Skip to main content

Israel og Jordan rundreise - 11 dager

Status:
Kontakt oss for bestilling

Israel - Det Hellige Land. Bli med oss fra Tel Aviv til Genesaret-sjøen, fra Nazareth til Jerusalem. En komplett rundreise der du får oppleve de mest kjente stedene fra Bibel-historien.

Israel i kombinasjon med Jordan blir utvilsomt blir et minne for livet. Fra den romerske oldtidsbyen Jerash til hovedstaden Amman. Fra nabateernes hemmelige by Petra til den fasinerence og myteomspunnede ørkenen Wadi Rum.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1 - Torsdag:  Oslo-Tel Aviv
i flyr fra Oslo Gardermoen til Tel Aviv via europeisk by. Du blir møtt av vår representant på flyplassen, og det blir transfer til hotellet for innsjekking.

Dag 2 - Fredag: Tel Aviv - Genesaretsjøen - Tiberias
Vi starter vår rundreise med et kort besøk i byen Jaffa (Joppa) hvor vi tar en liten spasertur i pittoreske smug fra den gamle, befestede byen. Vi vil gå forbi huset til Simon garveren og nyte utsikten fra bakketoppen. Vi kjører nordover langs kysten til de arkeologiske ruinene i Cæsarea, bygget av Herodes den Store, til ære for Augustus Cæsar. Derfra drar vi videre til Megiddo, der åpenbaringens bok omtaler en stor kamp på stedet som heter "Armageddon". Det er en gammel by som er kontinuerlig bebodd i mer enn fem tusen år (6000-500 f.Kr.). Etter å ha utforsket de gamle ruinene kjører vi mot Genesaretsjøen.  Vi ankommer Tiberias og sjekker inn til hotellet for overnatting.

Dag 3 - Lørdag: Genesaretsjøen 
Vi starter dagen i historiske Tiberias, der Jesus forkynte ved bredden av Galileahavet, også kalt Kinneret, Tiberiassjøen eller Genesaretsjøen. Kjært barn har mange navn. Det var dog her Jesus gikk på vannet. Vår neste destinasjon vil være Kapernaum, sentrum for Jesu under. Tabgha er stedet hvor Jesus mettet 5000 troende med 5 brød og 2 fisker. Her står også Multiplikasjonskirken, der mosaikkgulvet skildrer en kurv med brød og to fisker. Vi kjører videre til Saligstedets fjell med utsikt over havet, der Jesus forkynte “Bergprekenen” og det antas at Jesus valgte sine 12 apostler.  Vi kjører opp til Golanhøydene for å se panoramautsikten over toppene til Mt. Hermon, det robuste platået i Golan Heights, og under det den grønne pastorale Hula Valley. Besøk dåpstedet Yardenit, som ligger langs Jordan-elven, sør for Galilea-sjøen. Vi kjører tilbake til Tiberias for overnatting.

Dag 4 - Søndag: Nazareth - Jordan Valley - Beit Shean - Jerusalem
 dag reiser vi til Kana for å besøke Bryllupskirken der Jesus utførte sitt første mirakel og gjorde vann til vin. Vi fortsetter til Nasaret, der Jesus tilbrakte sin barndom, og vi besøker Forkynnelseskirken (bebudelseskirken), bygget så sent som i 1968, på stedet der arkeologer mener erkeengelen Gabriel dukket opp for Jomfru Maria for å fortelle om den forestående fødsel. Du vil også se Mary's Well og Joseph's Church. Vi kjører gjennom Jordan-dalen til Beit Shean med det nylig utgravde amfiet. Besøk utgravningene til denne vakre bevarte romerske byen som ble ødelagt i et jordskjelv. Videre til Jerusalem for innsjekking på hotellet.

Dag 5 - Mandag: Masada og Dødehavet
Gjennom severdig natur langsi Dødehavet fortsetter vi til Masada som ligger på en isolert klippe i Judea-ørkenen. Stedet ble erklært som et UNESCOs verdensarvsted i 2001. Vi tar taubane til festningen, som var den siste høyborg for de jødiske zealotene i deres krig mot romerne. Vi besøker utgravningene, kong Herodes palass, synagogen, badehuset og nyter den fantastiske utsikten over de romerske leirene og Dødehavet. På vei til Dødehavet besøker du stedet for Qumran-hulene der Dødehavsrullene ble oppdaget. Nesten 1300 fot under havoverflaten er Dødehavet det laveste punktet på jordoverflaten. Ta med badedrakten din - om været tillater at det er mulig å "flyte" på det salte, mineralrike vannet. Vi kjører tilbake til Jerusalem for overnatting.

Dag 6 -  Tirsdag:  Jerusalem
Vi starter dagen på Israel Museum's Shrine of the Book med de berømte Dødehavsrullene, og besøk deretter den vakkert renoverte modellen av den herodiske byen Jerusalem, som dateres tilbake til Det andre tempelets tid. Vi koser oss i Ein Karem; en pittoresk landsby i den sørvestlige utkanten av Jerusalem. Denne lille landsbyen har stor betydning i kristne tradisjoner, siden det er her ifølge tradisjonen døperen Johannes ble født. Vi besøker Yad Vashem som er det offisielle minnesmerket til de jødiske ofrene for Holocaust, som ble opprettet i 1953, ved foten av Mt. Hertzl. Deretter går ferden til Betlehem - Jesu fødested, hvor vi ser Fødelseskirken og Manger-plassen. Overnatting i Jerusalem.

Dag 7 -  Onsdag: Jerusalem
I dag skal vi besøke gamlebyen i Jerusalem hvor du vil se den vestlige muren og selve stedet for det andre tempelet; tempelhøyden. Vi skal gå korsets vei, Via Dolorosa, til Golgata og Den hellige gravkirke, som huser både det tradisjonelle korsfestelsesstedet og oppstandelsens grav. Mot sørvest, rett utenfor Gamlebyen, ligger Sions fjell, med den tradisjonelle graven til kong David og rommet for den siste nattverd. Nyt den spektakulære panoramautsikten over Jerusalem - den hellige byen for hver av verdens tre store religioner - kristendom, jødedom og islam, fra toppen av oljeberget.Vi skal også besøke Getsemane hage der Judas forrådte Jesus. Overnatting i Jerusalem.

Dag 8:  Torsdag: Jesrusalem - Amman
Idag kjører vi fra Jerusalem til Amman. Vi krysser grensen ved Sheik Hussein, og fortsetter til Jerash for besøk i de gamle tempelruinene som engang var en gammel romersk by, med søylekollonader, bad ogstore palasser. Tilbake i Amman, blir det en liten byrundtur for å se den flotte utsikten over byen. Overnatting i Amman.

Dag 9 - Fredag:  Amman - Mount Nebo - Petra
Idag kjører vi til Mount Nebo - Mosefjellet. Det er her det blir sagt at Moses så over til "Det lovede land" etter 40 år i ørkenen, som han selv aldri fikk komme inn i . Vi kan se Jordandalen, Jericho og Dødehavet fra denne høyden. Her finner vi også et italiensk kloster. Pave Johannes Paul 2. var her i år 2000 og plantet et oliventre. Vi tar fatt på Kings Highway, som føres oss glatt avsted til Wadi Musa - som er den moderne landsbyen ved Petra. Vi begir oss inn til nabateernes gamle by enten til fots eller delvis til hest. Det er en tur på 8 km, men det går som en lek når man går innimellom den fargerike fjellsprekken som tar oss inn til byen. Overnatting i Wadi Musa.

Dag 10 - Lørdag: Petra - Wadi Rum Jeeps - Madaba - Amman
Etter frokost gir vi oss i vei til Wadi Rum - kjent fra filmen "Lawrence of Arabia".  Vi kjører gjennom imponerende landskap og fjellformasjoner, besøker Lawrence Spring og Khazali Canyon. Det blir også en artig tur på Jeep Safari. På ettermiddagen kjører vi nordover til Madaba for å besøke den gamle byzantiner-kirken St.George, som er kjent for sitt mosaikk-gulv som viser et kart over Jerusalem. Tilbake i Amman for overnatting.

Dag 11 - Søndag: Hjemreise
Etter frokost begir vi oss ivei til flyplassen for fly fra Amman til Oslo.

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programmet:
* Fly Oslo - Tel Aviv / Amman - Oslo med Turkish Airlines
* Mottakelse på flyplassen
* All transfers flyplass-hotel t/r
* overnatting på gode 4 stjerners hoteller i henhold til programmet
* daglig frokost 
* Inngangspenger til alle nevnte severdighetene
* Engelsktalende lokalguide 
* 2-timers jeep tur 

Prisen inkluderer IKKE:
- Avbestilling- og reiseforsikring
- Evntl. lunsjer og middag
- Tips til sjåfør og guide

Garantert avgang ved minimum 2 personer som reiser  isammen

Atlantis Reiser vil trenge en kopi av den reisendes pass ved bestilling, for å videresende vår underleverandør i Jordan. Dette sendes til: post @ atlantisreiser.no

Hotell

Israel og Jordan rundreise - 11 dager

Vi benytter 4 stjerner hoteller på denne rundreisen.
  • RGF Logo
  • NRF Logo