-plassen (Ali Qapu-palasset, Imam-moskeen, Sheikh-Lotfollah-moskeen, basaren). Det blir besøk til Naghsh-e-Jahan Sq., Chehelsotun palasset og Khadou Jamaa moskeen og Vank katedral som tilhører den armenske befolkningen, som nå bor i denne bydelen. Overnatting i Esfahan.

  

Dag 7: Esfahan-Abyaneh-Kashan-Tehran
I dag forlater vi Esfahan for å kjøre mot Teheran. Vi tar en stopp i lden gamle andsbyen Abyaneh og deretter i Kashan hvor vi besøker Fin Garden og Tabatabaeiha House. Fremme i Teheran blir det avskjedsmiddag på tradisjonell restaurant med levende musikk. Overnatting i Teheran.

  

Dag 8: Teheran-Oslo
Det er på tide å ta farvel med Iran. Det blir transport til flyplassen for fly til Oslo.

Nyttig informasjon om reisen

Iran er et konservativt land - det vil si at du må kle deg anstendig. Turister trenger ikke å gå i Abeya (heldekkende sorte drakter). Det holder med et lite skjerf på hodet, og løse klær som dekker armer, bryst og knær. Kleskoden gjelder også for menn, som bruker langbukser, men kortarmede skorter/genser.

 

  • RGF Logo
  • NRF Logo