Skip to main content

Istanbul fly og 3 netter 5 stjerner hotell

Status:
Kontakt oss for bestilling

Istanbul er mystisk, vakker, historisk og ligger nærme nok til å oppleves som en weekend-tur.

I denne pakken kan du velge mellom 3 forskjellige 5 stjerner hoteller med fly fra Oslo.

Søk reise

Programbeskrivelse

Torsdag: Fly Oslo-Istanbul
Vi flyr med Turkish Airlines. Transfer fra flyplassen i Istanbul til valgte hotell.
Første kvelden i Istanbul blir det middagscruise med folkloreshow inkludert i prisen samt transfer fra/til hotellet.

Fredag: Istanbul mulighet for utflukt)
Frokost på hotellet. Dagen fri til egen disposisjon. Det er mulighet for en utflukt som bestilles separat.

Lørdag: Istanbul
Frokost på hotellet. Dagen er fri til egen disposisjon. Det er mulighet for en utflukt som bestilles separat.

Søndag: Fly Istanbul-Oslo
Frokost på hotellet. Transfer til flyplassen for hjemreise.

Det er mulighet å forlenge oppholdet med antall netter etter eget ønske.

Utfluktsvalg 1:  Sightseeing i Gamlebyet Sultanahmet.
 Vi starter med Hippodromen, Den Blå Moske, Aghia Sophia, Basarene som ligger i gamlebyen hvor vi skal tilbringe det meste av dagen. Vi spaserer rundt siden det er forholdsvis kort avstand mellom de historiske serverdighetene. Første stopp er Hippodromen. Dette var arenaen for hesteveddeløpet i den bysantiske tidsepoken, og her ble den nye keiseren hyllet av folket etter at han var kronet. Vi tar en kikk på monumentene som i dag dominerer plassen, inkludert Den Egyptiske monolitt. Et steinkast unna ligger Den blå moske , et mesterverk innen islamisk arkitektur, hvor vi beundrer interiøret.

Vi fortsetter til Aghia Sophia. Dette praktfulle kirken ble bygget av keiser Justinian og stod ferdig i år 537. Det er en sensasjon og det skjønner vi godt når vi beveger oss rundt. Etter at tyrkerne erobret byen fungerte bygget som moske i flere hundre år, og i dag er det ett museum. Vi avrunder formiddagens sightseeing med et besøk til Yerebatan Sisternen - et enormt vannreservat som stod ferdig omtrent samtidig med Aghia sophia, som i dag er flott restaurert. Det blir lunsj som inntas på en lokal restaurant i området. Hele ettermiddagen er avsatt i basar områdene. Så tar vi fatt på kryddermarkedet, som foruten krydder også har tørkede frukter, nøtter, tuskish delight, kaffe, te og mye mer.

De overdekkede bazarene har mer enn firetusen butikker med et enormt utvalg og fristelsene er mange. Her er det kjekt å gjøre sine innkjøp, og man må huske å prute. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Utfluktsvalg 2: Båttur på Bosphoros stædet og Sultanpalasset Topkapi.
 Vi tar fergen fra Eminonu som ligger ved Det Gylne Horn. Et yrende liv av folk og båter som kommer og går preger området. Den lokale fergen har karakter og er et kjent og kjært innslag i by bildet. Underveis passerer fergen under to broer , og vi ser flere palass, borger og kjente bygninger Små forstandsbyer avsløser hverandre, og det er gammel og ny bebyggelse om hverandre. Vakre store trehusvillaene som er flott restaurert. Fergen krysser mellom Europa og Asia og gjør små stopp underveis. Etter 1.5 time går vi i land i Sayiyer som ligger like opptill munningen av svartehavet. Vi spiser lunsj i den lille pittoreske fiskehavna. Her ligger de fargerike fiskebåtene på rekke og rad. Transport i egen buss tilbake til Istanbul. Ettermiddagen er avsatt til besøk i Sultanpalasset Topkapi. Palass-området er meget stort. I flere hundre år under Det ottomanske imperium, var dette bolig og administrasjonssentrum for sultanen, hans store utvidede familie og stab. Dessuten holdt også Janitsjar-soldatene til i forgården. I dag er palasset et museum, og rommer noe av den fantastiske rikdommen som sultanene akkumulerte både gjennom krigsutbytte og gaver. Vi ser noen av de viktigste samlinger som også inkluderer skattekammeret. Selvsagt skal også Haremsdelen besøkes. hvem har vel ikke hørt historier om de vakre haremsdamene og de makttørste og virile sultanene. Inne på området finnes en restaurant og en cafe. Herfra er det flott utsikt over mot den asiatiske delen av Istanbul. Her avrunder vi dagens sightseeing og nyter ettermiddagskaffen. Resten av dagen er til egen disposisjon.

  • RGF Logo
  • NRF Logo