Skip to main content

Vietnam og Kambodsja høydepunkter 13 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

Denne turen tar for seg høydepunktene i Vietnam og Kambodsja. Fra den fascinerende hovedstaden Hanoi til den dynamiske Ho Chi Minh (tidligerer Saigon). Du nyter et mini-cruise på Mekong-elven samt det fantastiske landskapet i Ha Long Bay. Du opplever Kambodsjas flytende landsbyer og det absolutte høydepunktet: de imponerende Angkor Wat-templene.

Kort innholdsoversikt:
Dag 1: Avreise fra Oslo
Dag 2: Ankomst Hanoi
Dag 3: Utflukt i Hanoi
Dag 4: Halong Bay Cruise med overnatting
Dag 5: Halong Bay Cruise
Dag 6: Fly Hanoi-Ho Chi Minh (Saigon)
Dag 7: Båttur på Mekong-elven
Dag 8: Saigon utflukt - Cu Chi tunnellene
Dag 9: Ho Chi Minh - Siem Reap, utflukt i Siem Reap
Dag 10: Heldagsutflukt Angkor Wat templene
Dag 11: Utflukt til de flytende landsbyene og Old Market
Dag 12: Hjemreise, fly fra Siem Reap
Dag 13: Ankomst Oslo

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: Fly Oslo-Hanoi
Avreise fra Oslo Gardermoen. Vi benytter stort sett Qatar Airways med mellomlanding i Doha. (Vietnam ligger +5 timer foran norsk tid)

Dag 2: Ankomst Hanoi (M)
Du blir møtt på flyplassen i Hanoi av våre hyggelige representanter, og det blir trasnport til hotellet. Overnatting: hotel i Hanoi

Dag 3: Utflukt i Hanoi (F/L/M)
Hanoi er et av de eldste politiske og kulturelle sentra i Sørøst-Asia, med brede boulevarder, franske arkitektur, utallige innsjøer, pagodaer og templer. Vi starter med besøk til Ho Chi Minh's Mausoleum og hans presidentpalass. Ferden går videre til den ikoniske En-pillar Pagoden, Lake of the Restored Sword, Ngoc Son Temple, literaturtempelet, fredfylte West Lake med ThanhNien, (de forelskedes gate), Tran Quoc Pagodaen, QuanThanh tempelet samt ett av byens historie-museum. Det blir en sykkeltur rundt i gamlebyen, som har 36 gamle gater. På kvelden blir det velkomstmiddag og vi får overvære det tradisjonelle vietnamesiske vanndukketeater. Overnatting: hotel i Hanoi

Dag 4: Hanoi - Halong Bay med cruise (F/L/M)
I dag blir det en deilig avslappet dag. Ferden går ut til Halong Bay (står på UNESCOs verdensarvliste) via Red River Delta. Der går vi ombord i en såkalt “djunk” en tradisjonell kinesisk båt, men som egentlig er en liten stilfull cruisebåt. Det blir lunsj ombord mens vi seiler ut i den magisk vakre bukten, blandt tusenvis av kalksteinsøyer som stikker opp som dragetenner. Ettermiddagen går med til svømmetur, tur opp på en topp for å få panoramautsikt over bukta, og avslapping på soldekket. På kvelden er det besøk til en fiskelandsby, det er mulighet for kayak-tur eller ta en bambus-båt for å oppdage vanntunneller med korallrev i lagunen. Tilbake ombord blir det middag, og man kan nyte den magiske solnedgangen. Overnatting: ombord i Halong Bay

Dag 5:  Halong Bay - Hanoi  - Ho Chi Minh  (F/L/M)
En ny vakker dag ute i bukta for total avslapning eller for besøk I kalksteinsgrottene. På ettermiddagen cruiser vi tilbake til Hanoi. Overnatting: hotell i Hanoi. Deretter kjører vi til flyplassen for å ta fly til Ho Chi Minh City. På ettermiddagen blir det utflukt i gamle Saigon, som inkluderer gjenforeningspalasset, Notre Dame-katedralen, det gamle postkontoret fra 1880-årene samt det myldrende Ben Thanh Markedet, hvor man kan gjøre en god handel. Overnatting: hotell i Ho Chi Minh Etter lunsj kjører vi til Cu Chi-tunnellene, som ligger litt nordvest for Saigon. Disse ble gravet ut med svært enkle redskaper og utgjorde et helt lite samfunn hvor vietcong-soldatene organiserte sin motstand mot amerikanerne. Komplekset strekker seg over 200 km i flere etasjer og hadde både enkle kontorer, konferanserom, kjøkken og sykehus. I dag er deler av komplekset klargjort for at turister kan oppleve hvordan det er å bevege seg i de trange tunnelene og forestille seg hvordan livet under bakken må ha vært. I dag har tunnellene blitt en turist-attraksjon, og viser hvordan livet var under Vietnam-krigen.
Overnatting: hotell i Ho Chi Minh

Dag 6: Båttur på Mekong-elven (F/L)
Etter frokost blir du hentet fra hotellet og kjørt til My Tho, der vi finner familiefarmer som dyrker likale produkter som kokosnøtter, rispapir og kokos-søtsaker. Vi går ombord i båten som skal ta oss ut på den mektige Mekong-elven, for å se lokalbefolkningen og livet på landsbygda. Vi stopper på en av de fire øyene i område for utflukt, og nyter ferske tropiske frukter, honningte og ser lokal produksjon. Det blir lunsj på lokal restaurang. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Ho Chi Minh med stopp for å besøke Vinh Trang pagoda, en kjent pagode som har en blandet arkitektur fra kinesisk, kambodsjiansk og fransk kultur.
Overnatiing: Ho Chi Minh

Dag 7: Ho Chi Minh - Siem Reap  (F)
Frokost på hotellet, og deretter blir det transfer til Tan Son Nhat flyplassen for fly til Siem Reap. Ved ankomst blir vi møtt av vår guide, og det blir transport til hotellet for innsjekking. Etter lunsj blir det besøk til Wat Thmei - dødsmarkene.  Mot ettermiddagen blir det sykkeltur i solnedgangen for en times tid. En utrolig vakker utsikt over rismarkene og landsbyene. Vi returnerer til hotellet for overnatting.

Dag 8:  Utflukt til Angkor Wat   (F/L)
Etter forkost kjører vi til det imponerende tempelområdet Angkor. Vi starter turen med å besøke hovedtempelet Angkor Wat som regnes som en av verdens mest enestående severdigheter og som står på UNESCOs verdensarvliste. Etter lunsj fortsetter vi turen til Angkor Thom, den siste hovedstaden i det store Khmer imperiet, der vi finner det facinerence tempelet til Bayon, samt Elefant-terrassen samt det mystiske og sjarmerende jungeltempelet Ta Prohm, som i motsetning til de fleste andre Angkor-templene, har den fotogene og atmosfæriske kombinasjonen av trær som vokser ut av ruinene. Dette samt jungelenes omgivelser har gjort det til et av Angkor mest populære templer for besøkende. Etter lunsj som serveres på lokal restaurant, besøker vi det berømte Angkor Wat, bygget for kong Suryavarman II tidlig i på 1100-tallet som hans statlige tempel og hovedstad. Det største og best bevarte tempelet på stedet er det eneste som har forblitt et betydelig religiøst senter - først hinduistisk, deretter buddhistisk - siden det ble grunnlagt. Vi opplever solnedgangen over Angkor Wat. Det blir middags-buffet på lokal restaurant med tradisjonell Apsara forestilling.
Overnatting:  hotell i Siem Reap  

Dag 9: De flytende landsbyene (F/L)
På formiddagen kjører vi til Tonle Sap Lake, som kalles De flytende landsbyene. Her har folk bygget husene sine på elven. Gatene er elven, og bilene er båter. Livet går sin vante gang. Vi besøker også Les Chan tiers Ecoles Artisans D'Angkor, som er et senter som lærer bort den unike teknikken av treskjøring og steinutskjæring i tradisjonell stil. Lunsj på lokal restaurant, og ettermiddagen går med til besøk til Wat Bo, som er en høyt respektert pagode med unike veggmalerier av Reamker som dateres tilbake til 1800-tallet. I Senteur D'ngkor Center blir det smaking på Khmer kaffe og te. Dette senteret har ansatt rundt 100 kvinner fra landsbygda for å produsere Khmer produkter, som supper, vokslys, bokser, såpe, kurver og spesielt Khmer pepper. Vi blir vist hvordan man lager Khmer lys. Mulighet for en handel på Det gamle markedet for å handle lokale souvernirer.
Overnatting: Siem Reap

Dag 10: Siem Reap - Hjemreise (F)
Etter frokost på hotellet, blir det fritid frem til transport til flyplassen for hjemreisen ihht flytider.

Dag 11: Ankomst Oslo Gardermoen
 

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programmet:
- Fly Oslo - Hanoi, Siem Reap-Oslo
- Innenriksfly Hanoi-Ho Chi Minh, Ho Chi Minh-Siem Reap
- Overnatting i delt dobbeltrom med daglig frokost
- En natt på cruise i Halong Bay ombord på djunk
- Profesjonell engelsk-talende guide på alle utflukter og transfers
- Inngangspenger for alle nevnte utflukter
- Mineralvann 

Tillegg i grunnprisen:
- Visum til Vietnam
- Visum til Kambodsja
- Måltider som ikke er spesifisert i programmet
- Tips til guide og sjåfør
- Personlige utgifter som vask/rens på hotel, telefon, drikker m.m.
 

Kart

  • RGF Logo
  • NRF Logo