Skip to main content

Jordan rundreise - 8 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

Jordan har alt man kan ønske seg. Det er et utrolig rent, vakkert og gjestfritt land som utvilsomt blir et minne for livet. Her i den fasinerence og myteomspunnede ørkenen Wadi Rum ble Lawrence of Arabia's spilt inn. Petra gjorde Hollywood debut i 1989 med filmen Indiana Jones og det siste kortstog. 

Med Atlantis Reiser får du sett hele landet - landet som har en skjønn blanding av oldtidshistorie, korallrev, høye fjell og de siste genuine beduinerstammene.

Søk reise

Program dag for dag

Dag 1: Fly Oslo-Amman med rutefly
Fly fra Oslo Gardermoen. Mottakelse på flyplassen i Amman og transfer til hotellet for innsjekking.

Dag 2: Amman -Madaba - Mount Nebo - Petra (frokost / middag)
Idag starter vi turen med å kjøre til den lille hyggelige, kristne byen Madaba. St.Georg kirken har et unikt mosaikkgulv, som inkluderer et kart over Jerusalem og Palestina fra 500-tallet, som ble oppdaget i 1896. Vi fortsetter til det kristne pilgrimstedet Mount Nebo, som ligger 808 m.o.h. Det var her det sies at Profeten Moses så ut over "Det lovede Land" som han selv aldri fikk komme inn i, etter 40 års vandring i ørkenen. Her ligger også et italiensk kloster, og selveste Pave Johannes Paul 2. var her 28.mars 2000 og plantet bl.a.et oliventre. Fra den storslåtte utsikten kan vi se over til Jerusalem og gamle Peria.

Vi fortsetter på "Kings Highway" til Kerak. Kerak ble kjent som et av en rekke borger under korstogfarernes krig mot Islam. Denne borgen ble bygget i 1132 av Baldwin av Jerusalem - en korstog-konge. Deretter fortsetter vi til Petra, hvor vi sjekker inn på hotellet for middag og overnatting.

Dag 3: Petra (frokost / middag)
Frokost på hotellet før vi begir oss gjennom de fantastiske fjellformasjonene i røde og gule farger inn til Nabateernes hemmelig by; Petra. En vandretur på ca 8 km, som går som en lek pga den spennende opplevelsen det er å få lov til å gå gjennom dette spektakulære området. Nabateernes hus er alle hugget ut av fjellet med fine fasader, dekorert med vakre søyler og flotte mønstre. De hadde til og med rennende vann. Vi bruker hele dagen her, og det er mulighet for å spise lunsj på en av de mange restaurantene som ligger helt innerst i dalen. Det er også god tid til å gå opp alle trappene til klosteret som ligger på toppen til Arons fjell.

Dag 4: Wadi Rum  (frokost / lunsj / middag))
Vi kjører til Wadi Rum - den siste av ekte beduinerlandsby, i 4WD via den Gamle Romerske Vei. Ørkenlandskapet er magisk vakkert, med naturlige fjellbroer, og andre formasjoner formet av vinden. Det blir mulighet for en kameltur gjennom det dramatiske landskapet Siq al Barrah, hvor vi rir (eller går) for ca 2,5 time gjennom sandsteinslandskap, hvite og rosa fjell. Ørkenen er som man kommer til en annen verden, bebodd av nomader for generasjoner. Idag blir det overnatting i et stort, tradisjonelt geitehår telt (som er den beste beskyttelse i ørkenklima, som har enten ekstrem varme eller kulde). Kanskje er vi heldige og opplever den vakre solnedgangen. Teltene har madrasser, puter og soveposer. Kvelden oppleves rundt leirbålet med millioner av stjerner over. (Det er litt begrensede fasiliteter for WC og dusj idag.)  

Dag 5: Wadi Rum - Aqaba (frokost / middag)
Etter en beduiner-frokost, kjører vi den korte distansen (en snau time) til Aqaba ved Rødehavet. Det er muligheter til å være med på aktiviteter som snorkelturer og båtturer. Det anbefales en kveldstur til sentrum. Byen er liten, og kjent for sine koselige gater og basarer.

Dag 6: Aqaba - Dødehavet - Amman (frokost / middag)
Idag kjører vi opp til Dødehavet, hvor vi stopper for et bad (ca 2 timers kjøring). Dødehavet er verdens laveste punkt og ligger 395 m.u.h. Pga ingen utløp fra denne innsjøen er saltinnholdet på over 33%, noe som gjør at man flyter som en kort. Stedet er kjent for leiren som blir produsert til hudpleieprodukter i alle slag, solgt over hele verden. Vi fortsetter opp til Amman på kvelden (ca 2 timers kjøring) for overnatting.

Dag 7: Amman - Jerash - Amman (frokost / middag)
Vi starter dagen med besøk til Citadellet i Amman, før vi kjører vi nordover til den gamle oldtidsbyen Jerash, som er kjent for å være en av de best bevarte romerske oldtidsbyene. Byen har gater med søyler, templer og badehus samt forum og en stor bue.

Dag 8: Hjemreise  (frokost)
Idag må vi ta farvel med Jordan for denne gang, og vi begir oss ivei til flyplassen for hjemreise til Oslo.

Priser og avganger

Jordan rundreise er en "liten-gruppe" tur, som har garantert avgang ved minimum 2 personer som bestiller isammen.  Reisen går med rutefly, Turkish Airlines, og kan ha avgang hver dag. Reisen går med andre ord, når det passer deg.

Pris fra kr 25,995 per person i delt dobbelrom (når 2 personer bestiller i sammen)

Er dere flere i gruppen, vil prisen bli noe rimeligere. Spør oss om tilbud.

Inkludert i programprisen:
* Fly Oslo - Amman - Oslo
* Mottakelse på flyplassen
* All transfers flyplass-hotel t/r
* 1 natt Amman 
* 2 netter Petra 
* 1 natt beduin camping i ørkenen 
* 1 natt Aqaba 
* 2 netter Amman 
* gode 4 stjerners hoteller
* daglig frokost og middag
* Inngangspenger til severdighetene: Jerash, Madaba, Mount Nebo, Kerak, Petra og Wadi Rum
* Engelsktalende lokalguide i Jerash & Petra for grupper mellom 2 og 6 persoenr
* 2-timers jeep tur 
PS: Vi gjør oppmerksom på at hotellet i Aqaba har beliggenhet i byen og har ikke privat strand. 

Prisen inkluderer IKKE:
- Avbestilling- og reiseforsikring
- Drikke til maten ved middag
- Evntl. lunsjer
- Tips til sjåfør og guide

Atlantis Reiser vil trenge en kopi av den reisendes pass ved bestilling, for å videresende vår underleverandør i Jordan.
Dette sendes til: post @ atlantisreiser.no 

 

Hotell

Hotell for Jordan 8 dgr/7n

Hotell for Jordan 8 dgr/7n

4 stjerner hotell : Vi benytter flere forskjellig hoteller på denne reisen. Alle har god 4 stjerner standard. Her under har vi direkte link til hotellenes hjemmeside. Amman: Hotel Harir Palace Hotel...
  • RGF Logo
  • NRF Logo