Skip to main content

Vietnam og Kambodsja m/Mekong Cruise 16 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

DET BESTE AV VIETNAM OG KAMBODSJA PÅ 2 UKER
Denne turen tar for seg det beste av Vietnam og Kambodsja. Fra den fascinerende hovedstaden Hanoi til den dynamiske Ho Chi Minh (tidligerer Saigon). Du nyter et mini-cruise på Mekong-elven samt det fantastiske landskapet i Ha Long Bay. Du opplever Kambodsjas hovedstad Phnom Penh og de imponerende Angkor Wat-templene.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1:   Fly Oslo-Hanoi 
Fly fra Oslo Gardermoen. Det blir ankomst neste dag.  (Tidsforskjellen mellom Norge og Vietnam er + 5 timer.)
Måltider: Mat ombord på flyet. Overnatting: ombord på flyet.

Dag 2:  Ankomst Hanoi  (Vietnam)
Ankomst på Noi Bai Internasjonale flyplass i Hanoi. Du blir møtt av våre representanter og det blir transport til  hotellet. (Ca 45 min). Hanoi betyr ”byen ved elven” og er Vietnams hovedstad. Byen er et av de eldste politiske og kulturelle sentra i Sørøst-Asia, og historien strekker seg  tilbake til 1010. 
Måltider: Mat ombord på flyet. Overnatting: Hanoi

Dag 3:   Hanoi heldagsutflukt
Etter frokost blir det heldagsutflukt som tar for seg flere steder. Vi starter med besøk til Ho Chi Minh-mausoleet. Ho Chi Minh var landets grunnlegger. Vi fortsetter til et av Hanois ikoner, det buddistiske tempelet En-Pillar Pagoda. Deretter til Litteraturtemplet, kjent som det første universitetet i Vietnam bygget i 1070 under Ly-dynastiet for å hedre Confucius, vismenn og fremragende vietnamesiske lærde. Det blir lunsj før vi besøker Hoa Lo fengselet  - ironisk nok kalt 'Hanoi Hilton' av amerikanske krigsfanger (POWs) under Vietnam-krigen. Deretter vandrer vi til Hoan Kiem innsjøen – Hanois hjerte og symbol. Deretter blir det en sykkeltur i Hanois gamle kvartal med de gamle gater der handelen foregikk i eldre dager. Sykkelturen går gjennom Hanois sentrum for å se på Det Gamle Kvartalet bestående av 36 gater, Trang Tien Plaza kjøpesenter, det franske koloni-bygget, operahuset som er et elegant arkitektonisk landemerke i Hanoi, modellert etter operahuset Palais Garnier. Vi fullfører turen i Thang Long Opera Theatre med et tradisjonelt vietnamesisk vanndukketeater. Det blir fritid for å oppdage Det Gamle Kvartalet om kvelden. 
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Hanoi

 
Dag 4:   Halong Bay Cruise (over natten)
Vi kjører til Ha Long Bay, som ligger ca 160 km eller 3,5 timers opplevelsesrik reise gjennom frodig kulturlandskap. Du vil se landlige områder i Red River Delta og vietnamesiske bønder som arbeider på markene. Vi tar en stopp halvveis for å besøke et kunst-verksted for fine klær og broderte malerier. Vi ankommer  Ha Long City ca kl. 11.30 og sjekker inn ombord.  Det blir lunsj ombord mens du nyter den mektige utsikten over Halong-bukta. Ha Long Bay betyr ”Fallende Drage” på vietnamesisk. Ifølge legenden var det her en hellig drage falt  ned fra himmelen.
 Bukta er kjent som en av verdens underverk og kulturarv, og formasjonene dateres tilbake 500 millioner år. De består av over 2000 øyer spredt over et område på 1,553 km2.  Cruiset fortsetter forbi Dinh Huong Island, Ga Choi Island, Dog Island, Sail Island, og det blir besøk til Sung Sot Cave og tid for en svømmetur ved Titov Beach. Etter middag drar vi på kvelds-fisketur. Vi slapper av for å nyte utsikten ved solnedgang.
Måltider: Frokost, Lunsj, Middag
Overnatting: Ombord cruise

 
Dag 5:   Halong Bay Cruise - Hanoi 
Vi nyter morgenen i Halong Bay med te og frukt, og kanskje det frister med en Tai Chi-øvelse på soldekk. Tai Chi er en gammel internasjonal kampkunst som ofte praktiseres i myke og langsomme bevegelser for å forbedre kroppens indre harmoni og vitalitet. Vi fortsetter til Titov Islet eller Soi Sim Island for svømmetur. Vi spiser buffetbrunsj mens vi cruiser tilbake til kysten. Etter utsjekking blir det tid på egenhånd. 
Måltider:  Brunsj
Overnatting: Hanoi

 
Dag 6:   Utflukt Hoa Lu, Ninh Binh, Ngo Dong-elven med sampanbåt 
Etter frokost, drar vi fra hotellet, gjennom lokale landsbyer, til stedet der Vietnams første hovedstad lå på 900-tallet. Fremme i Hoa Lu, besøker vi to templer- et av dem er dedikert til keiser Dinh (968-980) og det andre til minne om keiser Le (980-1009). Vi tar deretter en sykkeltur fra Hoa Lu til Tam Coc gjennom pittoreske landskap av rismarker, kalksteinfjell og små landsbyer. Vi fortsetter til Tam Coc Town for en vietnamesisk lunsj. 
 
Deretter går vi ombord i hver vår sampanbåt og begir oss gjennom Ngo Dong-elven, det rolige og fredelige landskapet av rismarker omgitt av kalksteinformasjoner. Vi besøker de tre grottene Tam Coc (Hang Ca, Hang Giua & Hang Cuoi). Tilbake til Hanoi. Overnatting i Hanoi. 
Måltider: Frokost, lunsj 
Overnatting: Hanoi

 
Dag 7:   Fly Hanoi-Saigon, Saigon bytur – middagscruise på  Saigon elven
Idag blir det transport til flyplassen i Hanoi for fly til Ho Chi Minh (2t 10min), der vår guide ønsker oss velkommen. Transport til hotellet for innsjekking. På ettermiddagen tar vi en bytur for å besøke Saigon Notre-Dame-basilikaen, som er en neo-romersk katedral bygget i den franske kolonitiden med materialer importert helt fra Marseille.  Saigon Postkontor ble designet og bygget tidlig på 1900-tallet av den berømte franske arkitekten Gustave Eiffel.  Cho Lon-området eller byens  China-Town og Jade Keiser Temple (Phuoc Hai) har en sjelden taoistisk struktur i Vietnam, bygget av det kantonesiske samfunnet i 1909. Middag ombord på cruise mens vi seiler på Saigon elven og ser Saigon om natten. 
Måltider: Frokost, middag
Overnatting: Ho Chi Minh

 
Dag 8:   Ho Chi Minh utflukt – Cu Chi-tunnellene
På morgenen blir vi hentet av vår guide for å besøke Cu Chi-tunnellene. Tunnellene i Cu Chi-distriktet, ligger 75 km nordvest for sentrum av Ho Chi Minh-byen, som en gang var en stor underjordisk gjemmested og motstandsbase til Viet Cong-styrkene under de to krigene mot franskmennene og senere amerikanerne. Tunnellene er håndgravd og utgjør et svært komplisert labyrintlignende nettverk av sammenhengende passasjer, som til tider gikk helt til den kambodsjanske grensen, en lengde på 120 km. Dens kompleksitet er ufattelig, og inneholder møterom, kjøkken, brønner, klinikker, skoler, depoter, grøfter og nødutganger, i tillfelle  gerillakrig. Tunnellene var dype og sterke nok til å motstå ødeleggende bombinger og selvforsynte nok til å overgå langvarige kamper.   Idag er deler av komplekset klargjort for at turister kan oppleve hvordan det var å bevege seg hvordan livet under bakken må ha vært.
 
Det blir lunsj i en restaurant og på ettermiddag blir det sightseeingtur i Ho Chi Minh-byen som inkluderer War Remnants Museum (Krigsrester-museum) , som inneholder en omfattende samling av maskiner, våpen, bilder og dokumentasjon av Vietnamkrigen  med både franskmenn og amerikanere. Dette var tidligere presidentpalass og Ben Thanh marked.
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Ho Chi Minh

 
Dag 9:    Panorama cruise på Mekong-elven (med overnatting)
Om morgenen blir det henter fra ditt hotell i Saigon  og ferden går til Can Tho eller Cai Be. Du går ombord i elve cruise skipet rundt middagstid. Etter en forfriskende velkomstdrink blir vi vist ombordfasiliteter og kabinen. Båten seiler ved lunsj-tid. Len deg tilbake og se på dagliglivet på markene.
 
Om ettermiddagen kan du gå i land for en guidet, rolig spasertur gjennom landsbyen og de omkringliggende fruktplantasjene eller rismarkene. Møt den vennlige lokalbefolkningen og smak på lokale råvarer og frukter.
Du slapper av på dekk mens solen går ned over Mekong-elven. Båten vil forankre for natten. Dagen avsluttes med en deilig middag ombord. 
Måltider: Frokost, Lunsj, Middag
Overnatting: ombord Mekong-elven

 
Dag 10:   Livet på Mekong elven 
Etter frokost går vi ombord på en sampanbåt til Cai Rang flytende marked, regionens travleste og mest livlige marked. På jevne datoer vil du utforske de små kanalene til Mekong deltaet rundt Cai Be med en liten sampan eller til fots. Her finner du eksotiske frukter, grønnsaker og dyktige håndlagde regionale produkter. Vi snakker og forhandler med selgerne, og besøker også noen av de lokale sukkertøy og kakefabrikkene. Båten glir  gjennom det grønne vannet, vi ser  lokale hus, grønne frukthager og båtbygging.
 
De flytende markedene i Mekong Delta er ingen turistmarkeder, men et grossistmarked hvor de lokale kommer inn med båtene sine for å kjøpe frukt og grønnsaker, alt etter sesongen og forspørsel. Dog har moderne grossistmarkeder blitt mer populære i Vietnam, noe som fører til at færre båter kommer til de flytende markedene.
Det blir utsjekking fra båten ca kl 11.00 - 11.30, og lunsj på en lokal restaurant. Deretter transport til Chau Doc hvor det blir innsjekking på hotellet.
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Chau Doc

 
Dag 11:    Speed båt Chau Doc (Vietnam) – Phnom Penh (Kambodsja) ca 4,5t
Transfer og avreise med speed båt to Phnom Penh. Ankomst Sisowath kai Internasjonale Havn Phnom Penh (arrival time may vary due to current and immigration formalities).
Det blir transport til hotellet, og lunsj på restaurant.
 
Det blir besøk til Toul Sleng (S-21) som en gang var en High School, men som nå er en skremmende påminnelse om Pol Pot-regimets grusomheter. Skolen ble brukt som et torturkammer, og det ble antatt at 16.000 mennesker døde der. Vi fortsetter med besøk til Independent Monument: Naga (totalt 100) slangemotiv kan ses i historiske, kulturelle og moderne motiver. Vi ser en nyoppført bronsestatue av kongefaren Norodom Sihanouk, som ble bygget for å huske årsdagen for hans død. Overnatting i Phnom Penh.
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Phom Penh

 
Dag 12:    Historisk byrundtur i Phnom Penh  
Frokost på hotellet, og deretter besøk til Kongepalasset, hvor vi ser sølv- pagodaen, samt det utrolige gulvet belagt med 5000 fliser i sølv. Her står også den største gylne Buddha-statuen.  Vi fortsetter besøket til Wat Phnom pagoda fra 1400-tallet, som er en liten ås kronet av en aktiv wat (pagoda) som markerer legenden om Phnom Penh City.  Det blir tid til shopping på Central Market som er et av de største og travleste markedene i Phnom Penh. Det ligger i hjertet av byen, og ble bygget i 1937 av franskmennene. Lunsj på lokal restaurant.
På ettermiddagen besøker vi Choeung Ek – Dødsmarkene. Her ble over 10.000 mennesker ble henrettet, men er idag en fredelig strekning med minnesmerke for å minnes om grusomhetene Khmer Rouge påført andre Khmers. Overnatting i Phnom Penh.
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Phnom Penh

 
Dag: 13:    Fly Phnom Penh - Siem Reap, utflukt Siem Reap
Frokost på hotellet. Formiddagen er fri til egen disposisjon.
På ettermiddagen blir det transport til flyplassen i Phnom Penh for fly til Siem Reap. (Flytid ca 45 min)
Ved ankomst Siem Reap, blir det transport til hotellet for innsjekking. 
 
I Siem Reap, vil vi se Wat Bo som er en høyt respektert pagoda. Wat Bo har svært unike veggmalerier av Reamker fra 1800-tallet. Vi besøker Senteur D 'Angkor Center,  som har ansatt 100 kvinner fra landsbygda for å produsere Khmer produkter som suppe, lys, bokser, såper, kurver, og spesielt det er kjent for Kampots pepper. Det vil fremvis hvordan man lager stearinlys og vi får smake Khmer kaffe.  Overnatting i Siem Reap.
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Siem Reap

 
Dag 14:    Angkor Wat utflukt 
Frokost på hotellet. Idag skal vi bese turens høydepunkt: Angkor Wat. Vi ankommer først ved den sørlige porten til Angkor Thom-tempelet, som var den siste hovedstaden i det store Khmer imperiet.  Vi besøker også Elephants terrasse og det facinerende tempelet Bayon , samt jungeltempelet  Ta Prohm, som i motsetning til de fleste andre Angkor-templene, har den fotogene og atmosfæriske kombinasjonen av trær som vokser ut av ruinene og jungelenes omgivelser gjort det til et av Angkor mest populære templer for besøkende.
 
På ettermiddagen besøker vi det berømte Angkor Wat, som ble bygget for kong Suryavarman II tidlig på 1100-tallet, som hans statlige tempel og hovedstad. Dette er det største og best bevarte tempelet på stedet, og er det eneste som har forblitt et betydelig religiøst senter - først hinduistisk, deretter buddhistisk. Nyt dagen på Angkor Wat-templet til solnedgang. Overnatting i Siem Reap.
Måltider: Frokost, Lunsj
Overnatting: Siem Reap

 
Dag 15:    Hjemreise 
Frokost på hotellet. Transport til flyplassen ihht flytider. Vi sier farvel til østens perler for denne gang.
"Cảm ơn và chào tạm biệt"!!!

Dag 16: Ankomst Oslo
Ankomst Oslo formiddag.

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programprisen:
- Fly Oslo Gardermoen - Hanoi, Siem Reap - Oslo Gardermoen
- Overnatting med daglig frokost
- 4 netter hotel Hanoi
- 1 natt ombord båt (djunk) I Halong Bay
- 2 netter hotel Ho Chi Minh (Saigon)
 -1 natt ombord på båt Mekong-elven
- 1 natt Chau Doc
- 2 netter Phnom Penh
- 2 netter Siem Reap
- Innenriksfly Hanoi-Ho Chi Minh
- Lunsj og middag som spesifisert i programmet
- Transport med sjåfør under alle utflukter og transporter
- Erfarne engelsktalende guider/representanter under alle utflukter og transporter
- Inngangspenger til alle seter som spesifisert i programmet
- Vietnam visum godkjenningsbrev ved ankomst

Tillegg:
- Visum til Vietnam 
- Visum til Kambodsja
- Måltider som ikke er spesifisert i reiseprogrammet
- Avbestilling- og Reiseforsikring
- Tips til guider og sjåfører
- Personlige utgifter, f.eks. vask/rens på hotel, telefon, drikke til maten m.m.Dersom oppsatt hotel ikke er tilgjengelig, vil tilsvarende hotelstandard benyttes.
- Tillegg for enkeltrom

Alle priser gjelder per person i delt dobbeltrom. Turen har avgang ved minimum 2 personer som bestiller isammen.
Vi tilbyr grupperabatt når min. 4 voksne bestiller og reiser sammen.

Kart

  • RGF Logo
  • NRF Logo