Skip to main content

Om Kambodsja

Søk reise

Siem Reap

Angkor Wat er bare ett av mange templer rundt Siem Reap, og ikke nødvendigvis det du kommer til å bli mest betatt av. Bayon, med sine 54 enorme smilende og mystiske steinansikter og Ta Phrom, overgrodd med enorme trerøtter og jungelvegetasjon, nevnes ofte som de besøkendes favoritt.

Nordvest i Kambodsja ligger provinsen Siem Reap, inngangsportalen til det verdensberømte tempelanlegget Angkor med det storslåtte Angkor Wat. Provinsen har en pulserende hovedstad, Siem Reap, som kan skilte med en rekke luksushoteller, vakre, gamle bygninger i kolonistil, et yrende underholdningsdistrikt, silkefarmer, markeder og mye annet. Denne byen er et obligatorisk reisemål for alle som besøker Kambodsja. Ruinene av det historiske tempelanlegget Angkor er omgitt av tett jungel og står på UNESCOs liste over verdens kulturarvsteder. Dette fascinerende området, som kalles verdens åttende underverk, ligger på den nordlige bredden av den store innsjøen Tonlé Sap. Du kommer deg hit både til lands, til vanns og med fly. Her finnes over tusen templer, alt fra ubestemmelige ruinhauger som ligger spredt mellom rismarkene, til det best bevarte tempelet: det praktfulle Angkor Wat, som ble bygget på 1100-tallet og er verdens største religiøse bygning. Men Siem Reap har enda mer å by besøkende på; en spektakulær flytende landsby på Tonlé Sap, vernede arkeologiske funn i Kulenfjellene og de nyoppdagede ruinene i Koh Ker-området. I byen finner man utallige butikker som tilbyr etnisk kunsthåndverk, i tillegg til gallerier, kafeer, spisesteder og førsteklasses restauranter med mat fra alle verdenshjørner. Det kjente underholdningsdistriktet og nattmarkedene i Siem Reap er populære utfluktsmål i seg selv. Silkefarmene, de vidstrakte rismarkene, fiskerlandsbyen og fuglereservatet med sitt artsmangfold like ved innsjøen Tonlé Sap, gjør også sitt for at Siem Reap blir en opplevelse man aldri glemmer.

    

Phnom Penh

 Phnom Penh, en gang kjent som «Asias perle», er Kambodsjas hovedstad og største by. I dag er den et kulturelt, kommersielt og politisk sentrum med en enestående blanding av tradisjonell sjarm og urban energi. Det moderne Phnom Penh er en by preget av allsidig økonomisk og bymessig vekst. Den raske utviklingen har ført med seg bygging av nye høyblokker, blant dem et trettietasjes forretningsbygg, restauranter for enhver smak og elegante luksushoteller. Byens blomstrende natteliv og kulinariske mangfold står ikke tilbake for tilbudene noe annet sted i denne regionen. Denne fascinerende hovedstaden byr på en lang rekke historiske og kulturelle attraksjoner og mangfoldige muligheter til å oppleve den lokale kambodsjanske kulturen. Fasader i klassisk kolonistil, side om side med elegante nye spisesteder, pagoder med gullspir og yrende markedsplasser, bidrar alle til å gi Phnom Penhs gater en dynamisk atmosfære. Phnom Penhs berømte elvepromenade er tettpakket med trendy puber, kroer og restauranter. I sidegatene finner man fasjonable gallerier og butikker som selger vakre, kambodsjanske silkeprodukter. Legger man til et blomstrende kunstnermiljø og et heftig natteliv, er det lett å forstå hvorfor Phnom Penh har blitt et så spennende og populært turistmål. Phnom Penhs livlige gater er fulle av fargerike synsinntrykk. Byen kan lokke med et spennende tilbud av historiske og kulturelle severdigheter i tillegg til utallige restauranter og utesteder. 

De som ønsker et innblikk i kambodsjansk historie og det rojale liv, kan besøke det kongelige palasset og sølvpagoden som ligger like ved. En liten spasertur unna ligger nasjonalmuseet med rom på rom med steinskulpturer fra Khmer-riket, keramikk- og bronsehåndverk og etnografiske gjenstander. Vil man teste ut bylivet, går man langs Sothearos Boulevard, hvor man kan smake på den lokale maten og handle i klyngene av «antikvitetshandlere» som selger sølvbrett, skrin av betelpalmetre, gamle mynter, sølv- og trestatuetter, og gjenstander med Pursat-provinsens berømte marmorutskjæringer. Mange vil også sette pris på bare å spasere rundt i Phnom Penh. Boulevarder prydet med elegante kolonibygninger, og en pulserende elvepromenade omkranset av kafeer og restauranter, gjør dette til en by som er vel verdt å oppleve til fots. Hvis man liker å shoppe, kan man finne antikviteter, suvenirer og designerklær (overskuddsprodukter fra fabrikkene) til sterkt reduserte priser på Phsar Toul Tum Poung, også kjent som «det russiske markedet». Foretrekker man komfortable, luftavkjølte lokaler, kan man velge blant de moderne kjøpesentrene Sorya, Sovanna og City Mall. Et elvecruise i solnedgangen på Tonlé Sap er en perfekt og avslappende avslutning på en hektisk dag i Phnom Penh. Nyt den milde elvebrisen og synet av lysene som tennes og får Kambodsjas hovedstad til å stråle mens mørket senker seg.

  • RGF Logo
  • NRF Logo