Skip to main content

THOT rundreise: 3n Kairo, 1n Aswan, 3n Nilencruise, 7n Hurghada

Pris fra og med:
24 995,-
Dager:15
• Fly Oslo-Kairo-Oslo med SAS/Egypt Air/Turkish Airlines • Fly Kairo-Aswan, Hurghada.Kairo med Egypt Air • 3 netter 1.klasse hotell m/frokost i Kairo • 1 natt 1.klasse hotell Aswan m/frokost • 3 netters 1.klasse Nilencruise m/helpensjon • 7 netter Pharaoh Azur Beach Resort m/all inclusive i Hurghada • Transfer flyplass-hotell/cruise gjennom hele programmet
Bestill reise

THOT rundreise er en kombinasjon av kultur og badeferie. Du opplever både storbyen Kairo, Nilencruise og Rødehavet.

Søk reise

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i THOT rundreise:
• Fly Oslo-Kairo-Oslo med SAS/Egypt Air/Turkish Airlines
• Fly Kairo-Aswan, Hurghada.Kairo med Egypt Air
• 3 netter hotell m/frokost i Kairo
• 1 natt hotell Aswan m/frokost
• 3 netters 1.klasse Nilencruise m/helpensjon
• 7 netter Pharaoh Azur Beach Resort m/all inclusive i Hurghada
• Transfer flyplass-hotell/cruise gjennom hele programmet

Ikke inkludert i THOT rundreise:
Avbestilling- og reiseforsikring
Visum til Egypt ($25 per person. Fås kjøpt i bankfilialen på flyplassen i Egypt, og betales kontant i USDollar)
Drikke til maten på cruise Tips ca. kr 500,- pr pers
Utflukter

Våre anbefalte utflukter: (kommer opp som valg på online bestilling) - Heldagsutflukt til Giza-pyramidene og Det Egyptiske Museum m/lunsj - Heldagsutflukt til Sakkara og Dashur pyramidene m/lunsj

- Utfluktspakke til cruiset (Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel)

- Gamle Kairos kirker, Mohamed Aly moske & Khan el Khalili bazarene m/lunsj - Heldagsutflukt til Alexandria m/lunsj.
- Abu Simbel med buss fra Aswan

Alle våre utflukter inkluderer inngangspenger, transport og statsautorisert guide. Lunsj hvis spesifisert.

Generelle Forbehold:
Oppgitte priser gjelder fra Oslo i laveste bookingklasse. Forbehold om tillegg i prisen dersom flyseter er utsolgt i laveste prisklasse. Vi har alltid 1.klasse hotel- og cruise standard.

Alle våre rundreiser har garantert avgang ved minimum 2 personer som bestiller i sammen. Dersom 1 person bestiller alene, tar vi forbehold om prisøkning.

Det er mulig å besøke Giza pyramidene innvending. Det koster ekstra, så vennligst gi beskjed til guiden i god tid slik at billett kan kjøpes. Det nye Grand Egyptian Museum (GEM) har ikke fastsatt åpningsdato ennå (per januar 2023). Inntil videre informasjon besøker vi The Egyptian Museum Tharir.

Dagsprogram

 • På denne rundreisen får du en kombinasjon av kultur og badeferie. THOT rundreise er oppkalt etter skriver-guden Thot med Ibis-hode.

 • Dag 1. (mandag): Fly Oslo -Kairo

  Fly Oslo - Kairo via europeisk by. På Kairo flyplass kommer vår representant og tar imot dere og assisterer med bagasjen. Det blir transport til hotellet for innsjekking.

 • Dag 2. (tirsdag): I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)

  Dagen starter med en god frokost på hotellet. Utflukter som kan velges i Kairo: a) Utflukt: Giza pyramidene og Det egyptiske museum Denne utflukten er den mest populære. Giza-pyramidene består av Keops, Kefren og Mykerinos pyramidene, oppkalt etter de faraoer de ble bygget for. Keops ble bygget ca. år 2570 f.Kr. og er det mest perfekte byggverk og det eneste fortsatt gjenstående underverk av de 7 gamle underverker. Det blir stopp på utsiktsplatået for foto før vi kjører ned til Sfinxen som står foran Kefren.
  Det er mulighet for besøk inni en av pyramidene.

  Etter en god lunsjbuffe på en nærliggende lokal restaurant går ferden Grand Egyptian Museum. Her ser vi statuer som er hentet fra graver og templer fra hele Egypt. Den eldste er Narmers palett fra ca. 3000 BCE, Ramses 2.’s og Amenofis 3.’s gigantstatuer, sarkofager og utallige gjenstander som kan beundres. Se Generelle forbehold vedr. besøk inni pyramidene og Det Egyptiske Museum vinteren 2022/2023.

  b) Utflukt: Sakkara og Dashur pyramidene
  Sakkara er et stort friluftsmuseum, bestående av pyramider og graver. Her finner vi den aller første trappetrinns pyramiden som ble bygget av farao Zozer i perioden 2670-2650 BCE, Serapeum var begravelsesplassen for de hellige Apis oksene. Det ble trodd at oksene var en inkarnasjon av guden Ptah og ble udødelige som guden Osiris. Tilsynsmann Ti’s grav har utrolig vakre utskjæringer som beskriver dagliglivet på markene. Fargene er friske til tross for de er 4600 år gamle. Ti var en embetsmann med høy status i det 5.dynastiet. Mereruka’s grav er den største i Sakkara nekropolisen. Han var gift med farao Teti’s datter i det 6.dynastiet og fikk flotte titler.

  Graven inneholder flotte utskjæringer og farger. Den bøyde pyramiden i Dahshur ble bygget av farao Snefru (2613–2589 BCE), faren til farao Keops som bygget den store pyramiden i Giza. Dette var første forsøk på å bygge en pyramide med glatte sidevegger, mot tidligere trappetrinns pyramider. Dette var en overgangsperiode, så den planlagt hellingen på 54 grader ble mislykket pga feilberegning, slik at de måtte konstruere toppen på 43 grader. Derfor ble den bøyd og herav navnet.

  Den røde pyramide er den tredje pyramiden bygget av farao Snefru. Det er den største av de tre betydelige pyramider lokalisert ved kongegravstedet i Dashur. Da den 105 meter høye røde pyramiden ble bygget ferdig, var pyramiden antatt å være verdens første vellykte forsøk på å bygge en «virkelig» pyramide med glatte sider (i motsetning til en trappetrinns pyramide. Den røde pyramide, har sitt navn etter dens rustrøde granittstein. Dog var den opprinnelig dekket av hvite kalksteiner, men kun noen få av disse gjenstår ved fundamentet av pyramiden ved det ene hjørnet.

  I løpet av middelalderen ble pyramiden brukt som et steinbrudd og den hvite kalksteinen ble revet av for å bli benyttet som bygningsmateriale i Kairo. På den måten ble den røde granitten under avdekket. Pyramiden er den tredje største granittbygning i verden for øyeblikket.

  I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)
 • Dag 3. (onsdag): I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)

  Frokost på hotellet. Dagen kan nytes på egenhånd eller du kan bli med på en av våre heldagsutflukter til Gamle Kairo, Citadellet og basarene eller til Alexandria ved Middelhavet.

  a) Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene

  Her starter dagen med å kjøre til byen delen der Kairo først ble grunnlagt. Her ligger kirkene St. Sergius, der det blir sagt at den hellige familie har søkt ly på flukt fra Herodes til Egypt, samt Den hengende kirken og det jødiske synagogen Ben Ezra. De smale gatene gir en følelse å være tilbake på Jesu tid, til tross for suvenir selgernes iver. Det var her den aller første kirken, Al Moalakkah, ble bygget i år 690. Det er en Koptisk-Ortodoks kirke, og ble bygget på ruinene av Babylons Fort, derav navnet Den hengende kirke. Kirken er meget vakker, og utsmykkingen er full av ikoner og dekorasjoner.

  Vi fortsetter dagen og kjører mot det gigantiske landemerket i Kairo; Citadellet er et fort bygget av Salah el Din og sto ferdig i 1198, som en festning mot korstogfarerne. Her ligger fem moskeer, men den største av dem alle er den ruvende Mohamed Aly moské med sine to minareter og skinnende kupler som sto ferdig i 1856. Fra Moskeen har vi utsikt over hele Kairo, og man kan også se Giza-pyramidene på en klar dag, 12 km unna.

  Etter en god lunsj fortsetter reisen mot Det gamle handelssenteret Khan el Khalili fra 1500-tallet, som er det eldste i Midtøsten. Dette var et handelssenter for karavanene. Her produseres de fleste av de egyptiske håndverk osuvenir. Her kan du prute, handle eller bare sitte ned på den berømte gamle Café " El Fishawy, " og røyke vannpipe og drikke te mens du ser på livet. Blant yrende folkeliv føler man å ha hoppet et par hundre år tilbake. Her blant de gamle trange labyrintgater står tiden stille - en virkelig opplevelse .

  I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)
 • Dag 4. (torsdag): Fly Kairo-Aswan, innsjekk hotel (F)

  Etter frokost blir det transfer til flyplassen for fly til Aswan. Transfer fra Aswan flyplass til hotellet. Har du bestilt turen til Abu Simbel, vil den gå direkte fra flyplassen. Utflukt til Abu Simbel Det er også mulig å melde seg på turen til det gigantiske fjelltempelet i Abu Simbel. Synet av stautene av Ramses 2. hugget rett ut av fjellet er en ufattelig opplevelse. Templene ligger helt nede ved Lake Nasser, og er også flyttet av UNESCO i 1968. Inne finner vi farger og relieffer i ufattelig god stand, der Ramses viser alle sine bragder. Ved siden av står tempelet til hans favorittkone Nefertari.

  Fly Kairo-Aswan, innsjekk hotel (F)
 • Dag 5. (fredag): Check-in cruise, Aswan (F/L/M)

  bringer strøm til hele Egypt samt for eksport. Ferdigstilt i 1972, og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med templer og gjorde at over 100.000 nubiere måtte flytte fra sine hjem. Isis-tempelet er kanskje det vakreste av alle templer pga sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to demningene, bland høye steinformasjoner som i faraonisk tid utgjorde den første Katarakt. (Turen til Aswan-demningen og Philae tempelet er inkludert i utflukts pakken.)

  Lunsj ombord. Vi nyter soldekket mens vi cruiset nordover. Etter noen timers seiling kommer vi til byen Kom Ombo, som er kjent for sukkerproduksjon. Her finner vi det eneste gjenstående dobbeltempel tilegnet to guder. Tempelet er lite, men nydelig der det ligger helt nede ved Nilens bredd, og har vært utsatt for både flom og sandstormer. Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle. Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt, og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Deretter seiler båten videre.

  Check-in cruise, Aswan (F/L/M)
 • Dag 6. (lørdag): Cruise, Kom Ombo-Edfu (F/L/M)

  Etter en god frokost starter vi dagen med besøk til Horus-tempelet i Edfu. Ferden fra båten og inn til tempelet tar kun få minutter og vi benytter enten hestedrosjer eller buss. Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts templer, mye pga sen byggeperiode - tempelet er "bare" 2200 år! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth som en tegneserie på tempelveggene. Her ble fantastiske festivaler oppført, her produserte det gamle presteskapet parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden. Båten seiler mot Luxor.

  Cruise, Kom Ombo-Edfu (F/L/M)
 • Dag 7. (søndag): Cruise, Esna - Luxor (F/L/M)

  Vi kjører sørover over broen til "Dødens Side". Her ligger kanskje reisens høydepunkt; Kongenes Dal. Vi har 3 graver å besøke på billetten vår, og reiseleder/guide informerer om hvilke graver som de anbefaler og som er åpne. Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som har holdt seg i over 3000 år. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det. Graven er den minste men med flotte farger.

  Etter lunsj blir det besøk til Karnak og Luxor templene. Karnak tempelet er verdens største tempelkompleks med gigantiske pyloner, den fantastiske søylesalen med 134 gigant-søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts obelisk m.m. Rundt i det fjerne ser vi de sørlige bygninger, og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært den gang presteskapet styrte her inne. Ferden går videre til det mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. Hans vakre relieffer står i stor kontrast til Ramses 2.'s grove håndverkere.

  Cruise, Esna - Luxor (F/L/M)
 • Dag 8. (mandag): Check-out Cruise, Luxor-Hurghada (F/all Incl.))

  Frokost på båten før utsjekking. Det blir transfer på ca. 3 timer gjennom ørkenlandskap med microbuss e.l. fra Luxor til Hurghada, innsjekking på Pharaoh Azur Beach Resort.

  Check-out Cruise, Luxor-Hurghada (F/all Incl.))
 • Dag 9-15. (mandag-mandag): Hurghada

  7 netter på Pharoh Azur Beach Resort i Hurghada m/all inclusive.

  Hurghada
 • Dag 15. (mandag): Hjemreise

  Transfer til flyplassen for fly til Kairo, deretter til Oslo via europeisk by. Vi tar farvel med Egypt for denne gang og reiser hjem med en koffert full av suvenirer og hjertet fullt av gode minner.

  Hjemreise

Avganger & priser

Side 1 av 3

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
2/9Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
9/9Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
16/9Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
23/9Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
30/9Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
7/10Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
14/10Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
21/10Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
28/10Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
4/11Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
11/11Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
18/11Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
25/11Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
2/12Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
9/12Oslo GardermoenThot hotellMer enn 824 995,-BestillMer informasjon
 • RGF Logo
 • NRF Logo