Skip to main content

Marokko

Marokko er et meget gjestfritt land som har beholdt sine tradisjoner og byr på godt bevart kultur, en deilig shopping-opplevelse, herlige sandstrender og unike fjellandsbyer. Landet som ligger i Afrikas nord-vestre hjørne, kun 15 km fra Spania, har en eksotisk blanding av kultur, fra både Vest-Afrika og Arabia, og ikke minst Frankrike. Marokko er en gammel fransk koloni, noe man fortsatt merker på matkulturen.

Her blåser ørkenvinden over de kjente Atlasfjellene. Marokko har flere kjente byer, og alle har gamle bydeler med «medinaer» som er et stort marked med labyrint-gater, fortauskafeer, små basar-butikker med tepper, keramikk, parfyme, røkelse, og eksotiske krydder. Her ser man bygninger som er tusen år. En tur her er som en reise til en annen verden. Som en herlig kontrast til den mystiske, arabiske stemninger, byr Marokko på moderne badebyer med herlige sandstrender og de beste hoteller.

Byene har også moderne bydeler med brede handlegater, kjøpesenter og luksusbutikker. Marokko har rett og slett alt: arabisk mystikk, sandstrender, høye snødekte fjell og ørken.

Søk reise

Casablanca

Man kan ikke høre ordet Casablanca uten å tenke på filmen fra 1942 med Humphrey Bogart og Ingrid Bergman. Havnebyen beliggende ved Atlanterhavskysten med det spanske navnet som betyr «vite hus», fikk ikke dette navnet før i 1907. Før den tid ble byen kalt «Anfa», et Berber-ord som betyr «lite fjell». Et av de seneste severdighetene er den enorme moskeen Hassan II, som sto ferdig i 1993, og rommer 25.000 mennesker samd 80.000 på utsiden. Minaretet måler 210m i høyde, og har laser som lyser mot Mecca samt et tak som kan åpnes.

   

Marrakech

Byen er den fjerde største i landet, etter Casablanca, Fez og Tanger. Marrakech er en storby, men har fortsatt den mystiske, arabiske atmosfære. Her lever gammelt og nytt side ved side. I bydelen Medina finnes spennende markeder som har bevart sin gamle, unike sjarm, mens utenfor gamlebyen ligger den moderne byen. Som besøkende kan du derfor dra nytte av alle modernitetens fordeler.

Marrakech ligger vakkert til ved foten av Atlasfjellene, og her venter en magisk stemning og en autentisk og godt bevart kultur. Denne fargerike eventyrbyens sentrum er Djemaa El-Fna, som ligger innenfor den rosa bymuren. I basarene på dette livlige torget, samles blant annet gatemusikere, teppeselgere, slangetemmere, akrobater, fortellere, kunstnere. Her får du garantert en spennende dag, med ekte Marokkansk kultur. Ved solnedgang forandres hele plassen til en stor uterestaurant med akrobatiske show, musikere og dansere.I den gamle bydelen som ligger innenfor bymurene preges bybildet av sterke farger og smale gater og smug, med markeder på alle sider, overfylte med varer.

Byvandring i disse labyrintene er en eksotisk opplevelse. I disse basarene selges det meste av tradisjonelt håndverk. En av de mest interessante basarene i Marokko er vel Sammarine. Her er både berbiske og arabiske håndverkere samlet.Marrakech er en kulturminnesby som har ivaretatt sin kultur, samtidig som byen er under sterk utvikling. Man trenger bare å gå utenfor bymurene for å befinne seg i det moderne Marokko. Ville Nouvelle er en moderne bydel med brede og rene gater, fasjonable restauranter og nye kjøpesentre.

Guéliz- og Hivernage-kvarterene byr på moderne infrastruktur, luksusbutikker og internasjonale kleskjeder så vel som brede, luftige avenyer- alt i tråd med Marrakechs orientalske karakter. Marrakech anses av mange som et insted for Europas jetsettere, derfor er det et rikt utvalg av moderne lounger og restauranter.

Ellers er Marrakech kjent for sin årlige internasjonale filmfestival. Byen kan også skryte av å ha vært vertsby for FNs klimamøte i 2016, noe som er en stor erkjennelse.

    

Agadir

Agadir er Marokkos perle, og ligger ved en milelang, langgrunn sandstrand. Her finner du hyggelige restauranter med deilige middager til hyggelige priser. Agadir er en herlig blanding av sol og bad, orientalsk kultur og vakker natur. Agadir er et flott ferievalg året rundt. Agadir byr på 300 soldager i året og er landets største badeby. Kafeer og restauranter ved strandkanten har åpne dører, og introduserer gjerne den lokale kokkekunsten for deg.

På den livlige strandpromenaden i Agadir ligger mange hyggelige restauranter og serveringssteder. Reisemålet er populært blant mange typer ferierende; de som vil oppdage marokkansk kultur, de som vil sole seg og bade, surfe, spille tennis eller golf. Agadir er en herlig blanding av sol og bad, orientalsk kultur og vakker natur. Sydkysten passer utmerket for vinddrevne aktiviteter som seiling, vannski, surfing, kite-surfing og vindsurfing. Hit kommer folk fra hele verden for å surfe. 

Ovenfor stranden ligger hotellområdet, med hoteller med store hager og fine bassengområder. Ovenfor hotellområdet ligger selve sentrum av Agadir med både arabiske og mer moderne kvartaler. Lengre inn i byen brer basaren El Had seg langs gatene, og med mer enn 6000 boder, tilfredsstiller den de flestes nysgjerrighet. Her er det en opplevelse å spasere rundt og nyte den genuine atmosfæren, de eksotiske duftene og det yrende folkelivet. I medinan ligger et museum som hyller den berbiske amazigh-kulturen, håndverkere som produserer smykker, artister som spiller i en berusende atmosfære. 

Agadir har også en kulinarisk kultur, med råvarer fra landskapet rundt omkring. Det marokkanske kjøkken er smakfullt, og henter inspirasjon fra det nordafrikanske og det franske. Restaurantene har en herlig atmosfære, ofte med levende musikk. Det finnes også et godt utvalg internasjonale restauranter, barer og kafeer med fristende bakverk og god kaffe.

    

  • RGF Logo
  • NRF Logo