Skip to main content

KAIRO & LUXOR 9 dgr/8n

Pris fra og med:
16 250,-
Dager:9
Flyreisen Oslo-Kairo-Oslo via europeisk by Innenriksfly Kairo-Luxor-Kairo 4 netter hotell Pyramisa Suites med frokost Kairo 4 netter hotell Steigenberger Achti med frokost Luxor All transfer fra/til flyplass-hotell
Bestill reise

Nyhet i 2023 er kombinasjonen Kairo og Luxor. På denne reisen får du god tid til å besøke alle severdigheter i begge byer. Du kan selv velge hva du vil være med på. 

Søk reise

Nyttig informasjon om reisen

Alle beskrevne utflukter i programmet kommer i tillegg til grunnprisen. Dette fordi du kan selv velge hva du vil se.

For å sjekke utfluktspriser, trykk på Bestill Reise, velg en dato. Du får opp siden for utfylling av navn, adresse etc. Under navnefeltene vil du få opp utfluktsvalgene.

Dagsprogram

 • Dag 1 : (fredag): Fly Oslo-Kairo via europeisk by

  Flyreise fra Oslo (andre byer på forespørsel) til Kairo. Du blir mottatt på flyplassen, vår representant assisterer med bagasje, og det blir transfer til hotellet.

  Fly Oslo-Kairo via europeisk by
 • Dag 2: (lørdag): Utflukt: Sakkara og Dashur pyramidene inkl. lunsj

  Sakkara er et stort friluftsmuseum, bestående av pyramider og graver. Her finner vi den aller første trappetrinns pyramiden som ble bygget av farao Zozer i perioden 2670-2650 f.Kr.

  Serapeumet var begravelses plassen for de hellige Apis oksene. Det ble trodd at oksene var en inkarnasjon av guden Ptah og ble udødelige som guden Osiris. Tilsynsmann Ti’s grav har utrolig vakre utskjæringer som beskriver dagliglivet på markene. Fargene er friske til tross for de er 4600 år gamle. Ti var en embetsmann med høy status i det 5.dynastiet. Mereruka’s grav er den største i Sakkara nekropolis. Han var gift med farao Teti’s datter i det 6.dynastiet og fikk flotte titler. Graven inneholder flotte utskjæringer og farger.

  Den bøyde pyramiden i Dahshur ble bygget av farao Snefru (2613–2589 f.Kr.), faren til farao Keops som bygget den store pyramiden i Giza. Dette var første forsøk på å bygge en pyramide med glatte sidevegger, mot tidligere trappetrinns pyramider. Dette var en overgangsperiode, så den planlagt hellingen på 54 grader ble mislykket pga feilberegning, slik at de måtte konstruere toppen på 43 grader. Derfor ble den bøyd og herav navnet.

  Den røde pyramide er den tredje pyramiden bygget av farao Snefru. Det er den største av de tre betydelige pyramider lokalisert ved konge gravstedet i Dashur. Da den 105 meter høye røde pyramiden ble bygget ferdig, var pyramiden antatt å være verdens første vellykte forsøk på å bygge en «virkelig» pyramide med glatte sider (i motsetning til en trappetrinns pyramide.

  Den røde pyramide, har sitt navn etter dens rustrøde granitt stein. Dog var den opprinnelig dekket av hvite kalksteiner, men kun noen få av disse gjenstår ved fundamentet av pyramiden ved det ene hjørnet. I løpet av middelalderen ble pyramiden brukt som et steinbrudd og den hvite kalksteinen ble revet av for å bli benyttet som bygningsmateriale i Kairo. På den måten ble den røde granitten under avdekket. Pyramiden er den tredje største granitt bygning i verden for øyeblikket.

  Utflukt: Sakkara og Dashur pyramidene inkl. lunsj
 • Dag 3: (søndag): Utflukt: Giza pyramidene og Det egyptiske museum inkl. lunsj

  Denne utflukten er den mest populære. Giza-pyramidene består av Keops, Kefren og Mykerinos pyramidene, oppkalt etter de faraoer de ble bygget for. Keops ble bygget ca år 2570 f.Kr. og er det mest perfekte byggverk og det eneste fortsatt gjenstående underverk av de 7 gamle underverker. Det blir stopp på utsikts platået for foto før vi kjører ned til Sfinxen som står foran Kefren. Det er mulighet for besøk inni en av pyramidene. Etter en god lunsj buffe på en nærliggende lokal restaurant går ferden Grand Egyptian Museum. Her ser vi statuer som er hentet fra graver og templer fra hele Egypt. Den eldste er Narmers palett fra ca 3000 f.Kr. Ramses 2.’s og Amenofis 3.’s gigant statuer, sarkofager og utallige gjenstander som kan beundres.

  Utflukt: Giza pyramidene og Det egyptiske museum inkl. lunsj
 • Dag 4: (mandag): Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene inkl. lunsj

  Her starter dagen med å kjøre til byen delen der Kairo først ble grunnlagt. Her ligger kirkene St. Sergius, der det blir sagt at den hellige familie har søkt ly på flukt fra Herodes til Egypt, samt Den hengende kirken og det jødiske synagogen Ben Ezra. De smale gatene gir en følelse å være tilbake på Jesu tid, til tross for suvenir selgernes iver. Det var her den aller første kirken, Al Moalakkah, ble bygget i år 690. Det er en Koptisk-Ortodoks kirke, og ble bygget på ruinene av Babylons Fort, derav navnet Den hengende kirke.

  Kirken er meget vakker, og utsmykkingen er full av ikoner og dekorasjoner. Vi fortsetter dagen og kjører mot det gigantiske landemerket i Kairo; Citadellet er et fort bygget av Salah el Din og sto ferdig i 1198, som en festning mot korstogfarerne. Her ligger fem moskeer, men den største av dem alle er den ruvende Mohamed Aly moské med sine to minareter og skinnende kupler som sto ferdig i 1856.

  Fra Moskeen har vi utsikt over hele Kairo, og man kan også se Giza-pyramidene på en klar dag, 12 km unna. Etter en god lunsj fortsetter reisen mot Det gamle handelssenteret Khan el Khalili fra 1500-tallet, som er det eldste i Midtøsten. Dette var et handelssenter for karavanene. Her produseres de fleste av de egyptiske håndverk og suvenir.

  Her kan du prute, handle eller bare sitte ned på den berømte gamle Café " El Fishawy , " og røyke vannpipe og drikke te mens du ser på livet . Blant yrende folkeliv føler man å ha hoppet et par hundre år tilbake. Her blant de gamle trange labyrint gater står tiden stille - en virkelig opplevelse .

  Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene inkl. lunsj
 • Dag 5: (tirsdag): Utflukt til Alexandria inkl. lunsj

  I dag setter vi kursen mot Middelhavsbyen Alexandria. Biblioteket Alexandrias nye attraksjon er det ultramoderne bibliotek komplekset, tegnet av det norske arkitektfirmaet "Snøhetta". Biblioteket ligger tilnærmet der det gamle berømte biblioteket lå. Selve bygget symboliserer en solskive som delvis ligger under vann.

  Ytterveggene er gravert med bokstaver fra alle verdens alfabet og er bygget i granitt fra Aswan. Taket er delvis av glass og heller i retning havet for å gi lys til lesesalene med 2000 plasser i 7 etasjer. Det gamle biblioteket i Alexandria ble grunnlagt i år 228 f.Kr. men ble først ødelagt i en brann år 48 f.Kr da Julius Cæsar toget inn i Egypt og brant egyptiske skip i havnen for å stenge veien for Marc Anthony, og ilden spredte seg til biblioteket. Vi besøker også de romerske katakombene og kjører langs Middelhavskysten.

  Utflukt til Alexandria inkl. lunsj
 • Dag 6: (onsdag): Kongenes Dal, Hatshepsut tempel, Karnak og Luxor templene

  Det blir transfer til flyplassen i Kairo, og fly til Luxor.
  Idag er det mulighet for besøk til Vestbredden i Luxor. Vi starter med Kongenes Dal. Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som ble laget for over 3000 år siden. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstra billett for de som ønsker det . Graven er den minste men med flotte farger. Her ligger også hans mumie (Sjekk med guide for billett og regler. Forbehold om at graver stenger uten forvarsel)

  Vi fortsetter videre til Dronning Hatshepsuts terrasse-tempel. Et imponerende kunstverk hogget rett ut av fjellveggen. Memnon-kolossene star fortsatt majestetisk der de engang voktet tempel inngangen til Amenofis 3.´s gravtempel. Etter lunsj blir det besøk til Karnak og Luxor tempelene. Karnak tempelet er verdens største tempel-kompleks, og vi besøker Amons tempel-del med den gigantiske søyle-hallen med 134 søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts obelisk, dokumentenes Hall m.m. Rundt i det fjerne ser vi restaurering prosjektet av de sørlige bygninger , og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært på den tiden da prestene jobbet her. Ferden går videre til mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. Hans vakre relieffer står i grov kontrakt til Ramses 2.´s håndverk.

  Kongenes Dal, Hatshepsut tempel, Karnak og Luxor templene
 • Dag 7: (torsdag): Dendera og Abydos templene

  I dag er det mulighet for en heldagsutflukt nord for Luxor.

  Abydos tempel:De gamle egypterne trodde at underverdenens gud skulle begraves der. Templet ble bygget av kong Seti I, og ble fullført av kong Ramsess II, ca 1279 fvt. Maleriene av gudene og faraoene på veggene til Osiris-tempelet i Abydos er blant de vakrest bevarte i Egypt Seti åpnet ikke bare gruver og gjenoppbygde skadede templer, han fortsatte også byggingen av hypostylhallen til Karnak. Ramses II var den tredje farao i det nittende dynastiet og hadde den nest lengste regjeringen i Egypt, og regjerte fra 1279-1213 fvt. Den hellige byen Abydos var stedet for mange gamle templer og var gravstedet for de første kongene i et forenet Egypt. I nærheten var det også en pre-dynastisk kirkegård med hundrevis av graver. Det "L"-formede tempelet til Seti hadde en terrasse, flere domstoler og kamre, to pyloner, samt syv kapeller. Tempelet er laget av hvit kalkstein, og hvert kapell er dekket med flate skråplater dekorert med kongelige kartusjer og stjerner.

  Disse kapellene ble viet til Seti I, Osiris, Isis, Ptah-Sokar, Nefertem, Ra-Horakhty, Amun og Horus. I en gang i templet er det en inskripsjon på veggen kjent som Abydos Konge-liste. Denne listen navngir de viktigste faraoene, ifølge Seti. Det er totalt 76 faraoer på listen. Listen starter med Menes, grunnleggeren av det første dynastiet og regjerte til sin død en gang rundt 3000 fvt. Seti styrte under Det nye riket til sin død i 1279 fvt. Listen registrerer derfor over 1600 års historie, men med noen utelatelser som ble ansett som illegitime av Seti, som Hatshepsut, Akhnaton, Smenkhkare, Tutankhamun og Ay.
  Dendera tempel er tilegnet gudinnen Hathor, kjærligheten og gledens gudinne. Det er en tilnærmet kopi av Horus tempelet i Edfu, og ble bygget av Ptolomy 9. Soter. Den eldste strukturen er fra Nectanebo II, bygget ca. 345 fvt. Hathor-tempelet er et av de mest godt bevarte oldtids-stedene i Egypt i dag, og er et utmerket eksempel på tradisjonell faraonsk arkitektur. Hathor-tempelet ble først og fremst bygget under det ptolemeiske dynastiet, som var en periode med gresk styre i Egypt. Imidlertid ble byggingen av tempelet fullført under den romerske keiseren Trajan, som sees avbildet på veggene i komplekset og ga offer til Hathor. Dette stedet var et senter for Hathor-kulten. Det ble antatt at Hathor i løpet av en periode kjent som Happy Reunion ville reise fra templet hennes i Dendera for å tilbringe litt tid med mannen sin, Horus, ved templet hans i Edfu.

  Denne "gjenforeningen" var en årlig begivenhet, og på slutten av feiringen ble Hathors retur til Dendera antatt å signalisere den offisielle begynnelsen av flom-sesongen i Nilen. Templet er kjent for å ha huset den berømte Zodiac av Dendera som ble funnet i taket på kapell i Hathor-tempelet, der mysteriene om guden Osiris' oppstandelse ble feiret. Den spesielle konfigurasjonen av planetene blant stjernebildene vist i Zodiac av Dendera forekommer bare omtrent en gang hvert tusen år. To astrofysikere har datert den til mellom 15. juni og 15. august 50 fvt. To formørkelser er representert på dyrekretsen nøyaktig der de skjedde på den tiden. Zodiac av Dendera ble fraktet til Frankrike i 1821, med tillatelse fra Mohamed Ali Pasha, som var den tyrkiske visekongen i Egypt på den tiden. Den egyptiske regjeringen har bedt om å få den tilbake. Den er for tiden utstilt på Louvre i Paris.

  Dendera og Abydos templene
 • Dag 8: (fredag): Dagen er fri i Luxor

  En dag til å nyte hotellet, bassenget, eller ta en tur i basarene, en vandring langs den nye cornichen, eller en tur til Luxor Museum.

  Dagen er fri i Luxor
 • Dag 9: (lørdag): Fly Luxor-Kairo-Oslo

  Så var det tid for hjemreise. Det blir transfer til flyplassen for fly til Kairo, og videre til Oslo via europeisk by.

  Fly Luxor-Kairo-Oslo

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
6/9Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
13/9Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
20/9Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
27/9Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
4/10Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
11/10Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
18/10Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
25/10Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
1/11Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
8/11Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
15/11Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
22/11Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
29/11Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
13/12Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 816 250,-BestillMer informasjon
20/12Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 818 250,-BestillMer informasjon
27/12Oslo GardermoenHoteller i Kairo og LuxorMer enn 818 250,-BestillMer informasjon
 • RGF Logo
 • NRF Logo