Skip to main content

Vaksiner & helse

Oppdater informasjon vedr. Covid-19 per 11.mars 2022:
Covid-19: Egypt krever negativ PCR-test ved innreise. Den må ikke være eldre enn 72 timer. Testen kan bestilles online på Helsenorge.no, og er gratis.
Denne må være på engelsk og printet med QR-kode. Det kreves også bevis på helseforsikring/reiseforsikring. Munnbind må benyttes ved ankomst flyplass og elles innendørs på offentlige steder.

Dette krevet gjelder ikke dersom man er fullvaksinert. Bevis på vaksinering må nedlastes på app og fremvises ved innreise.

Det er forskjell på hvilke vaksiner som er påkrevd til et land, og hvilke vaksiner som er kjekt å ha. Den reisendes alder og helsetilstand er også en avgjørende faktor. Atlantis Reiser henviser til Folkehelseinstituttet for råd om vaksiner. 

I henhold til Folkehelseinstituttet, bør alle være vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot sykdommene ca. hvert tiende år. Ta kontakt med din fastlege for råd om reisevaksinasjon, da denne har best informasjon om din helsetilstand.

Søk reise

  • RGF Logo
  • NRF Logo