Skip to main content

Marokko klassiske rundreise 12 dager

Status:
Kontakt oss for bestilling

På denne rundreisen får du med deg det beste av autentiske Marokko. En unik blanding av opplevelser fra vakre Casablanca ved Atlanterhavet, den blå perlen Chefshaouen, overnatting i Sahara, kamelvandring og markeder i Meknes, Fez og Marrakesh.
La det krible i reiselysten. En spennende og annerledes ferie. 

Søk reise

Hoteller på rundreisen

Hotellene/riadene er gode 4 stjerner standard. Her under er eksempler på hoteller som benyttes på rundreisen.
En riad (arabisk: رياض‎) er et tradisjonelt marokkansk hus eller palass med en indre hage eller gårdsplass. Riad betyr "hage".

• Casablanca:
https://www.valdanfahotel.com/
https://www.kenzi-hotels.com/kenzi-sidi-maarouf/

• Chefchaouen:
http://www.linaryad.com/
http://riadcherifa.com/
https://dar-echchaouen.nhotel.online/

• Fez:
http://www.riadelyacoutfes.com/
https://riadzamanefes.morocco-ma.website/
https://www.riadsarafez.com/

• Sahara Desert Hotel/Kasbah:
http://www.aubergedusud.com/
http://www.riadmadu.com/

• Desert Camp:
www.Saharastarscamp.com
https://dunesluxurycamp.com/
https://orient-desertcamp.com

• Dades Valley: http://www.chezpierre.org/ https://www.xaluca.com/en/hotel/hotel-xaluca-dades https://darrihanadades.com/

• Marrakech:
https://riadanya.com/?lang=en riadbahiasalam.com https://www.riadaya.com/en/
http://www.riadboussa.com/

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i prisen:
• 12 dager privat transport med sjåfør
• 11 netter overnatting i 4 stjerner autentisk Marrokanske Riader som følger: 2n Casablanca 2n Chefshaouen 2n Fez 1n Merzouga 1n Sahara ørkenleir 1n Dades Valley 2n Marrakech
• Daglig frokost
• 2 middager
• Engelsktalende sjåfør/guide gjennom hele
• Engelsktalende by guide i Fez og Marrakech • Kamelvandring i Sahara/Erg Chebbi Dunes

Inngangspenger til følgende severdigheter: • Majorelle Garden • Eve Saint Laurent • Bahia Palace • Menara Gardens • Saadian Tombs • Hassan II mosque • Kasbah Taourirt • Volubilis • Atlas StudioIkke inkludert:
• Avbestilling-og reiseforsikring
• måltider utenom frokost
• Drikke 
• Tips for guider og sjåfører
 

Dette er en rundreise hvor vi kjører fra by til by. Det anbefales å pakke praktiske klær og gode sko. Turen inneholder overnatting i ørken camp og kamelvandring.

Dagsprogram

 • På denne rundreisen får du med deg det beste av autentiske Marokko. En unik blanding av opplevelser fra vakre Casablanca ved Atlanterhavet, den blå perlen Chefshaouen, overnatting i Sahara, kamelvandring og markeder i Meknes, Fez og Marrakesh.

 • Dag 1: Fly Oslo-Casablanca

  Fly fra Oslo Gardermoen til Casablanca via europeisk by. Velkommen til Marokko! Dere blir møtt på Casablanca internasjonale lufthavn (Mohamed V) av vår representant, som kjører dere til hotellet for innsjekking og overnatting.

  Fly Oslo-Casablanca
 • Dag 2: Casablanca – Rabat – Chefchaouen

  Etter frokost kjører vi nordover for å utforske en helt annerledes kultur og livsstil i Marokko. Første stopp er Rabat, som er den politiske hovedstaden i Marokko, med utsikt over Atlanterhavet. Her besøker vi både Chellah Necropolis-området og Oudaias Kasbah som okkuperte den eldste delen av byen. Her er det flott utsikt over byen og havet.

  Vi går gjennom rolige smug og hvitkalkede hus bygget av flyktninger fra Spania. Hoveddøren til Kasbah er forseggjort dekorert med en serie utskårne buer. Inne i Kasbah er det moskeen al-Atiqa, den eldste moskeen i Rabat, bygget på 1100-tallet og restaurert på 1700-tallet. Du vil også finne en rekke kunstgallerier, andalusiske hager og et nasjonalt smykkemuseum som inneholder en vakker samling av romerske og islamske smykker som finnes i forskjellige regioner i Marokko.
  Hassan-tårnet er Rabats mest kjente landemerke, bygget av Sultan Yacoub El-Mansour som døde før det var ferdig. Han ville bygge et 60 meter høyt minaret, men tårnet ble forlatt ved 44 meter.

  Vi besøker også Mausoleet til Mohamed V, bygget i tradisjonell marokkansk stil. Utsmykningen gir en atmosfære av ro.
  Deretter krysser vi gjennom Riff-fjellene og ankommer den blå perlen Chefchaouen. Byen fikk navnet sitt Chaouen "Horns" på grunn av formen på toppen av fjellene. Det ble grunnlagt i 1471 som en liten festning av Moulay Ali Ben Moussa. Chefchaouen falt under spansk okkupasjon og ble frigjort i 1956. Den er kjent som den blå byen for sine tradisjonelle bygninger. Chefchaouen er en fotografs drøm, og det er lett å se hvorfor. Overnatting i Chefshaouen.

  Casablanca – Rabat – Chefchaouen
 • Dag 3: Heldagsutforsking av Chefchaouen

  Chefchaouen er Marokkos vakreste by med karakteristisk sjarm fra Andalusia. Beliggende på 600 meters høyde ved foten av Kelaa og Meggou-fjellene, er det her frisk luft og en avslappet atmosfære. I dag utforsker vi de hvite og blåkalkede veggene i medinaen og markedene som tilbyr unike innfødte håndverk. Vi vandrer i byens svingete, smale gater og smug som er hjemsted for mange små basarer som tilbyr mat og håndverk, ull og geitost; alle hjemmehørende i nord og er ikke funnet noe annet sted i Marokko.

  Chefchaouens mest slående trekk er den blå malingen som farger veggene i Medinaen i forskjellige former av blått. Når du har kommet inn i medinaen i Chefchaouen hører det med å ta en klatretur til "Ras El Maa-fossen" som er en veldig kjent vannkilde på toppen av fjellet, hvorfra du kan se det meste av byen og oppdage dens fjellterreng. På vei til toppen vil du komme over monumenter og symbolske bygninger som Place "Outa El Hamam" som er et torg omgitt av kafeer og restauranter, et fredelig sted å slappe av.

  På torget vil du se "Kasbah" som dateres tilbake til 1700-tallet, en sterkt restaurert festning som nå har en nydelig hage. Et besøk til "den store spanske moskeen", som ble bygget på 1400-tallet hører med. Det blir overnatting i Chefshaouen.

  Heldagsutforsking av Chefchaouen
 • Dag 4: Chefshaouen-Fez via Volubilis og keiserbyen Meknes

  Etter frokost kjører vi mot de gamle romerske ruinene av Volubilis, som ble skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste i 1997. Vi tar en vandringstur rundt i de 2000 år gamle ruinene med sine vakre mosaikker som dateres tilbake til 3. århundre BCE.

  Etter lunsj-stopp i en av Marokkos keiserlige byer Meknes, blir det vandring med guiden rundt høydepunktene i byen. Bab Mansour-porten er den største av alle marokkanske keiserlige porter, og er godt bevart med overdådige Zellij og inskripsjoner over toppen. Det ble fullført av grunnleggeren av Meknes; Sultan Moulay Ismail i 1732.

  Det blir tid til å utforske hjertet av Meknes Medina; Pl el-Hedim, det store torget som vender mot Bab El-Mansour. Det var opprinnelig brukt til kongelige kunngjøringer og offentlige henrettelser. I dag er det et flott sted å sitte og se verden gå forbi. Det blir overnatting i Fez.

  Chefshaouen-Fez via Volubilis og keiserbyen Meknes
 • Dag 5: Fez byvandring med lokal guide

  I dag skal vi utforske Fez, den åndelige hovedstaden og den eldste byen i Marokko. Vår kunnskapsrike, lokale guide vil vise oss det beste denne middelalderbyen har å tilby. Det meste av vår guidede tur vil være innenfor Medinaen med sine trange smug og tradisjonelle markeder (souker); guiden vår vil sørge for at vi oppdager steder med kulturell og historisk interesse som den berømte Al Karaouine-moskeen og universitetet, en av Afrikas største moskeer og muligens det eldste universitetet i verden, denne moskeen er selve Fez og Marokkos åndelige hjerte. Det kan ta opptil 20 000 mennesker i bønn.

  Et annet landemerke fra i Fez er Madrasa Bou Inania fra 1276, den fineste av Fez' teologiske høyskoler som ble renovert for noen år siden, og resultatene er fantastiske: forseggjort zellij og utskåret gips, vakre gitterskjermer og massive messingdører.

  Det er satt av tid til lunsj på egenhånd, og deretter besøker vi Garveriene; en av byens mest ikoniske severdigheter og hvor skinn produseres. Vi stopper deretter ved den kongelige slottsporten; et fantastisk eksempel på moderne restaurering.

  Du vil gå gjennom det jødiske kvarteret "Mellah" og besøke keramikk-kooperativet. På ettermiddagen blir det fritid til å nyte middelalderske Fez og den vakre atmosfæren mens du samhandler med lokalbefolkningen. Det blir overnatting i Fez.

  Fez byvandring med lokal guide
 • Dag 6: Fez - Merzouga Sahara-ørkenen gjennom Midt-Atlasfjellene (Kamel Trekking og Sahara Camping)

  Etter frokost forlater vi Fez og reiser sørover mot den majestetiske Sahara-ørkenen. I dag vil vi nyte vakker utsikt over de midtre Atlasfjellene og de vakre berberlandsbyene. Vårt første stopp vil være i Ifrane, bygget på 1930-tallet av fransk kolonisering. Byen er kjent over hele verden som Marokkos Sveits; for sine europeiske hus i alpestil med skråtak, ikke som den tradisjonelle arkitekturen i Marokko, er det omgitt av slående natur på grunn av sin høyde (1630 meter),

  Vi skal reise dypt gjennom de midtre Atlasfjellene til Azrou; en berberby med praktfull utsikt over sedertre og furuskog. Her vil du kunne se og hånd mate Barbary Macaque Monkeys som bor i Cedar Forest, den største skogen i Marokko. Det er satt av tid til lunsj i Midelt.

  Vi fortsetter deretter over Tizi N'Talghamt-passet inn i den frodige Ziz-dalen, en av de mange oaser som strekker seg over Marokkos ørkenlignende landskap.

  Vi ankommer Merzouga på slutten av dagen, vil du bli ønsket velkommen med et glass myntete før du sjekker inn på riaden din. Det ligger i utkanten av Erg Chebbi-dynene, de høyeste sanddynene i Marokko, hvor kamelene og den luksuriøse ørkenleiren venter på deg for overnatting og middag.

  Fez - Merzouga Sahara-ørkenen gjennom Midt-Atlasfjellene (Kamel Trekking og Sahara Camping)
 • Dag 7: Merzouga ørken utflukt med kamelriding og Sahara ørken-camping

  Etter frokost starter vår fantastiske ørkenutflukt med å utforske de omkringliggende områdene til vidunderet Erg Chebbi. Vi kjører off-road for å besøke nomade-familier, som bor rundt sanddynene til Erg Chebbi som skifter form over 28 km fra nord til sør og når høyder på 160 meter.

  Sjåførguiden din tar deg rundt i disse sanddynene, passerer gamle, gjørmete berberlandsbyer og stopper for panoramautsikt underveis. Du vil besøke en nomadefamilie som bor i et telt midt i ørkenen og nyte et glass myntete med dem mens du lytter til guiden din som snakker om deres nomadiske livsstil.

  Etterpå drar vi til landsbyen Khamlia (landsbyen Gnaoua). Befolkningen i denne lille landsbyen har sin opprinnelse fra Sentral- og Vest-Afrika. Gjennom Sahara-ørkenen ankom karavaner til den sørøstlige delen av Marokko. Vi vil bli kjent med dem og de spiller sin tradisjonelle tradisjonelle Gnaoua-musikken, og vi få servert deilig lunsj, som er berberpizza.

  Etter det vil du besøke Gnawa-folket, opprinnelig slaver, hentet fra Sudan og Mali, for å oppleve deres åndelige musikk og livsstil. Ikke langt unna ligger innsjøen Merzouga, et av de beste områdene i Marokko for å se mange ørkenfugler, inkludert flamingoer, egyptiske nattsanger og ørkensanger.

  Det blir tid til litt avslapning eller nyte en svømmetur før det blir kameltur inn i den vakre Erg Chebbi, med fantastisk utsikt over solnedgangen over sanddynene. Du vil legge merke til hvordan fargen på sanddynene endres når ettermiddagssolen går ned.
  Det blir overnatting i Nomade-telt i Sahara-ørkenleiren inkluderer middag.

  Merzouga ørken utflukt med kamelriding og Sahara ørken-camping
 • Dag 8: Merzouga- Dades Valley via Rissani og Todra-fallene

  Vi blir vekket tidlig om morgenen for å nyte den vakre soloppgangen. Du kan klatre i sanddynene og nyte den fantastiske utsikten og solen som står opp over de majestetiske sanddynene til Erg Chebbi. Etter frokost i leiren begir vi oss i vei til Dades-dalen. På veien besøker vi den sjarmerende byen Rissani, hvor Alaouite-dynastiet ble grunnlagt – den nåværende regjerende kongefamilien i Marokko. Vi besøker den tradisjonelle souken som ligger i sentrum av byen, som deler seg i flere sektorer: dadler, grønnsaker, krydder, dyr, tøy og håndverk. Deretter vil vi fortsette reisen vår forbi grønne palmer og berberlandsbyer til det 300 meter dype Todra-juvet. Vi vil ha tid til å utforske juvet og slappe av i det kjølige vannet i den fantastiske Todra-elven.

  Etter en pause for lunsj, drar vi vestover mot Dades-dalen for å se majestetiske sandslott og de fantastiske fjellformasjonene kjent som "apetær". Det blir overnatting i Dades-dalen inkludert middag

  Merzouga- Dades Valley via Rissani og Todra-fallene
 • Dag 9: Dades Valley – Marrackech via Rose Valley - Ouarzazate - Ait Ben Haddou Kasbah - High Atlas

  Etter frokost på hotellet forlater vi Dades-dalen på vei mot Kalaat Mgouna og Ouarzazate. Vi tar ruten til de tusen Kasbahene, slik at du kan ta noen av de beste bildene dine fra turen. I Kalaat Mgouna, "rosebyen", har du muligheten til å stoppe og kjøpe lokalproduserte roseprodukter.

  Vi fortsetter reisen vår og kjører gjennom avsidesliggende berberlandsbyer til vi når Ouarzazate – som kalles "The Hollywood of Africa" med sine vakre landskap som tiltrakk seg mange filmprodusenter i verdensklasse.
  Her har du muligheten til å besøke Atlas Film Studio; som anses å være det største filmstudioet i verden.
  Beliggende i et eksotisk, rødt ørkenlandskap, var det vertskap for internasjonale filmer som: Lawrence of Arabia, Gladiator, Mumien og Game of Thrones.

  Etter det vil vi kjøre 15 miles til UNESCOs kulturarvsted Ait Ben Haddou Kasbah som ble bygget i begynnelsen av det 18. århundre av en berberhøvding, T-hami El Glaoui. I dag står Kasbah på UNESCOs verdensarvliste.

  Etter en guidet tur i Kasbah, vil du ha en pause for lunsj før vi fortsetter til Marrakech via det 225 meter høye Tizi-n-tichka-passet i Atlasfjellene. Det blir ankomst i Marrakech rundt 16-17, det blir tid til et kveldstur på hovedtorget.

  Dades Valley – Marrackech via Rose Valley - Ouarzazate - Ait Ben Haddou Kasbah - High Atlas
 • Dag 10: Marrakech bytur

  Etter frokost blir det en privat guidet tur rundt de mest interessante monumentene i Marrakech. Marrakech har mange vakre palasser som 1800-tallspalasset El Bahia med sin andalusiske og mauriske arkitektur. Den har en trapesformet hage, en stor flislagt gårdsplass, andalusisk og maurisk arkitektur og mange skjulte antikke skatter.

  Du vil også besøke de historiske Saadian-gravene; bygget av sultanen Ahmed el Mansour på 1500-tallet. Den har et vakkert design med skyhøye, hvelvede tak, intrikate treskjæringer, importerte marmorstatuer og fargerike flismosaikker.

  "Majorelle Gardens ble anlagt av den franske maleren Jean-Jacques Majorelles i 1920-årene, og er kjent for den spesielle blåfargen som ble oppkalt etter Majorelle. Hagene har en flott samling av kaktus, roser og andre planter importert fra hele verden.

  Menara Gardens: er 600 år gamle oliventrær spredt over 80 hektar, med et stort vannbasseng i midten. Den ble grunnlagt av Yacoub el Mansour, som var en stor konge i Almohades Dynastiet.

  Etter en lunsj-stopp avslutter vi med Djemaa El-Fna, Marrakechs hovedtorg med vandring i Marrakesh berømte basarer hvor vi kan oppleve gjøglere, akrobater, slangetemmere. Og muligheten er stor for å få gjort innkjøp av suvenirer.

  Marrakech bytur
 • Dag 11: Marrakech-Casablanca, bytur

  Etter frokost blir det transport til Casablanca. Det blir besøk til Hassan II-moskeen, nydelig plassert ved Atlanterhavet. En av de største og vakreste moskeene i verden på grunn av dens prestisjefylte interiør dekorert med den fineste marokkanske mosaikken. Den rommer 25.000 mennesker inne og 80.000 utenfor. Minaretet er 210 meter høyt, med en laserstråle som peker mot Mekka. Taket har også mulighet for å bli skjøvet til side. Den ble designet av en fransk arkitekt ved navn Michel Pinseau.

  Det er satt av tid til lunsj på egenhånd, før vi skal bese Mohamed V-torget med stopp i det pittoreske kunsthåndverkskvartalet Habous, kjent for sine lave priser og lokale varer.

  Om kvelden har du muligheten til å nyte middag på Rick's Cafe, som ble designet for å gjenskape baren som ble kjent av Humphrey Bogart og Ingrid Bergman i den klassiske filmen Casablanca. Det er en av de beste restaurantene i byen. Du kan også utforske Corniche Coastal of Casablanca.
  Overnatting i Casablanca.

  Marrakech-Casablanca, bytur
 • Dag 12: Fly Casablanca-Oslo via europeisk by

Hotell

Hotell/riader Marokko klassiske rundreise 12 dager

Hotell/riader Marokko klassiske rundreise 12 dager

Vi benytter 4 stjerner hoteller på denne reisen. Derson nevnte hoteller er utilgjengelige, benytter vi tilsvarende standard. • Casablanca: Hotel Oum Palace • Chefchaouen: Dar Echchaouen / Da...
 • RGF Logo
 • NRF Logo