Skip to main content

HAPI Rundreise: 3n Kairo, 7n Nilencruise og 4n Luxor

Status:
Kontakt oss for bestilling

Et meget populært program gjennom 20 år oppkalt etter Nilguden HAPI i det gamle Egypt. En herlig kulturopplevelse og avslappede dager på hotel i Luxor hvor du kan utforske ennå flere severdigheter enn man får tid til på Nilencruiset - for det er nemlig nok å ta av i Luxor.
 

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: (fredag) Fly Oslo-Kairo via europeisk by
På Kairo flyplass kommer vår representant og tar imot dere utenfor hoveddøra, det blir transport til det hotellet dere har valgt for innsjekking. (For de som har meldt seg på utflukter får møtetid for neste dag av representanten).

Dag 2: (lørdag) I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)
Dagen starter med en god frokost på hotellet. Turen til Giza-pyramidene og Det egyptiske museum er den mest populære utflukten. Giza-pyramidene består av Keops, Kefren og Mykerinos.pyramidene, oppkalt etter de faraoner de ble bygget for. Keops ble bygget ca år 2570 f.Kr. og er det mest perfekte byggverk og fortsatt det siste gjenstående underverk av de 7 gamle underverker). Vi ser også Sfinxen som står foran Kefren. Etter en god lunsjbuffe på restaurant går ferden mot sentrum igjen og til Det egyptiske Nasjonalmuseum. Her ser vi statuer som er hentet fra graver og templer fra hele Egypt. Den eldste er Narmers palett fra ca 3000 f.Kr. Her finner vi også Tut Ankh Amons skatter. (Det tas forbehold om hvilke statuer som er utstilt, da det er flytting på gang, til The Grand Museum ved Giza-pyramidene, som åpner sommeren 2020.)

Dag 3: (søndag) I Kairo (utflukten bestilles ekstra) (F)
Frokost på hotellet. Dagen kan nytes på egenhånd eller du kan bli med på vår heldagsutflukt til Alexandria eller til Gamle Kairo, Citadellet og basarene.

Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene.
På denne turen besøker man bydelen ”Gamle Kairo”. Det var her den aller første kirken, Al Moalakkah, ble bygget i år 690. Det er en Coptisk-Ortodoks kirke, og ble bygget på ruinene av Babylons Fort. Kirken er meget vakker, og utsmykkingen er full av iconer og dekorasjoner. Citadellet er et fort bygget av Salah el Din og sto ferdig i 1198, som en festning mot korstogfarerne. På toppen bygget Mohamed Aly sin gigantiske moske som sto ferdig i 1856. Fra Moskeen har vi utsikt over hele Kairo, og man kan også se Giza-pyramidene på en klar dag, 12 km unna.

Etter en god lunsj, går ferden til Khan el Khalili. De kjente bazarene som er verdt et besøk. Her kan man kjøpe alt fra gull til lær, fra vannpiper til alabasteresker. Her mangler det ikke på Souvernirer. Her ligger også den eldste cafeen El Fishawy, som er ganske berømt. Bazarene er fra 1500-tallet, og er de eldste i Midt-østen. De var et handelssenter for karavanene.

Utflukten: Alexandria
Alexandria ligger ca 2 timers kjøretur fra Giza. I Alexandria blir man møtt av den lokale guiden som vil ta dere med til de forskjellige attraksjonener, som Det Romerske Teater, De greske Katakombene, Pompeii-søylen og det nye biblioteket Alexandrina, tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta.

Dag 4: (mandag) fly Kairo-Luxor, innsjekk Nilencruise (F/L/M)
Etter frokost (frokostbok ved tidlig avgang) blir det transfer til flyplassen for fly til Luxor. Transfer fra Luxor flyplass til Cruisebåten. V starter programmet med cruiseutflukter (alle beskrevne utflukter under cruiset må bestilles separat, tillegg til grunnpris, man sparer på å bestille ”Utfluktspakken til cruiset”, se prislisten). Merk: tidspunktet for utfluktene gis av vår lokale guide ombord. Utfluktenes tidspunkt avhenger av flytider (ved ankomst fra andre byer) vannstand i Nilen, trafikken i Nilen m.m.) Vi kjører sørover over broen til "Dødens Side". Her ligger kanskje reisens høydepunkt; Kongenes Dal. Vi har 3 graver å besøke på billetten vår, og reiseleder/guide informerer om hvilke graver som de anbefaler og som er åpne samt om regler for foto-grafering. Her gåt man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som har holdt seg i over 3000 år. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det. Graven er den minste men med flotte farger. (Hør med guide for billett og regler.)

Dag 5: (tirsdag) Luxor-Edfu (F/L/M)
 dag blir det besøk til Karnak og Luxortemplene. (Denne utflukten kan evntl. gå mandag ettermiddag) Karnaktempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker bare Amons tempeldel. Gigantiske pyloner, den fantastiske søylesalen med 134 gigant-søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk m.m. Rundt i det fjerne ser vi restaurerings-prosjekt av de sørlige bygninger, og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært dengang presteskapet styrte her inne. Ferden går videre til det mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. men hans vakrerelieffer, påbygget av Ramses 2.'s grove håndverkere. Det er lunsj ombord mens båten starter sin seiling sørover, først mot Esna sluser hvor man har et køsystem for å komme igjennom.

Dag 6: (onsdag) Edfu-Kom Ombo (F/L/M)
Etter en god frokost starter vi dagen med besøk til Horus-tempelet i Edfu. Ferden fra båten og inn til tempelet tar kun få minutter og vi benytter enten hestedrosjer eller buss. Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempeler, mye pga sen byggeperiode - tempelet er "bare" 2200 år! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene, her ble fantastiske festivaler oppført, og produserte det gamle presteskapet parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden. Lunsj ombord. Etter noen timers seiling sydover igjen kommer vi til byen som er kjent for sukkerproduksjon: Kom Ombo. Her finner vi det eneste gjenstående dobbeltempel tilegnet to guder. Tempelet er lite, men nydelig der det ligger helt nede ved Nilens bredd, og har vært utsatt for både flom og sandstormer. Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle. Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt, og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Deretter seiler båten videre sørover mot Aswan.

Dag 7: (torsdag) I Aswan (Abu Simbel bestilles ekstra) (F/L/M)
Det er også mulig å besøke det gigantiske fjelltempelet i Abu Simbel. Synet av stautene av Ramses 2. hugget rett ut av fjellet er en ufattelig opplevelse. Templene ligger helt nede ved Lake Nasser, og er også flyttet av UNESCO. Inne finner vi farger og relieffer i ufattelig god stand, der Ramses viser alle mine bragder. Ved siden av står tempelet til hans favorittkone Nefertari. 

(Turen til Aswan-demningen og Philae tempelet er inkludert i utfluktspakken. ) Aswandemningen er et ufattelig anlegg som briger strøm til hele Egypt samt for eksport. Ferdigstillet i 1972, og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempeler og gjorde at over 100.000 nubere måtte flytte fra sine hjem. Isis-tempelet er kanskje det vakreste av alle tempeler pga sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to demningene, bland høye steinformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt.

Dag 8: (fredag) Aswan-Kom Ombo (F/L/M)
Formiddagen fri i Aswan. Båten seiler tilbake mot Kom Ombo på ettermiddagen.

Dag 9: (lørdag) Kom Ombo-Edfu-Luxor (F/L/M)
Båten seiler videre nordover.

Dag 10: (søndag) Luxor (F/L/M)
Båten ankommer til Luxor.

Dag 11: (mandag) Utsjekking cruise - innsjekk hotel (F)
Frokost på båten før utsjekking. Det blir transfer til valgt hotell for innsjekk.

Dag 12: (tirsdag) Luxor (F)
Frokost på hotellet. Dagen er fri til egen disposisjon eller for en utflukt.

Dag 13: (onsdag) Luxor (F)
Frokost på hotellet. Dagen er fri til egen disposisjon eller for en utflukt.

Dag 14: (torsdag) Luxor (F)
Frokost på hotellet. Dagen er fri til egen disposisjon eller for en utflukt.

Dag 15: (fredag) Luxor- Kairo-Oslo (F)
Etter frokost tar vi farvel med Egypt for denne gang og reiser hjem med kofferten full av souvernirer og hjertet fullt av gode minner.

    

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i HAPI rundreise:
* Fly Oslo-Kairo-Luxor-Kairo-Oslo med Egypt Air
* 7 netters 1.klasse Nilencruise m/helpensjon
* 3 netter hotell m/frokost i Kairo
* 4 netter hotell m/frokost i Luxor
* Transfer flyplass-hotell/cruise gjennom hele programmet

Ikke inkludert i HAPI rundreise
* Visum til Egypt ($25 per person. Fåes kjøpt i bankfilialen på flyplassen i Egypt, og betales i kontant)
* Drikke til maten på cruise
* Tips ca. kr 500,- pr pers
* Avbestilling- og reiseforsikring

Våre anbefalte utflukter: (kan bestilles ved å benytte vår online bestilling)
* heldagsutflukt til Gizapyramidene og Det Egyptiske Museum m/lunsj 
* Utfluktspakke til cruiset (Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel inkl. autorisert guide, inngangspenger og transport)
* Gamle Kairos kirker, Mohamed Aly moske & Khan el Khalili bazarene m/lunsj
* Alexandria m/lunsj. Disse utfluktene må bestilles sammen med selve reisen.
* Abu Simbel med buss fra Aswan 

Generelle Forbehold:
Alle våre program bygges rundt Cruisebåtens seilingsprogram. Vi benytter 2 forskjellige båter, som har innsjekking fhv. mandag og lørdag. Sistnevnte er beskrevet i programmet. Dersom vi benytter båt med innsjekk mandag, vil programmet bli: 3 netter Kairo, 7 netter Nilencruise og 4 netter Luxor.

  • RGF Logo
  • NRF Logo