Skip to main content

7n Nilencruise, 6n Hurghada & 1n Kairo

Status:
Kontakt oss for bestilling

Et uforglemmelig eventyr i Egypts eldgamle kulturhistorie med et spennende cruise på Nilen. Du får kvalitet og komfort for pengene.
Her har du mulighet til å få med deg hovedstadens Kairo's høydepunkt; Gizapyramidene, samtidig som du nyter en hel uke med late dager i Nildeltaet på førsteklasses cruisebåt med helpensjon. Du avslutter ferien med en badeferie i Hurghada på førsteklasses Beach Resorten Sonesta Pharaoh mens du har betalt for all mat og drikke hjemmefra (all inclusive-konsept)

Programmet er en populær gjenganger hos Atlantis Reiser.

Søk reise

Programbeskrivelse

Dag 1:  Fly Oslo-Kairo-Luxor 
Fly Oslo-Luxor via København og Kairo, mottaktelse på Luxor flyplass av våre representanter, transfer til cruisebåten for innsjekking og overnatting.

Dag 2:  I Luxor / Luxor-Esna
Etter en tidlig frokost kjører vi sørover over broen til "Dødens Side". Her ligger kanskje reisens høydepunkt; Kongenes Dal. Vi har 3 graver å besøke på billetten vår, og reiseleder/guide informerer om hvilke graver som de anbefaler og som er åpne samt om regler for foto-grafering. Her går man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som har holdt seg i over 3000 år. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det. Graven er den minste men med flotte farger. Her ligger også hans mumie utpakket. (Guiden vil informere om oppdaterte regler og forbehold) Vi fortsetter programmet med besøk til Karnak og Luxortemplene.

Karnaktempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker bare Amons tempeldel. Gigantiske pyloner, den fantastiske søylesalen med 134 gigant-søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk m.m. Rundt i det fjerne ser vi de sørlige bygninger, og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært dengang presteskapet styrte her inne. Ferden går videre til det mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. men hans vakrerelieffer, påbygget av Ramses 2.'s grove håndverkere. Det er lunsj ombord mens båten starter sin seiling sørover, først mot Esna sluser hvor man har et køsystem for å komme igjennom. (alle beskrevne utflukter under cruiset bestilles separat. Man sparer på å bestille "Utfluktspakken til cruiset" som en helhet. Dette valget kommer opp når du fyller ut ”Bestill reise”).
Måltider: frokost, lunsj, midag

Dag 3:  Edfu-Kom Ombo
Helpensjon ombord. Etter en god frokost starter vi dagen med besøk til Horus-tempelet i Edfu. Ferden fra båten og inn til tempelet tar kun få minutter og vi benytter enten hestedrosjer eller buss. Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempeler, mye pga sen byggeperiode - tempelet er "bare" 2200 år! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene, her ble fantastiske festivaler oppført, og produserte det gamle presteskapet parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden. Lunsj ombord. Etter noen timers seiling sydover igjen kommer vi til byen som er kjent for sukkerproduksjon: Kom Ombo. Her finner vi det eneste gjenstående dobbeltempel tilegnet to guder. Tempelet er lite, men nydelig der det ligger helt nede ved Nilens bredd, og har vært utsatt for både flom og sandstormer. Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle. Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt, og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Deretter seiler båten videre sørover mot Aswan. Middag ombord.
Måltider: frokost, lunsj, midag

Dag 4:  I Aswan
Frokost ombord. Det er også mulig å besøke det gigantiske fjelltempelet i Abu Simbel. Turen starter midt på natten og er tilbake ved lunsjtid med 3 timers busstur hver vei. Vel fremme angrer man ikke et sekund på dette. Synet av stautene av Ramses 2. hugget rett ut av fjellet, tidlig om morgenen i soldisene før varmen slipper til, er en ufattelig opplevelse. Templene ligger helt nede ved Lake Nasser, og er også flyttet av UNESCO. Inne finner vi farger og relieffer i ufattelig god stand, der Ramses viser alle mine bragder. Ved siden av står tempelet til hans favorittkone Nefertari. På ettermiddagen går ferden til utflukten i Aswan: Aswandemningen er et ufattelig anlegg som briger strøm til hele Egypt samt for eksport. Ferdigstillet i 1972, og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempeler og gjorde at over 100.000 nubere måtte flytte fra sine hjem. Isis-tempelet er kanskje det vakreste av alle tempeler pga sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to demningene, bland høye steinformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt.
Måltider: frokost, lunsj, midag

Dag 5:  Aswan-Kom Ombo
Båten seiler tilbake mot Kom Ombo. Måltider: frokost, lunsj, midag

Dag 6:  Kom Ombo-Edfu-Esna
Båten seiler videre nordover og ankommmer Esna sluser Måltider: frokost, lunsj, midag

Dag 7:  Esna-Luxor
Båten seiler inn mot Luxor Måltider: frokost, lunsj, midag

Dag 8: Luxor-Hurghada
Frokost på båten før utsjekking. Det blir transfer til badebyen Hurghada (ca 3,5 t kjøring)

Dag 8-14: I Hurghada
Du nyter 6 deilige dager i solen og på stranden, eller ved bassenget. Kanskje du er med på noen utflukter som arrangeres fra hotellet. Måltider: Alt inkludert.

Dag 14: Hurghada-Kairo
Det er frokost på hotellet. Transfer til Hurghada flyplass, fly til Kairo. Dagen kan benyttes til å være med på en utflukt i Kairo. Vi anbefaler turen til Gizapyramidene og Museumet m/lunsj. Denne kan bestilles når man sender inn bestillingsskjema for reisen. Det blir overnatting i Kairo.

Dag 15:  Hjemreise
Frokost. Det blir utsjekking fra hotellet og transport til Kairo flyplass. Vi sier farvel til Egypt for denne gang.

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i grunnprisen:
- Flyreisen Oslo-Kairo-Oslo
- Innenriksfly Kairo-Luxor, Hurghada-Kairo
- 1n hote Pyramids Park Resort m/frokost i Kairo
- 7 netter Nilencruise m/helpensjon (frokost, lunsj og middag)
- 6 netter Sonesta Pharaoh Resort med "All Inclusive" i Hurghada
- All transport fra/til flyplass-hotel/cruise
- Transport fra Luxor til Hurghada
- Assistanse fra våre representanter, mottakelse på flyplass, hjelp med innsjekking på hotel/cruise, oppfølging gjennom programmet

Tillegg i grunnprisen:
- Visum til Egypt
- Avb. - og reiseforsikringer
- Tips 
- Utflukter
- Drikke til maten på Nilencruiset
 

Våre anbefalte utflukter:
I Kairo: Heldagsutflukt til Giza-pyramidene og Det egyptiske Museum inkl. lunsj

Utfluktspakke til Nilencruiset : inneholder inngangspenger, transport og autorisert guide til følgende steder: Karnak og Luxor templene, Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel.

Tillegg for enkeltrom: kr 3.250,-

  • RGF Logo
  • NRF Logo