Skip to main content

Israel rundreise- 8 dager

Status:
Kontakt oss for bestilling

Israel - Det Hellige Land

Bli med oss fra Tel Aviv til Genesaret-sjøen, fra Nazareth til Jerusalem. En komplett rundreise der du får oppleve de mest kjente stedene fra Bibel-historien.

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: Torsdag:  Oslo-Tel Aviv
Vi flyr fra Oslo Gardermoen til Tel Aviv via europeisk by. Du blir møtt av vår representant på flyplassen, og det blir transfer til hotellet for innsjekking.

Dag 2: Fredag: Tel Aviv - Genesaretsjøen - Tiberias
Vi starter vår rundreise med et kort besøk i byen Jaffa (Joppa) hvor vi tar en liten spasertur i pittoreske smug fra den gamle, befestede byen. Vi vil gå forbi huset til Simon garveren og nyte utsikten fra bakketoppen. Vi kjører nordover langs kysten til de arkeologiske ruinene i Cæsarea, bygget av Herodes den Store, til ære for Augustus Cæsar. Derfra drar vi videre til Megiddo, der åpenbaringens bok omtaler en stor kamp på stedet som heter "Armageddon". Det er en gammel by som er kontinuerlig bebodd i mer enn fem tusen år (6000-500 f.Kr.). Etter å ha utforsket de gamle ruinene kjører vi mot Genesaretsjøen.  Vi ankommer Tiberias og sjekker inn til hotellet for overnatting.

Dag 3: Lørdag: Genesaretsjøen 
Vi starter dagen i historiske Tiberias, der Jesus forkynte ved bredden av Galileahavet, også kalt Kinneret, Tiberiassjøen eller Genesaretsjøen. Kjært barn har mange navn. Det var dog her Jesus gikk på vannet. Vår neste destinasjon vil være Kapernaum, sentrum for Jesu under. Tabgha er stedet hvor Jesus mettet 5000 troende med 5 brød og 2 fisker. Her står også Multiplikasjonskirken, der mosaikkgulvet skildrer en kurv med brød og to fisker. Vi kjører videre til Saligstedets fjell med utsikt over havet, der Jesus forkynte “Bergprekenen” og det antas at Jesus valgte sine 12 apostler. 

Vi kjører opp til Golanhøydene for å se panoramautsikten over toppene til Mt. Hermon, det robuste platået i Golan Heights, og under det den grønne pastorale Hula Valley. Besøk dåpstedet Yardenit, som ligger langs Jordan-elven, sør for Galilea-sjøen. Vi kjører tilbake til Tiberias for overnatting.

Dag 4: Søndag: Nazareth - Jordan Valley - Beit Shean - Jerusalem
I dag reiser vi til Kana for å besøke Bryllupskirken der Jesus utførte sitt første mirakel og gjorde vann til vin. Vi fortsetter til Nasaret, der Jesus tilbrakte sin barndom, og vi besøker Forkynnelseskirken (bebudelseskirken), bygget så sent som i 1968, på stedet der arkeologer mener erkeengelen Gabriel dukket opp for Jomfru Maria for å fortelle om den forestående fødsel. Du vil også se Mary's Well og Joseph's Church. Vi kjører gjennom Jordan-dalen til Beit Shean med det nylig utgravde amfiet. Besøk utgravningene til denne vakre bevarte romerske byen som ble ødelagt i et jordskjelv. Videre til Jerusalem for innsjekking på hotellet.

Dag 5: Mandag: Masada og Dødehavet
Gjennom severdig natur langsi Dødehavet fortsetter vi til Masada som ligger på en isolert klippe i Judea-ørkenen. Stedet ble erklært som et UNESCOs verdensarvsted i 2001. Vi tar taubane til festningen, som var den siste høyborg for de jødiske zealotene i deres krig mot romerne. Vi besøker utgravningene, kong Herodes palass, synagogen, badehuset og nyter den fantastiske utsikten over de romerske leirene og Dødehavet. På vei til Dødehavet besøker du stedet for Qumran-hulene der Dødehavsrullene ble oppdaget. Nesten 1300 fot under havoverflaten er Dødehavet det laveste punktet på jordoverflaten. Ta med badedrakten din - om været tillater at det er mulig å "flyte" på det salte, mineralrike vannet. Vi kjører tilbake til Jerusalem for overnatting.

Dag 6: Tirsdag:  Jerusalem
Vi starter dagen på Israel Museum's Shrine of the Book med de berømte Dødehavsrullene, og besøk deretter den vakkert renoverte modellen av den herodiske byen Jerusalem, som dateres tilbake til Det andre tempelets tid. Vi koser oss i Ein Karem; en pittoresk landsby i den sørvestlige utkanten av Jerusalem. Denne lille landsbyen har stor betydning i kristne tradisjoner, siden det er her ifølge tradisjonen døperen Johannes ble født. Vi besøker Yad Vashem som er det offisielle minnesmerket til de jødiske ofrene for Holocaust, som ble opprettet i 1953, ved foten av Mt. Hertzl. Deretter går ferden til Betlehem - Jesu fødested, hvor vi ser Fødelseskirken og Manger-plassen. Overnatting i Jerusalem.

Dag 7: Onsdag: Jerusalem
I dag skal vi besøke gamlebyen i Jerusalem hvor du vil se den vestlige muren og selve stedet for det andre tempelet; tempelhøyden. Vi skal gå korsets vei, Via Dolorosa, til Golgata og Den hellige gravkirke, som huser både det tradisjonelle korsfestelsesstedet og oppstandelsens grav. Mot sørvest, rett utenfor Gamlebyen, ligger Sions fjell, med den tradisjonelle graven til kong David og rommet for den siste nattverd. Nyt den spektakulære panoramautsikten over Jerusalem - den hellige byen for hver av verdens tre store religioner - kristendom, jødedom og islam, fra toppen av oljeberget.Vi skal også besøke Getsemane hage der Judas forrådte Jesus. Overnatting i Jerusalem.

Dag 8:  Torsdag: 
Avreise I dag blir det transfer til Ben Gurion flyplass I Tel Aviv for hjemreise (ca 1 times kjøring)

Inkludert i reisen

Inkludert i reisens grunnpris:
- 7 netter hotellovernatiing med frokost, standard god turistklasse
- daglige middager (6 stk)
- utflukter i henhold til programbeskrivelsen med autoriskert guide og inngangspenger
- mottakelse på flyplassen ved ankomst

IKKE inkludert i reisens grunnpris:
- tips
- drikke til maten
- avbestilling- og reiseforsikring
- personlige valgfrie kostnader som minibar, vask/rens, telefon m.m.

  • RGF Logo
  • NRF Logo