Skip to main content

RA rundreise: 3n Kairo og 4n Nilencruise

Pris fra og med:
19 995,-
Dager:8
Flyreisen Oslo-Kairo via Europeisk by t/r Innenriksfly Kairo-Luxor, Aswan-Kairo 3 netter hotel Pyramisa Suites med frokost (el.lign) 4 netter 1.klasse Nilencruise med helpensjon (Luxor-Aswan) Mottakelse på flyplassene, assistanse med innsjekking All transfer flyplass-hotel/cruise vs. gjennom programmet
Bestill reise

Et uforglemmelig eventyr i Egypts eldgamle kulturhistorie. Et avslappende cruise på Nilen samt dager til rådighet i Kairo, hvor du kan få med deg de viktigste severdighetene. Vårt mest solgte program gjennom 21 år oppkalt etter solguden i det gamle Egypt - og samme navn som Thor Heyerdal brukte på sin papyrusbåt han bygget ved Pyramidene. En ren kulturopplevelse for deg som har kun en uke til rådighet.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: (fredag ) Fly Oslo-Kairo.
Det blir mottakelse og assistanse på flyplassen og transfer til hotellet. Inkluderte måltider: mat på flyet

Dag 2: (lørdag) I Kairo
Frokost på hotellet. Turen til Giza pyramidene og det egyptiske museum er den mest populære utflukten (må bestilles separat, tillegg til grunnpris) Her starter vi dagen med en av verdens underverk i verden; Keops , Kefren og Mykerinos - pyramidene såkalte Giza - pyramidene. Her oppe på platået , har du flott utsikt over Kairo i klarvær , det vil være flere stopp rundt området, slik at man kan få følelsen av hvor store de faktisk er , mens vi spekulerer på hvordan de gamle egypterne var i stand til å reise et slikt anlegg for 4500 år siden før hjulet var kommet til Egypt . Turen fortsetter til den mystiske " Sphinx " der man besøker Kefrens gravtempel. Kairo tilhørte den " Nedre Egypt " der Papyrus var symbolet på landet ned til Middelhavet. Derfor har vi lagt et besøk til en papyrus institutt for å demonstrere enkelt hvordan de gamle egypterne laget verdens første papir . Her er muligheten til å kjøpe ekte papyrus for de som ønsker det .  Vi avslutter med besøk til Det Egyptiske Museumet, hvor vi kan beundre statuer som er flere tusen år gamle, funnet i templer og graver rundt om i Egypt. Inkluderte måltider: frokost (lunsj inkl. i utflukten)

Dag 3: (søndag) I Kairo
I dag går turen til Kontrastenes Kairo: Gamle Kairos kirker, Mohamed Aly moskeen med Citadelborgen, samt basaren Khan el Khalili. (må bestilles separat, tillegg til grunnpris) Her starter dagen med å kjøre til byen delen der Kairo først ble dannet . Her ligger kirkene St. Sergius -der det blir sagt at den hellige familie søkte ly under flukten fra Herodes til Egypt, Den hengende kirken Al Moalakka og det jødiske synagogen Ben Ezra. De smale gatene gir en følelse å være tilbake på Jesu tid, til tross for suvenir selgernes iver . Vi fortsetter dagen å hoppe tilbake i historien , og kjører mot den gigantiske landemerke i Kairo; Citadel festning bygget av korstogfarerne på 1100-tallet. Her er en fem moskeer, blant annet. den største av dem alle , den ruvende Mohamed Aly moské med sine to minareter og skinnende kupler. Etter en god lunsj fortsetter reisen mot Det gamle handelssenteret; Khan el Khalili fra 1500-tallet. Slik som det er et "must" å se pyramidene, er det også obligatorisk å se Khan el Khalili . Her produseres de fleste av de egyptiske håndverk og souvenir . Her kan du prute , handle eller bare sitte ned på den berømte Café " El Fishawy , " og røyke vannpipe og drikke te mens du ser på livet . Bland de skrikende minareter og ivrige selgere føler å ha hoppet et par hundre år tilbake. Her står tiden stille - en virkelig opplevelse . Inkluderte måltider: frokost (lunsj inkl. i utflukten)

Dag 4: (mandag) Kairo - Luxor
Idag blir det tidlig opp for å kjøre til flyplassen for fly Kairo-Luxor. Det blir innsjekking på båten. Idag besøker vi Vestbredden i Luxor. Vi starter med Kongenes Dal. Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som ble laget for over 3000 år siden. (må bestilles separat, tillegg til grunnpris)

Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det . Graven er den minste men med flotte farger. Her ligger også hans mumie (Sjekk med guide for billett og regler. Forbehold om at graver stenger uten forvarsel) Vi fortsetter videre til Dronning Hatshepsuts terassetempel. Et imponerende kunstverk hogget rett ut av fjellveggen. Memnon-kolossene star fortsatt majestetisk der de engang voktet tempelinngangen til Amenofis 3.´s gravtempel. Det er lunsj og middag og overnatting ombord. Inkluderte måltider: frokost(boks), lunsj og middag

Dag 5: (tirsdag): Luxor
Det blir besøk til Karnak og Luxor tempelene. Karnak tempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker Amons tempeldel med den giantiske søylehallen med 134 søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk, dokumentenes Hall m.m. Rundt i det fjerne ser vi restaurering prosjekte av de sørlige bygninger , og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært på den tiden da prestene jobbet her. Ferden går videre til mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. Hans vakre relieffer står i grov kontrakt til Ramses 2.´s håndverk. Cruisebåten seiler mot Esna sluser hvor det er et køsystem for å komme igjennom.

Dag 6: (onsdag) Edfu-Kom Ombo
Etter frokost går ferden til tempelet dedikert guden Horus. Turen fra båten og inn i templet tar bare noen få minutter , og vi bruker enten heste drosjer eller buss . Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempel mye på grunn av den sene byggeperioden - tempelet er " bare" 2200 år ! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene , her ble fantastiske festivaler oppført , og her produserte de gamle prestene parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden.

Tilbake på båten spiser vi lunsj, og seiler videre sørover mot Kom Ombo. Dagen nytes på soldekk, enten ved det lille svømmebassenget, på solsengene eller utsikten nytes fra sittegruppene I skyggen. Vi passerer fruktbart landskap, og observerer dagliglivet til de egyptiske bøndene. I byen som er kjent for sukkerproduksjon, finner vi det eneste gjenværende dobbel tempel dedikert til to guder (Sobek – guden med krokodillehode, og Horus – guden med falkehode). Tempelet er lite, men vakkert beliggende rett ved bredden av Nilen , og har vært utsatt for både flom og sandstormer . Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle . Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt , og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Tilbake på båten blir det middag og Gallabeya-party. Båten seiler videre sørover til Aswan. Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 7: (torsdag) I Aswan
I dag er det mulighet å oppleve det store tempelet til Ramses 2. i Abu Simbel.

Alternativ kan formiddagen benyttes til en utflukt til Nubisk landsby. Her ser man hvordan nuberne lever og bor. Etter lunsj blir det utflukt til Aswan demningen. Dammen er et utrolig anlegg som transporterer strøm til hele Egypt , samt eksporterer til utlandet. Dammen sto ferdig i 1972 , og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempel og gjorde at over 100 000 nubere måtte flytte fra sine hjem . Tempelet som er tilegnet modergudinnen Isis, er kanskje den vakreste av alle templene på grunn av sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to dammer, bland de høye fjellformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt . Tempelet er også flyttet av UNESCO , og har vakre relieffer fra gulv til tak. Her ligger også Trajans Pavilion og tempelet ble påbegynt av Egypts aller siste farao Nectanebo to. Før han ble kastet ut av Egypt av Alexander den store . Kvelden anbefales varmt til å besøke Aswan nubiske " souk ". Nuberne er hyggelige og vennlige, og her er det er afrikansk stemning til midnatt, og basarene inneholder krydder, afrikanske masker, tekstiler, tepper og ellers alt av souvenir. Programmene vil bli justert i henhold til hvor mange folk melde seg. Inkluderte måltider: frokost, lunsj og middag

Dag 8: (fredag) Aswan-Kairo-Oslo
I dag blir det transport til flyplassen i Aswan, for hjemreise.

Nyttig informasjon om reisen

Cruisebåten er førsteklasses standard og har fullpensjon. Drikke kommer i tillegg. Her har man alle rettigheter. (Medbrakt kan kun nytes på rommet.) Det medfølger norsktalende guide dersom utfluktspakke velges. (Forbehold om engelsktalende guide ved gruppe under 10 personer) Alle beskrevne utflukter er tilleggspris til reisens grunnpris, og gjelder kun for de som har bestilt disse. Cruisbåtens utfluktsprogram blir satt opp med besøkelsestidspunkt av guide på båten. Forbehold om dag og klokkeslett for utfluktene som bestemmes av båtens seilings-plan, kø ved slusene etc.

Våre anbefalte utflukter er: (kommer opp som valg under navnefeltet)
* Heldagsutflukt Pyramidene & Egyptiske Museum i Kairo m/lunsj 
* Utfluktspakken til cruiset Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Kom Ombo tempel, Edfu tempel, Aswandemningen og Philae tempel inkl. inngangspenger, transport og autorisert guide)
* Gamle Kairo, Citadellborgen & Khan el Khalilibasarene m/lunsj 
Disse utfluktene nevnt ovenfor må bestilles sammen med reisen eller senest 3 uker før avreise.
Abu Simbel med buss (fra Aswan) 

Obligatoriske tillegg:
Visum til Egypt 25 USDollar 

Andre tillegg:
Utflukter
Tips
Drikke til mat på cruise
 Avb.-/reiseforsikring

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
23/8Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
30/8Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
6/9Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
13/9Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
20/9Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
27/9Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
4/10Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
11/10Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
18/10Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
25/10Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
1/11Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
8/11Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
15/11Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
22/11Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
29/11Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
6/12Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
13/12Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 819 995,-BestillMer informasjon
20/12Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
27/12Oslo GardermoenHotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n NilencruiseMer enn 824 995,-BestillMer informasjon

Hotell

Hotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n Nilencruise

Hotel/Cruise for RA rundreise 3n Kairo og 4n Nilencruise

Hotel i Kairo: Pyramisa Suites er et delikat nyrenovert 5 stjerner hotel beliggende i Kairo sentrum. Elvecruise på Nilen: Våre Cruisebåter har alltid 5 stjerner standard, og er håndplukket for å im...
  • RGF Logo
  • NRF Logo