Skip to main content

KAIRO 6 netter. NYHET!

Pris fra og med:
19 500,-
Dager:7
Flyreisen Oslo-Kairo-Oslo via europeisk by 6 netter hotell Pyramisa Suites med frokost Alle utflukter beskrevet i programmet inkl. lunsj, engelsktalende autorisert guide, inngangspenger og transport Transfer flyplass-hotell-flyplass med assistanse av vår representant
Bestill reise

Kairo har utrolig mye å by på. Alle vet at pyramidene finnes i Egypt, men det er fler enn bare Keops.
Nå kan du endelig få oppleve hele Kairo, fra Sakkara til Alexandria.

Alle utflukter er inkludert i prisen!

Søk reise

Dagsprogram

 • Dag 1: (lørdag): Fly Oslo-Kairo via europeisk by

  Flyreise fra Oslo (andre byer på forespørsel) til Kairo. Du blir mottatt på flyplassen, vår representant assisterer med bagasje, og det blir transfer til hotellet.

  Fly Oslo-Kairo via europeisk by
 • Dag 2: (søndag): Utflukt: Sakkara og Dashur pyramidene inkl. lunsj

  Sakkara er et stort friluftsmuseum, bestående av pyramider og graver. Her finner vi den aller første trappetrinns pyramiden som ble bygget av farao Zozer i perioden 2670-2650 f.Kr. Serapeumet var begravelses plassen for de hellige Apis oksene. Det ble trodd at oksene var en inkarnasjon av guden Ptah og ble udødelige som guden Osiris. Tilsynsmann Ti’s grav har utrolig vakre utskjæringer som beskriver dagliglivet på markene. Fargene er friske til tross for de er 4600 år gamle. Ti var en embetsmann med høy status i det 5.dynastiet. Mereruka’s grav er den største i Sakkara nekropolisen. Han var gift med farao Teti’s datter i det 6.dynastiet og fikk flotte titler.

  Graven inneholder flotte utskjæringer og farger. Den bøyde pyramiden i Dahshur ble bygget av farao Snefru (2613–2589 f.Kr.), faren til farao Keops som bygget den store pyramiden i Giza. Dette var første forsøk på å bygge en pyramide med glatte sidevegger, mot tidligere trappetrinns pyramider. Dette var en overgangsperiode, så den planlagt hellingen på 54 grader ble mislykket pga feilberegning, slik at de måtte konstruere toppen på 43 grader. Derfor ble den bøyd og herav navnet.

  Den røde pyramide er den tredje pyramiden bygget av farao Snefru. Det er den største av de tre betydelige pyramider lokalisert ved konge gravstedet i Dashur. Da den 105 meter høye røde pyramiden ble bygget ferdig, var pyramiden antatt å være verdens første vellykte forsøk på å bygge en «virkelig» pyramide med glatte sider (i motsetning til en trappetrinns pyramide. Den røde pyramide, har sitt navn etter dens rustrøde granitt stein. Dog var den opprinnelig dekket av hvite kalksteiner, men kun noen få av disse gjenstår ved fundamentet av pyramiden ved det ene hjørnet. I løpet av middelalderen ble pyramiden brukt som et steinbrudd og den hvite kalksteinen ble revet av for å bli benyttet som bygningsmateriale i Kairo. På den måten ble den røde granitten under avdekket. Pyramiden er den tredje største granitt bygning i verden for øyeblikket.

  Utflukt: Sakkara og Dashur pyramidene inkl. lunsj
 • Dag 3: (mandag): Utflukt: Giza pyramidene og Det egyptiske museum inkl. lunsj

  Denne utflukten er den mest populære. Giza-pyramidene består av Keops, Kefren og Mykerinos pyramidene, oppkalt etter de faraoer de ble bygget for. Keops ble bygget ca år 2570 f.Kr. og er det mest perfekte byggverk og det eneste fortsatt gjenstående underverk av de 7 gamle underverker. Det blir stopp på utsiktsplatået for foto før vi kjører ned til Sfinxen som står foran Kefren. Det er mulighet for besøk inni en av pyramidene. Etter en god lunsjbuffe på en nærliggende lokal restaurant går ferden Grand Egyptian Museum. Her ser vi statuer som er hentet fra graver og templer fra hele Egypt. Den eldste er Narmers palett fra ca 3000 f.Kr. Ramses 2.’s og Amenofis 3.’s gigant statuer, sarkofager og utallige gjenstander som kan beundres.

  Utflukt: Giza pyramidene og Det egyptiske museum inkl. lunsj
 • Dag 4: (tirsdag): Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene inkl. lunsj

  Her starter dagen med å kjøre til byen delen der Kairo først ble grunnlagt. Her ligger kirkene St. Sergius, der det blir sagt at den hellige familie har søkt ly på flukt fra Herodes til Egypt, samt Den hengende kirken og det jødiske synagogen Ben Ezra. De smale gatene gir en følelse å være tilbake på Jesu tid, til tross for suvenir selgernes iver. Det var her den aller første kirken, Al Moalakkah, ble bygget i år 690. Det er en Koptisk-Ortodoks kirke, og ble bygget på ruinene av Babylons Fort, derav navnet Den hengende kirke. Kirken er meget vakker, og utsmykkingen er full av ikoner og dekorasjoner.

  Vi fortsetter dagen og kjører mot det gigantiske landemerket i Kairo; Citadellet er et fort bygget av Salah el Din og sto ferdig i 1198, som en festning mot korstogfarerne. Her ligger fem moskeer, men den største av dem alle er den ruvende Mohamed Aly moské med sine to minareter og skinnende kupler som sto ferdig i 1856. Fra Moskeen har vi utsikt over hele Kairo, og man kan også se Giza-pyramidene på en klar dag, 12 km unna. Etter en god lunsj fortsetter reisen mot Det gamle handelssenteret Khan el Khalili fra 1500-tallet, som er det eldste i Midtøsten. Dette var et handelssenter for karavanene. Her produseres de fleste av de egyptiske håndverk og suvenir .

  Her kan du prute, handle eller bare sitte ned på den berømte gamle Café " El Fishawy , " og røyke vannpipe og drikke te mens du ser på livet . Blant yrende folkeliv føler man å ha hoppet et par hundre år tilbake. Her blant de gamle trange labyristgater står tiden stille - en virkelig opplevelse .

  Utflukten: Gamle Kairo, Citadellet og basarene inkl. lunsj
 • Dag 5: (onsdag): Utflukt til Alexandria inkl. lunsj

  I dag setter vi kursen mot Middelhavsbyen Alexandria. Biblioteket Alexandrias nye attraksjon er det ultramoderne bibiliotekkomplekset, tegnet av det norske arkitekfirmaet "Snøhetta". Biblioteket ligger tilnærmet der det gamle berømte biblipteket lå. Selve bygget symboliserer en solskive som delvis ligger under vann. Ytterveggene er gravert med bokstaver fra alle verdens alfabet og er bygget i granitt fra Aswan. Taket er delvis av glass og heller i retning havet for å gi lys til lesesalene med 2000 plasser i 7 etasjer.

  Det gamle biblioteket i Alexandria ble grunnlagt i år 228 f.Kr. men ble først ødelagt i en brann år 48 f.Kr da Julius Cæsar toget inn i Egypt og brant egyptiske skip i havnen for å stenge veien for Marc Anthony, og ilden spredte seg til biblioteket. Vi besøker også de romerske katakombene og kjører langs Middelhavskysten.

  Utflukt til Alexandria inkl. lunsj
 • Dag 6: (torsdag): Dagen fri i Kairo

  I dag kan du slappe av på hotellet, nyte svømmebassenget, eller ta en tur langs Nilen, kanskje en shoppingtur i byen.

  Dagen fri i Kairo
 • Dag 7: (fredag): Fly Kairo-Oslo

  Det er dags for hjemreise. Det blir transfer til flyplassen, assistanse fra våre representanter.

  Fly Kairo-Oslo

Avganger & priser

UtgåendeAvreisestedHotellLedige plasserFra Og Med pris
19/8Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
26/8Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
2/9Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
9/9Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
16/9Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
23/9Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
30/9Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
7/10Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
14/10Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
21/10Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
28/10Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
4/11Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
11/11Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
18/11Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
25/11Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
2/12Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
9/12Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
16/12Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 819 500,-BestillMer informasjon
23/12Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 821 500,-BestillMer informasjon
30/12Oslo GardermoenKAIRO6nhotellMer enn 821 500,-BestillMer informasjon

Hotell

KAIRO6nhotell

KAIRO6nhotell

Pyramisa Suites hotel ligger et steinkast fra Nilen. Her vil du føle deg komfortabel og ivaretatt. Hotellet har seks restauranter hvor du kan innta dagens middag, barer samt svømmebasseng...
 • RGF Logo
 • NRF Logo