Skip to main content

Vietnam, Kambodsja og Laos - 15 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

15 dager - Indochina kultur-reise

 • • Rundreise: Hanoi – Halong – Ho Chi Minh city – Mekong delta - Siem Reap – Angkor Wat – Tonle Sap Lake – Luang Prabang – Pak Ou Caves – Ban Xiengmene – Kuang Si Waterfall
 •  Antall dager: 12 netter/13 dager + 2 flydager
  • Turen starter: Hanoi (Vietnam)
  • Turen slutter: Luang Prabang (Laos)

  Denne turen tar for seg tre facinerence land; Vietnam, Kambodsja og Laos. Besøk til hele 6 steder fra UNESCO’s verdensarvliste. Fra storbyen Hanoi med sin historie, til avslappet seile-cruise i magiske landskap. Byen Saigon som har blitt en moderne by, men har fortsatt sine flytende markeder.

  Kambodsja er kjent for det imponerende tempelområdet Angkor, og byen Phom Penh, som kalles Østens perle.

  Laos er mystikkens land i Østen. Det sies at Laos ikke er et sted, men en tilstand. Et lite paradis der man får ro i sjelen.

  Kort turoversikt:
  Dag 1: Avreise Oslo
  Dag 2: Ankomst Hanoi
  Dag 3: Hanoi - Halong Bay (UNESCO verdensarv)
  Dag 4: Halong - Hanoi
  Dag 5: Fly Hanoi - Ho Chi Minh City  
  Dag 6: Ho Chi Minh - Cu Chi tunnellene 
  Dag 7: Mekong delta tur 
  Dag 8: Fly Ho Chi Minh - Siem Reap (UNESCO verdensarv) 
  Dag 9: Siem Reap - Angkor Wat utflukt 
  Dag 10: Siem Reap - Banteay Srei 
  Dag 11: Siem Reap - Tonle Sap Lake - Luang Prabang 
  Dag 12: Luang Prabang - Pak Ou-grottene
  Dag 13: Luang Prabang - Kuang Si-fossene 
  Dag 14: Luang Prabang -  Hjemreise 
  Dag 15: Ankomst Oslo

 • Turens høydepunkt:
  • Overnatting ombord på en tradisjonell trebåt “djunk” i Halong Bay
  • Opplev de underjordiske tunnellene Cu Chi
  • Besøk til det flytende markedet i Mekong Delta
  • Det unike tempelkomplekset Angkor Wat
  • Avslappende båttur rundt Tonle Sap Lake
  • Besøk det fantastiske Wat Xiengthong i Luang Prabang
  • Handletur på kjente nattmarkeder
  • Delta i det hellige almisser seremoni
  • Se tusentalls Buddhistiske statuer i Pak Ou Caves

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1:  Avreise fra Oslo

Dag 2: Ankomst Hanoi (M)

Ved ankomst til Hanoi Noi Bai Internasjonale flyplass, vil du bli møtt av vår guide og det blir transport til hotellet. Det blir velkomstmiddag etterfulgt av en over tusen år gammel vietnamesisk tradisjon; det kjente vanndukketeater.
Overnatting: hotell i Hanoi

Dag 3: Hanoi – Halong Bay Cruise (F/L/M)
Vi kjører til Halong Bay på østkysten, som har fått plass på UNESCOs Verdensarvliste, via Red River Delta. Vi sjekker inn ombord på vår lille cruisebåt - en såkalt ”djunk” som er en tradisjonell kinesisk båt. Lunsj blir serveres mens vi seiler gjennom den magiske bukten, som utgjør 1550 km2, hvor tusenvis av skulpturelle kalksteinsøyer stiger opp fra vannet som dragetenner. Etter lunsj tar vi en kort tur til en nærliggende topp for å få panoramautsikt over bukten. Man kan også ta en svømmetur på en rolig strand eller ligge på soldekk. På ettermiddagen går ferden til en hyggelig fiskelandsby der fiskerne har bodd i bukta i nesten tre generasjoner. Ved solnedgang kan du ta en kajakktur eller en bambusrailbåt for å oppdage vanntunneler med mange korallrev i en naturskjønn lagune. Tilbake ombord kan du nyte den fredelige solnedgangen og slappe av.
Overnatting: ombord på Halong Bay cruise

Dag 4: Halong Bay - Hanoi (F/L/M)
Du våkner opp til lyden av bølger og fuglelyder. Du vil få mulighet til å se soloppgangen over bukta og etter frokost besøker vi en vakker kalksteinsgrotte. Det blir lunsj ombord mens vi returnerer til Halong Bay. Deretter kjører vi tilbake til Hanoi.
Overnatting: hotell i Hanoi

Dag 5: Fly Hanoi – Ho Chi Minh City (F/L/M)
Idag drar vi på bytur i Hanoi. Første stopp er Ho Chi Minhs komplekset som inkluderer mausoleet til landets grunnlegger og leder, som byen er oppkalt etter. Presidentpalasset kan også ses her. En av høydepunktene i komplekset er One Pillar-pagodaen som dateres tilbake til det 1000-tallet. Neste stopp er litteraturtemplet, stedet for Vietnams eldste universitet og dedikert til en av verdens mest kjente lærde, Confucius. Inne i templet står store søyler med store steinskilpadder (i Vietnams kultur representerer skilpadden lang levetid). Så blir det innenriksfly til Ho Chi Minh City. Du blir mottatt av turguiden og det blir transfer til hotellet.
Overnatting: hotell i Ho Chi Minh

Dag 6: Ho Chi Minh – Cu Chi tunnellene (F/L/M)
Om morgenen vil du besøke gjenforeningspalasset, operahuset og Hotel de Ville. Om ønskelig kan du også besøke War Remnants Museum. Du vil også kunne utforske Dong Khoi Street, byens største shoppingboulevard med butikker som selger klær og tilbehør av nye vietnamesiske designere, håndverk, sengetøy av høy kvalitet og andre artikler. På ettermiddagen besøker vi Cu Chi tunnelene som ligger litt nordvest for Saigon. Disse ble gravet ut med svært enkle redskaper og utgjorde et helt lite samfunn hvor vietcong-soldatene organiserte sin motstand mot amerikanerne. Komplekset strekker seg over 250 km og var bygget i tre nivåer. Her fantes både enkle kontorer, konferanserom, kjøkken og sykehus. I dag er deler av komplekset klargjort for at turister kan oppleve hvordan det er å bevege seg i de trange tunnelene og forestille seg hvordan livet under bakken må ha vært. Vi kjører tilbake til Ho Chi Minh-byen.
Overnatting: hotell i Ho Chi Minh-byen

Dag 7: Mekong Delta utflukt (F/L/M)
Vi reiser fra HCMC til det frodige My Tho. Mekong Deltaet er den sørligste delen av Vietnam. Det blir ofte omtalt som risskålen i Vietnam, da det produserer tre avlinger av ris per år. Det fruktbare Mekong Delta er også kjent for sine tropiske frukter og blomster. Fremme i My Tho går vi ombord på en privat, lokal båt for et rolig tur på elven forbi påle-hus og fruktplantasjer. Vi fortsett med båt til Tan Thach i Ben Tre, og går over i en sampan-båt for å komme lettere frem i de naturlige kanaler blandt fruktplantasjer og landsbyen. Vi har mulighet til å smake sesongens frukter og honning-te, hos en familiebedrift blandt lokalbefolkningen. Det blir lunsj på lokal restaurant. Vi får også et besøk til VinhTrang pagoda.
Overnatting: hotell i Ho Chi Minh-byen

Dag 8: Fly Ho Chi Minh – Siem Reap (F/L/M)
Etter frokost på hotellet, og transport til flyplassen for fly til Siem Reap, som er sentrum av Angkor. Vi blir møtt på flyplassen og det blir utflukt til en silkefarm. Dette er stedet for Khmer silkeproduksjon av tradisjonelle produktiviteter. Vi fortsetter til West Barray, som er en håndgravd innsjø bygget på 1000-tallet. Lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Wat Thmei, Killing Field, eller Dødsmarkene, til minne om soldater som døde på slagmarkene. Vi besøker Wat Bo som er en stor, høyt respektert pagoda, som inneholder svært unike veggmalerier av Reamker som sies å være sent på 1800-tallet. Tilbake på hotellet for en kort pause, så blir det middag på lokal restaurant. Deretter nyter vi en times shopping på Angkor Night Market og tar en spasertur langs Pub Street. Overnatting: hotell i Siem Reap

Dag 9: Siem Reap – Angkor tempelområde (F/L/M)
Etter forkost kjører vi til det imponerende tempelområdet Angkor. Vi starter turen med å besøke hovedtempelet Angkor Wat som regnes som en av verdens mest enestående severdigheter og som står på UNESCOs verdensarvliste. Etter lunsj fortsetter vi turen til Angkor Thom, den siste hovedstaden i det store Khmer imperiet, der vi finner det facinerence tempelet til Bayon, samt Elefant-terrassen samt det mystiske og sjarmerende jungeltempelet Ta Prohm, som i motsetning til de fleste andre Angkor-templene, har den fotogene og atmosfæriske kombinasjonen av trær som vokser ut av ruinene. Dette samt jungelenes omgivelser har gjort det til et av Angkor mest populære templer for besøkende. Etter lunsj som serveres på lokal restaurant, besøker vi det berømte Angkor Wat, bygget for kong Suryavarman II tidlig i på 1100-tallet som hans statlige tempel og hovedstad. Det største og best bevarte tempelet på stedet er det eneste som har forblitt et betydelig religiøst senter - først hinduistisk, deretter buddhistisk - siden det ble grunnlagt. Vi opplever solnedgangen over Angkor Wat. Det blir middags-buffet på lokal restaurant med tradisjonell Apsara forestilling.
Overnatting: Overnatting på hotell i Siem Reap

Dag 10: Siem Reap – Banteay Srei  (F/L/M)
Frokost på hotellet, og vi kjører for å besøke Banteay Srei - et vakkert tempelområde bygget under Khmer. Ferden går videre til Banteay Samre. Lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Rolous Group - en samling monumenter som representerer restene av Hariharalaya - den første store hovedstaden i Angkorian-Khmer riket. Rolous gruppen har templer fra Lolei, Preah Ko som ærer gudinnen Shiva. Bakong tempelet er en stor pyramide, med store elefant-statuer. Middag i lokal restaurant.
Overnatting: hotell i Siem Reap

Dag 11: Fly Siem Reap – Luang Prabang (F/L/M)
Etter frokost på hotellet blir det litt fritid før transport til flyplassen for fly til Luang Prabang. Flyturen tar ca 1,5 time. Ved ankomst blir du møtt på flyplassen og det blir transfer til hotellet. Deretter tar vi fatt på noen av høydepunktene i Luang Prabang, inkludert et besøk til Royal Palace Museum, som er vert for en rekke interessante gjenstander fra den kongelige perioden i Luang Prabang. Videre ser vi byens eldste templer, den praktfulle Wat Xiengthong med tak som feier lavt til bakken, som representerer klassisk Lao-arkitektur, Wat Visouns imponerende stupa og Wat Ahams helligdom.
Overnatting: hotell i Luang Prabang

Dag 12: Luang Prabang – Pak Ou-grotten (F/L/M)
Etter frokost på hotellet, besøker vi først den praktfulle Wat Xiengthong med lave tak som nesten feier bakken. De representerer klassisk laotisk arkitektur. Deretter går vi på et cruise oppstrøms på Mekong-elven, som også gir oss en fantastisk utsikt over det rolige landskapet, før vi når de mystiske Pak Ou-hulene. Disse to sammenhengende grottene er det mest hellige steder i Laos, og dateres tilbake flere tusen år. De innehold over 4000 gulllakkerte Buddha-ikoner av forskjellige former og størrelser. Underveis stopper vi ved landsbyen Ban Xanghai, hvor de lager den lokale risvinen.
Overnatting: hotell i Luang Prabang

Dag 13: Luang Prabang –Kuangsi-fossen (F/L/M)
Etter frokost på hotellet besøker vi Royal Palace Museum, som er vert for en rekke interessante gjenstander. Laos er også kjent for sine tradisjonelle håndverk, og i dag vil du besøke lokale landsbyer av lao etniske minoritetsgrupper ved Ban Ouay, en Hmong landsby, Ban Ou a Laoloum landsby og Ban Thapene, som er Khmu landsby. Deretter går ferden til den vakre Khouang Si-fossen, hvor du kan kjøle deg ned med en forfriskende svømmetur i bassengene eller gå langs skogsstiene før vi drar tilbake til Luang Prabang. Om ettermiddagen har vi tid til å besøke Wat Visouns imponerende stupa og Wat Ahams helligdommer før vi går oppover 329 trinnene til toppen av Phousi Hill for en vakker solnedgang over byen og dens glødende refleksjon over Mekong-elven. Turen slutter etter et besøk til det berømte nattmarkedet, hvor du finner en nydelig samling håndlagde tekstiler laget av lokale og hilltribe-folk rundt Luang Prabang.
Overnatting: hotell i Luang Prabang

Dag 14: Hjemreise (F)
Frokost på hotellet og transfer til flyplassen for hjemreise.

Dag 15: Ankomst Oslo Gardermoen

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programmet:

 • Flyreisen Oslo - Hanoi, Luang Prabang-Oslo
 • Innenriksfly Hanoi - Ho Chi Minh (Saigon)
 • Innenriksfly Ho Chi Minh - Siem Reap
 • Innenriksfly Siem Reap - Luang Prabang
 • Overnatting i delt dobbeltrom med frokost
 • 1 overnatting ombord i“djunk” i Ha Long Bay
 • All transport i privat bil med sjåfør på all transfers og utflukter
 • Engelsk-talende guide på alle utflukter og transfers
 • Inngangspenger til alle steder nevnt I programmet
 • Lunsj og/eller middag som spesifisert i programmet
 • Mineralvann tilgjengelig
   

Tillegg (ikke inkl. i grunnpris):

 • Innreisevisum til Vietnam, Kambodsja og Laos (se info om pass og visum)
 • Avb.og reiseforsikringer
 • Tips til guider og sjåfører (beregne 3 USD per person per dag)
 • Personlige utgifter, som vask/rens på hotel, minibar, drikker m.m.
 • Room-service er ikke inkludert, også når det gjelder frokost.


Covid-19 og regler for innreise:

 • ​​​​​​​​​​​​​​Alle reisende MÅ være fullvaksinert mot Covid-19. App fra HelseNorge.no må være nedlastet på mobil med QR-kode som vises frem.
 • I tillegg må den reisende vise frem en negativ PCR-test tatt innen 72 timer før ankomst. 
 • ​​​​​​​Vietnam krever at man har reiseforsikring fra sitt hjemland som dekker Corona-utgifter desom man blir smittet.
 • RGF Logo
 • NRF Logo