Skip to main content

Vietnam, Kambodsja og Laos - 15 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

En unik og facsinerende rundreise gjennom 3 av Asias vakreste land. Du opplever en annerledes kultur. Besøk til hele 6 steder fra UNESCO’s verdensarvliste.

Fra storbyen Hanoi med sin historie, til avslappet seile-cruise i magiske landskap. Byen Saigon som har blitt en moderne by, men har fortsatt sine flytende markeder.

Kambodsja er kjent for det imponerende tempelområdet Angkor, og byen Phom Penh, som kalles Østens perle.

Laos er mystikkens land i Østen. Det sies at Laos ikke er et sted, men en tilstand. Et lite paradis der man får ro i sjelen.

Søk reise

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programmet:

 • Flyreisen Oslo - Hanoi, Luang Prabang-Oslo
 • Innenriksfly Hanoi - Ho Chi Minh (Saigon)
 • Innenriksfly Ho Chi Minh - Siem Reap
 • Innenriksfly Siem Reap - Luang Prabang
 • 13 netter i delt dobbeltrom med frokost
 • hvorav 1 overnatting ombord i“djunk” i Ha Long Bay
 • All transport i privat bil med sjåfør på all transfers og utflukter
 • Engelsk-talende guide på alle utflukter 
 • Inngangspenger til alle steder nevnt i programmet
        (F=frokost, L=lunsj, M=middag)
 • Lunsj og/eller middag som spesifisert i programmet
 • Mineralvann tilgjengelig
   

Tillegg (ikke inkl. i grunnpris):

 • Innreisevisum til Vietnam, Kambodsja og Laos (se info om pass og visum)
 • Avb.og reiseforsikringer
 • Tips til guider og sjåfører (beregne 3 USD per person per dag)
 • Personlige utgifter, som vask/rens på hotel, minibar, drikker m.m.
 • Room-service er ikke inkludert, også når det gjelder frokost.
 • Kajakktur i Halong Bay

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Fly Oslo-Hanoi

  Fly fra Oslo Gardermoen.

  Fly Oslo-Hanoi
 • Dag 2: Ankomst Hanoi (M)

  Ved ankomst til Hanoi Noi Bai Internasjonale flyplass, vil du bli møtt av vår guide og det blir transport til hotellet.
  Overnatting: hotell i Hanoi

  Ankomst Hanoi (M)
 • Dag 3: Hanoi sightseeing (F/L)

  Vi starter vår første dag i Vietnam med en sightseeing i Hanoi. Det blir først et besøk til den pittoreske West Lake og den eldste pagoden i Hanoi: Tran Quoc, fra 500-tallet. Deretter besøker vi Ho Chi Minh-mausoleet (utenfra), Ho Chi Minhs hus på påler, presidentpalasset, One Pillar Pagoda. Neste stopp er litteraturtempelet, kjent som Vietnams første universitet. Tempelet ble bygget i 1070 som en skole for kongefamiliens medlemmer, etterkommere av guvernør samt normal sivilisasjon som var begavede. I dag regnes Litteraturtempelet som en historisk attraksjon, så vel som et symbol på vietnamesernes forkjærlighet for å lære.

  Det blir lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Hoan Kiem-sjøen med besøk til Ngoc Son-tempelet. På ettermiddagen får vi oppleve vanndukketeater (Water Puppet Show), en over tusen år gammel vietnamesisk tradisjon, vannscenekunst, der vietnamesiske folkeeventyr og historie fremvises via fargerike dukker. Vi får også oppleve en liten cyclo-tur, som er den vietnamesisk rickshaw, eller «xich lo»
  Overnatting: hotell i Hanoi

  Hanoi sightseeing (F/L)
 • Dag 4: Hanoi – Halong Bay Cruise (F/L/M)

  Vi kjører til Halong Bay på østkysten, som har fått plass på UNESCOs Verdensarvliste, via Red River Delta. Vi sjekker inn ombord på vår lille cruisebåt - en såkalt ”djunk” som er en tradisjonell kinesisk båt. Lunsj blir serveres mens vi seiler gjennom den magiske bukten, som utgjør 1550 km2, hvor tusenvis av skulpturelle kalksteinsøyer stiger opp fra vannet som dragetenner.

  Etter lunsj tar vi en kort tur til en nærliggende topp for å få panoramautsikt over bukten. Man kan også ta en svømmetur på en rolig strand eller ligge på soldekk. På ettermiddagen går ferden til en hyggelig fiskelandsby der fiskerne har bodd i bukta i nesten tre generasjoner.

  Ved solnedgang kan du ta en kajakktur* eller en bambusrailbåt for å oppdage vanntunneler med mange korallrev i en naturskjønn lagune. Tilbake ombord kan du nyte den fredelige solnedgangen og slappe av. (*Kajakktur er valgritt og ikke inkl. i reisens pris. Kan bestilles og betales på stedet).
  Overnatting: ombord på Halong Bay cruise

  Hanoi – Halong Bay Cruise (F/L/M)
 • Dag 5: Halong Bay - fly Hanoi-Hue (F/L)

  Du våkner opp til lyden av bølger og fuglelyder. Du vil få mulighet til å se soloppgangen over bukta og delta i en Tai Chi klasse. Etter frokost besøker vi en vakker kalksteinsgrotte. Det blir lunsj ombord mens vi returnerer til Halong Bay. Deretter kjører vi direkte til Hanoi flyplass for fly til Hue. I Hue blir vi møtt av guiden og det blir transfer til hotellet.
  Overnatting: hotell i Hue

  Dag 6: Hue (F/L)
  I dag blir det en båttur på Perfume River til Thien Mu Pagoda, som er den eldste pagoden i Hue. Vi fortsetter med besøk til Imperial Citadel som var hjemmet til det siste kongelige dynastiet, Nguyen, samt Thai Hoa Palace og Den forbudte lilla by.

  Lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Kong Tu Duc’s grav, bygget 1864/1867. Den er ansett som et av de vakreste og største arkitektarbeider fra Nguyen Dynastiet. Vi fortsetter til Conical hat village, hvor vi får se hvordan lokale innbyggere lager de typiske rishattene. På kvelden opplever vi tradisjonell musikk ombord på båt.
  Overnatting: hotell i Hue

  Halong Bay - fly Hanoi-Hue (F/L)
 • Dag 6: Hue (F/L)

  I dag blir det en båttur på Perfume River til Thien Mu Pagoda, som er den eldste pagoden i Hue. Vi fortsetter med besøk til Imperial Citadel som var hjemmet til det siste kongelige dynastiet, Nguyen, samt Thai Hoa Palace og Den forbudte lilla by. Lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Kong Tu Duc’s grav, bygget 1864/1867. Den er ansett som et av de vakreste og største arkitektarbeider fra Nguyen Dynastiet. Vi fortsetter til Conical hat village, hvor vi får se hvordan lokale innbyggere lager de typiske rishattene. På kvelden opplever vi tradisjonell musikk ombord på båt.
  Overnatting: hotell i Hue

  Hue (F/L)
 • Dag 7: Hue – Da Nang – Hoi An (F/L)

  Vi forlater Hue og kjører mot Da Nang over Hai Van Pass (Pass of the Ocean Clouds). Vi passerer mange små vakre landsbyer og fruktmarker. Ved ankomst Da Nang, blir det besøk til Cham Museum, før vi passerer Marble Mountain og Non Nuoc Beach og ankommer Hoi An.

  Lunsj på lokal restaurant. Vi tar en spasertur i Hoi An, og beser den historiske byen som var en stor havn på 1600-tallet. Byen bærer preg av japansk og kinesisk arkitektur. Vi besøker det kinesiske tempel og pagode, det historiske museum, den japanske broen og det fargerike markedet. Innsjekking på hotellet.
  Overnatting: hotell i Hoi An

  Hue – Da Nang – Hoi An (F/L)
 • Dag 8: Fly Da Nang-Ho Chi Minh( F/L)

  Transfer til Da Nang flyplass for fly til Ho Chi Minh (Saigon). Ved ankomst Saigon blir det transfer til hotellet for innsjekking. Lunsj på lokal restaurant før vi besøker China Town og Thien Hau Temple fra 1863 tilegnet sjøgudinnen og Binh Tay makedet. Vi besøker Lacquer fabrikken, Notre Dame Cathedral og det gamle postkontoret fra 1800-tallet, et eksempel på fransk koloni-arkitektur, samt det tidligere presidentpalasset.
  Overnatting: hotell i Ho Chi Minh

  Fly Da Nang-Ho Chi Minh( F/L)
 • Dag 9: Ho Chi Minh – Cu Chi tunnellene (F/M)

  Om morgenen besøker vi Cu Chi tunnelene som ligger litt nordvest for Saigon. Disse ble gravet ut med svært enkle redskaper og utgjorde et helt lite samfunn hvor vietcong-soldatene organiserte sin motstand mot amerikanerne. Komplekset strekker seg over 250 km og var bygget i tre nivåer. Her fantes både enkle kontorer, konferanserom, kjøkken og sykehus. I dag er deler av komplekset klargjort for at turister kan oppleve hvordan det er å bevege seg i de trange tunnelene og forestille seg hvordan livet under bakken må ha vært.

  Tilbake i Ho Chi Minh besøker vi War Remnants Museum, etterfulgt av middag med tradisjonell musikk ved Saigon River.
  Overnatting: hotell i Ho Chi Minh-byen

  Ho Chi Minh – Cu Chi tunnellene (F/M)
 • Dag 10: Mekong Delta utflukt, My Tho, fly HCM-Siem Reap (F/L)

  Vi reiser fra HCMC til det frodige My Tho. Mekong Deltaet er den sørligste delen av Vietnam. Det blir ofte omtalt som risskålen i Vietnam, da det produserer tre avlinger av ris per år. Det fruktbare Mekong Delta er også kjent for sine tropiske frukter og blomster. Fremme i My Tho går vi ombord på en privat, lokal båt for en rolig tur på elven forbi påle-hus og fruktplantasjer. Vi fortsett med båt til Tan Thach i Ben Tre, og går over i en sampan-båt for å komme lettere frem i de naturlige kanaler blandt fruktplantasjer og landsbyen. Vi har mulighet til å smake sesongens frukter og honning-te, hos en familiebedrift blandt lokalbefolkningen. Det blir lunsj på lokal restaurant før transfer til flyplassen for fly til Siem Reap. Vel fremme blir det transfer til hotellet.
  Overnatting: hotell i Siem Reap

  Mekong Delta utflukt, My Tho, fly HCM-Siem Reap (F/L)
 • Dag 11: Angkor tempelområde (F/L)

  Etter frokost kjører vi til det imponerende tempelområdet Angkor. Vi kommer inn den sørlige porten av Angkor Thom tempel og beser Elephant terrace og Leper King terrassen samt jungeltempelet Ta Prohm, som i motsetning til de fleste andre Angkor-templene, har den fotogene og atmosfæriske kombinasjonen av trær som vokser ut av ruinene. Dette samt jungelens omgivelser har gjort det til et av Angkor mest populære templer for besøkende.

  Etter lunsj besøker vi hoved-tempelet Angkor Wat, bygget for kong Suryavarman 2. tidlig på 1100-tallet som hans statlige tempel og hovedstad. Det største og best bevarte tempelet på stedet er det eneste som har forblitt et betydelig religiøst senter - først hinduistisk, deretter buddhistisk - siden det ble grunnlagt. Det regnes som en av verdens mest enestående severdigheter og som står på UNESCOs verdensarvliste. Vi opplever solnedgangen over Angkor Wat. Overnatting: Overnatting på hotell i Siem Reap

  Angkor tempelområde (F/L)
 • Dag 12: Fly Siem Reap – Luang Prabang (F)

  Etter frokost på hotellet blir det litt fritid før transport til flyplassen for fly til Luang Prabang. Flyturen tar ca 1,5 time. Ved ankomst blir du møtt på flyplassen og det blir transfer til hotellet.
  Overnatting: hotell i Luang Prabang

  Fly Siem Reap – Luang Prabang (F)
 • Dag 13: Luang Prabang – Pak Ou-grotten (F)

  Etter frokost tar vi fatt på noen av høydepunktene i Luang Prabang, inkludert et besøk til Royal Palace Museum, som er vert for en rekke interessante gjenstander fra den kongelige perioden i Luang Prabang. Videre ser vi byens eldste templer, den praktfulle Wat Xiengthong med tak som feier lavt til bakken, som representerer klassisk Lao-arkitektur, Wat Visouns imponerende stupa og Wat Ahams helligdom. Vi besøker den praktfulle Wat Xiengthong med lave tak som nesten feier bakken. De representerer klassisk laotisk arkitektur.

  Deretter går vi på et cruise oppstrøms på Mekong-elven, som også gir oss en fantastisk utsikt over det rolige landskapet, før vi når de mystiske Pak Ou-hulene. Disse to sammenhengende grottene er det mest hellige steder i Laos, og dateres tilbake flere tusen år. De innehold over 4000 gull-lakkerte Buddha-ikoner av forskjellige former og størrelser. Underveis stopper vi ved landsbyen Ban Xanghai, hvor de lager den lokale ris-vinen. Vi avslutter med et besøk i det kjente Natt-markedet, hvor du kan finne tekstiler, håndverk og mye annet laget av lokale og stammefolk fra områdene rundt Luang Prabang.
  Overnatting: hotell i Luang Prabang

  Luang Prabang – Pak Ou-grotten (F)
 • Dag 14: Luang Prabang –Kuangsi-fossen (F)

  Vi står opp med solen, og forbereder oss for å være med på den aller helligste tradisjonen i Laos, almisser, som går tilbake til 1300-tallet. Mer enn 200 buddhistiske munker kommer ut fra forskjellig templer for å få sitt daglige måltid fra trofaste innbyggere som sitter stille langs gatene. Deretter går ferden til den vakre Khouang Si-fossen, hvor du kan kjøle deg ned med en forfriskende svømmetur i bassengene eller gå langs skogsstiene før vi drar tilbake til Luang Prabang.

  Om ettermiddagen har vi tid til å besøke Wat Visouns imponerende stupa og Wat Ahams helligdommer før vi går oppover 329 trinnene til toppen av Phousi Hill for en panorama utsikt over byen og solens glødende refleksjon over Mekong-elven. Overnatting: hotell i Luang Prabang

  Luang Prabang –Kuangsi-fossen (F)
 • Dag 15: Hjemreise (F) Fly Luang Prabang-Oslo

  Frokost på hotellet og transfer til flyplassen for hjemreise.

  Hjemreise (F) Fly Luang Prabang-Oslo
 • Dag 16: Ankomst Oslo Gardermoen

  Ankomst Oslo Gardermoen

Hotell

Vietnam, Kambodsja og Laos rundreise hotell

Vietnam, Kambodsja og Laos rundreise hotell

Hoteller på rundreisen: (3 stjerner standard er inkl. i prisen. Oppgradering til 4 stjerner kan velges separat.) Hotell standard er av god kvalitet. By. 3 stjerner. 4 stjerner. Hanoi. Pom...
 • RGF Logo
 • NRF Logo