Skip to main content

HAPI Rundreise: 3n Kairo, 7n Nilencruise og 4n Luxor

Pris fra og med:
12 999,-
Dager:15
Fly Oslo-Kairo t/r Innenriksfly Kairo-Luxor t/r 3 netter hotell m/frokost i Kairo 7 netters 1.klasse Nilencruise m/helpensjon 4 netter hotell m/frokost i Luxor All transfer flyplass-hotell/cruise gjennom hele programmet
Bestill reise

Et meget populært program gjennom 20 år oppkalt etter Nilguden HAPI i det gamle Egypt. En herlig kulturopplevelse og avslappede dager på hotel i Luxor hvor du kan utforske ennå flere severdigheter enn man får tid til på Nilencruiset - for det er nemlig nok å ta av i Luxor.
 

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: (fredag) Oslo-Kairo via europeisk by
På Kairo flyplass kommer vår representant og tar imot dere utenfor hoveddøra, det blir transport til det hotellet Dere har valgt for innsjekking.(For de som har meldt seg på utflukter får møtetid for neste dag av representanten).

Dag 2: (lørdag) I Kairo, Kairo-Luxor
Dagen starter med en god frokost på hotellet. Turen til Giza-pyramidene og Det egyptiske museum er den mest populære utflukten (må bestilles separat, tillegg til grunnpris.) Etter en god lunsjbuffe på restaurant går ferden mot sentrum igjen og til Det egyptiske Nasjonalmuseum. Her i annen etasje ligger Tut Ankh Amons skatter bevart for vår beundring; fra hans jaktvogner, smykker, kister, parasoller, mumifiseringssenger, til verdens dyreste gullskatt; hans begravelsesmaske samt 2 av hans kister i gull. Deretter blir det transfer til flyplassen for kveldsfly til Luxor. Det blir mottakelse og transfer til cruisebåten for inn-sjekking. Middag ombord og overnatting.

Dag 3: (søndag) Luxor, Luxor-Edfu
Helpensjon ombord. Etter en tidlig frokost starter programmet med cruiseutflukter (alle beskrevne utflukter under cruiset må bestilles separat, tillegg til grunnpris, man sparer på å bestille ”Utfluktspakken til cruiset”, se prislisten). Det blir tidlig opp idag, men det er en god følelse å våkne til den friske luften i Luxor, og skue over til Vestbankens høye fjell. Vi kjører sørover over broen til "Dødens Side". Her ligger kanskje reisens høydepunkt; Kongenes Dal. Vi har 3 graver å besøke på billetten vår, og reiseleder/guide informerer om hvilke graver som de anbefaler og som er åpne samt om regler for foto-grafering. Her gåt man inn i lange korridorer og nyter skuet av de vakre relieffene med farger som har holdt seg i over 3000 år. Her ligger også graven til Tut Ankh Amon som kan ses for ekstrabillett for de som ønsker det. Graven er den minste men med flotte farger. Her ligger også hans mumie utpakket. (Hør med guide for billett og regler.)

Vi fortsetter med besøk til Karnak og Luxortemplene. Karnaktempelet er verdens største tempelkompleks, og vi besøker bare Amons tempeldel. Gigantiske pyloner, den fantastiske søylesalen med 134 gigant-søyler, den hellige innsjøen, Hatshepsuts oblisk m.m. Rundt i det fjerne ser vi restaurerings-prosjekt av de sørlige bygninger, og får inntrykk av hvor enormt dette tempelet må ha vært dengang presteskapet styrte her inne. Ferden går videre til det mye mindre Luxor tempel, bygget av Amenofis 3. men hans vakrerelieffer, påbygget av Ramses 2.'s grove håndverkere. Det er lunsj ombord mens båten starter sin seiling sørover, først mot Esna sluser hvor man har et køsystem for å komme igjennom.

Dag 4: (mandag) Edfu-Kom Ombo-Aswan
Helpensjon ombord. Etter en god frokost starter vi dagen med besøk til Horus-tempelet i Edfu. Ferden fra båten og inn til tempelet tar kun få minutter og vi benytter enten hestedrosjer eller buss. Edfu tempel er vel det best bevarte av Egypts tempeler, mye pga sen byggeperiode - tempelet er "bare" 2200 år! Her kan vi se slaget mellom Horus og Seth i tegneserier på tempelveggene, her ble fantastiske festivaler oppført, og produserte det gamle presteskapet parfymer og her finner vi det aller første biblioteket i verden. Lunsj ombord. Etter noen timers seiling sydover igjen kommer vi til byen som er kjent for sukkerproduksjon: Kom Ombo. Her finner vi det eneste gjenstående dobbeltempel tilegnet to guder. Tempelet er lite, men nydelig der det ligger helt nede ved Nilens bredd, og har vært utsatt for både flom og sandstormer. Det er godt restaurert og har også sin egen historie å fortelle. Dette tempelet fungerte som sykehus i det gamle Egypt, og er berømt for relieffene av medisinske instrumenter samt kalenderen. Deretter seiler båten videre sørover mot Aswan. Middag ombord.

Dag 5: (tirsdag) I Aswan
Frokost ombord. Det er også mulig å besøke det gigantiske fjelltempelet i Abu Simbel. Turen starter midt på natten og er tilbake ved lunsjtid med 3 timers busstur hver vei. Vel fremme angrer man ikke et sekund på dette. Synet av stautene av Ramses 2. hugget rett ut av fjellet, tidlig om morgenen i soldisene før varmen slipper til, er en ufattelig opplevelse. Templene ligger helt nede ved Lake Nasser, og er også flyttet av UNESCO. Inne finner vi farger og relieffer i ufattelig god stand, der Ramses viser alle mine bragder. Ved siden av står tempelet til hans favorittkone Nefertari. Aswandemningen er et ufattelig anlegg som briger strøm til hele Egypt samt for eksport. Ferdigstillet i 1972, og holder tilbake hele den kunstige innsjøen Lake Nasser som oversvømmet titalls med tempeler og gjorde at over 100.000 nubere måtte flytte fra sine hjem. Isis-tempelet er kanskje det vakreste av alle tempeler pga sin utrolige beliggenhet, stille og fredelig midt mellom de to demningene, bland høye steinformasjoner som i faraonsk tid utgjorde den første Katarakt. Lunsj & middag ombord.

Dag 6: (onsdag) Aswan-Kom Ombo
Frokost ombord. Båten seiler tilbake mot Kom Ombo.

Dag 7: (torsdag) Kom Ombo-Edfu-Luxor
Båten seiler videre nordover.

Dag 8: (fredag) Luxor
Båten ankommer til Luxor.

Dag 9: (lørdag) Utsjekking cruise - innsjekk hotel
Frokost på båten før utsjekking. Det blir transfer til valgt hotell for innsjekk.

Dag 10: (søndag) Luxor
Frokost på hotellet.

Dag 11: (mandag) Luxor
Frokost på hotellet.

Dag 12: (tirsdag) Luxor
Frokost på hotellet.

Dag 13: (onsdag) Luxor - Kairo
Etter frokost blir det utsjekking fra hotellet, og transfer til flyplassen for fly til Kairo. Transfer til valgt hotell for innsjekking.

Dag 14: (torsdag) I Kairo
Frokost på hotellet. Dagen kan nytes på egenhånd eller du kan bli med på vår heldagsutflukt til Alexandria eller til Gamle Kairo, Citadellet og basarene.

Dag 15: (fredag) Kairo-Oslo
Etter frokost tar vi farvel med Egypt for denne gang og reiser hjem med kofferten full av souvernirer og hjertet fullt av gode minner.

    

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i HAPI rundreise:
* Fly Oslo-Kairo-Luxor-Kairo-Oslo med Egypt Air
* 7 netters 1.klasse Nilencruise m/helpensjon
* 3 netter hotell m/frokost i Kairo
* 4 netter hotell m/frokost i Luxor
* Transfer flyplass-hotell/cruise gjennom hele programmet

Ikke inkludert i HAPI rundreise
* Visum til Egypt ($25 per person. Fåes kjøpt i bankfilialen på flyplassen i Egypt, og betales i kontant)
* Drikke til maten på cruise
* Tips ca. kr 500,- pr pers
* Avbestilling- og reiseforsikring

Våre anbefalte utflukter: (kan bestilles ved å benytte vår online bestilling)
* heldagsutflukt til Gizapyramidene og Det Egyptiske Museum m/lunsj kr 750,- pr pers
* Utfluktspakke til cruiset kr 1.990,- (Kongenes Dal, Hatshepsuts tempel, Karnak og Luxor templene, Edfu tempel, Kom Ombo tempel, Aswandemningen og Philae tempel inkl. autorisert guide, inngangspenger og transport)
* Gamle Kairos kirker, Mohamed Aly moske & Khan el Khalili bazarene kr 750,- pr pers
* Alexandria m/lunch kr 1.250,- Disse utfluktene må bestilles sammen med selve reisen.
* Golden Sand & Nubisk landsby i Aswan kr 250,- pr pers
* Abu Simbel med buss fra Aswan kr 1.250,- per pers

Generelle Forbehold:
Alle våre program bygges rundt Cruisebåtens seilingsprogram. Vi benytter 2 forskjellige båter, som har innsjekking fhv. mandag og lørdag. Sistnevnte er beskrevet i programmet. Dersom vi benytter båt med innsjekk mandag, vil programmet bli: 3 netter Kairo, 7 netter Nilencruise og 4 netter Luxor.

Avganger & priser

Side 1 av 3

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
4/10Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreise812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
18/10Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
25/10Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
1/11Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
8/11Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
15/11Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreise812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
22/11Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
29/11Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
6/12Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
13/12Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
3/1Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
10/1Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
17/1Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
24/1Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill
UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
31/1Oslo GardermoenHotel/cruise for HAPI rundreiseMer enn 812 999,-Bestill

Hotell

Hotel/cruise for HAPI rundreise

Hotel/cruise for HAPI rundreise

Hotel i Kairo: Pyramids Park Resort (el.lign.) Et 5 stjerner hotel bygget i resort-stil med 475 delikate rom. Hotellet ligger et steinkast fra pyramidene, og har stort svømmebasseng og hyggelige have...
  • RGF Logo
  • NRF Logo