Skip to main content

1 uke Nilencruise m/1n Kairo

Status:
Kontakt oss for bestilling

Et uforglemmelig eventyr i Egypts eldgamle kulturhistorie med et spennende cruise på Nilen. En hel ukes elvecruise med helpensjon på båten, samt en hel dag i Kairo. 

Du får kvalitet og komfort for pengene.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1 (søndag): Fly Oslo-Kairo. Innsjekking hotel Kairo
Flyreise fra Oslo Gardermoen til Kairo via Europeisk by. Det blir mottakelse og assistanse ved ankomst, og transfer til hotellet for innsjekking. 

Dag 2 (mandag): Kairo
Dagen er beregnet til utflukter i denne utrolige metropolen. Vår mest populære utflukt går til Giza-pyramidene og Det egyptiske Museum. De tre pyramidene Keops, Kefren og Mykerinos ligger på Giza-platået. Foran ligger den mystiske Sphinxen og vokter faraos gravkammer. Det egyptiske museum inneholder skatter funnet i templer og nedgravd i ørkenen. Stauene er utskjært med høy presisjon. Lunsj er inkludert på utflukten, og turen tar oss også innom et papyrus institutt, hvor vi får demonstrert kunsten å lage papyrus for flere tusen år siden.
Det blir kveldsfly til Luxor, for innsjekking på cruisebåten. All transfer og assistanse fra våre representanter i både Kairo og Luxor.
Måltider: Frokost på hotellet 

Dag 3 (tirsdag): Luxor - Esna
Vi tar fatt på utfluktene som hører til ”Utfluktspakken” som bestilles separat. Vi starter med besøk til Karnak og Luxor tempelene. Karnak tempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker Amons tempeldel med den giantiske søylehallen med 134 søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk, dokumentenes Hall m.m. Rundt i det fjerne ser vi restaurering prosjekte av de sørlige bygninger , og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært på den tiden da prestene jobbet her. Ferden går videre til mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. Hans vakre relieffer står i grov kontrakt til Ramses 2.´s håndverk. Cruisebåten seiler mot Esna sluser hvor det er et køsystem for å komme igjennom.
Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 3 (onsdag): Esna - Edfu – Kom Ombo
Etter frokost går ferden til tempelet dedikert guden Horus. Turen fra båten og inn i templet tar bare noen få minutter , og vi bruker enten heste drosjer eller buss . Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempel mye på grunn av den sene byggeperioden - tempelet er " bare" 2200 år ! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene , her ble fantastiske festivaler oppført , og her produserte de gamle prestene parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden. Tilbake på båten spiser vi lunsj, og seiler videre sørover mot Kom Ombo.

Dagen nytes på soldekk, enten ved det lille svømmebassenget, på solsengene eller utsikten nytes fra sittegruppene I skyggen. Vi passerer fruktbart landskap, og observerer dagliglivet til de egyptiske bøndene. I byen som er kjent for sukkerproduksjon, finner vi det eneste gjenværende dobbel tempel dedikert til to guder (Sobek – guden med krokodillehode, og Horus – guden med falkehode). Tempelet er lite, men vakkert beliggende rett ved bredden av Nilen, og har vært utsatt for både flom og sandstormer . Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle . Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt , og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Tilbake på båten blir det middag og Gallabeya-party. Båten seiler videre sørover til Aswan.
Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 4 (torsdag): Aswan
I dag er det mulighet å oppleve det store tempelet til Ramses 2. i Abu Simbel. Alternativ kan formiddagen benyttes til en utflukt til Nubisk landsby. Her ser man hvordan nuberne lever og bor. Etter lunsj blir det utflukt til Aswan demningen. Dammen er et utrolig anlegg som transporterer strøm til hele Egypt , samt eksporterer til utlandet. Dammen sto ferdig i 1972 , og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempel og gjorde at over 100 000 nubere måtte flytte fra sine hjem . Tempelet som er tilegnet modergudinnen Isis, er kanskje den vakreste av alle templene på grunn av sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to dammer, bland de høye fjellformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt .

Tempelet er også flyttet av UNESCO , og har vakre relieffer fra gulv til tak. Her ligger også Trajans Pavilion og tempelet ble påbegynt av Egypts aller siste farao Nectanebo to. Før han ble kastet ut av Egypt av Alexander den store . Kvelden anbefales varmt til å besøke Aswan nubiske " souk ". Nuberne er hyggelige og vennlige, og her er det er afrikansk stemning til midnatt, og basarene inneholder krydder, afrikanske masker, tekstiler, tepper og ellers alt av souvenir. Programmene vil bli justert i henhold til hvor mange folk melde seg.
Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 5 (fredag): Aswan – Kom Ombo - Edfu
Båten seiler nordover mot Kom Ombo og Edfu
Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 6 (lørdag): Edfu - Luxor
Båten seiler fra Edfu, gjennom Esna sluser og ankommer Luxor
Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 7 (søndag): I Luxor
I dag får ferden til Vestsiden av Luxor, hvor vi besøker Kongenes Dal. Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som ble laget for over 3000 år siden. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det. Graven er den minste men med flotte farger. Her ligger også hans mumie. Vi fortsetter videre til Dronning Hatshepsuts terassetempel. Et imponerende kunstverk hogget rett ut av fjellveggen. Memnon-kolossene star fortsatt majestetisk der de engang voktet tempelinngangen til Amenofis 3.´s gravtempel.
Måltider: frokost, lunsj, middag

Dag 8 (mandag): Hjemreise
Utsjekking fra cruisebåten etter frokost. Det blir transfer til flyplassen, for fly til Oslo via Kairo og europeisk by.
Måltider: frokost (frokostboks ved tidlig utsjekking)


 

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i programprisen:
* Flyreisen Oslo-Kairo-Oslo via København
* Innenriksfly Kairo-Luxor-Kairo
* 1 natt hotel Pyramids Park Resort m/frokost Kairo
* 7 netter 1.klasse Nilencruise med daglig frokost, lunsj og middag Luxor-Aswan-Luxor
* All transfers og mottakelse på flyplassen

Tillegg:
- Visum til Egypt 25 USDollar
- Drikke til maten på cruise
- Drikke til lunsj i Kairo
- Avb- og reiseforsikring
- Tips
 

Våre anbefalte utflukter:
* Heldagsutflukt i Kairo til Giza-pyramidene og Det egyptiske Museum inkl. lunsj (drikke ikke inkludert)

* Utfluktspakke til cruiset: Kongenes dal, Hatshepsut tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Philae tempel og Aswan-demningen

 

  • RGF Logo
  • NRF Logo