Skip to main content

Søk reise

Guatemala City

Guatemala City er hovedstaden i Republikken Guatemala siden 1775, etter at en rekke jordskjelv ødela den tidligere hovedstaden, Antigua. I tillegg til et bredt utvalg av restauranter, hoteller og butikker, har byen mange kunstgallerier, teatre og museer (inkludert noen fine samlinger av pre-columbian kunst) og tilbyr en økende mengde kulturelle aktiviteter.

Byen er delt i 22 soner. Zone One er det historiske sentrum, som ligger i hjertet av byen, hvor mange viktige historiske bygninger er funnet, inkludert det nasjonale kulturpalasset, Metropolitan Cathedral, National Congress, Presidential House, National Library og Constitution Plaza . Zone Ten, sammen med å være byens økonomiske distrikt, er blant de mest populære områdene for popkultur, shopping og underholdning. Et distrikt innen Zone Ten, kjent som Zona Viva, inneholder mange av byens mest populære og dyreste hoteller, restauranter, barer og andre underholdningssteder for byboere.

Antigua (Guatemala)

  

Antigua Guatemala (vanligvis bare Antigua) er en by i Guatemalas sentrale fjellområde, kjent for sine godt bevarte bygninger i spansk barokkstil, og spektakulære kirkeruiner. Byen, som i dag er en verdensarv, er hovedbyen i kommunen med samme navn. Den er også hovedstad i departementet Sacatepéquez.

Antigua Guatemala betyr «Guatemalas gamle by». Den ble grunnlagt 10. mars 1543 og var opprinnelig Spanias koloniale hovedstad i Sentral-Amerika. Conquistadorene gav byen navnet La Muy Noble y Muy Leal Ciudad de Santiago de los Caballeros de Guatemala («den meget noble og meget lojale byen Santiago av Guatemalas riddere»), for å ære skytshelgenen Santiago.

I 1773 ble byen rammet av to kraftige jordskjelv, og store deler av byen ble ødelagt. Den spanske kronen beordret gjenoppbygging av byen på en sikrere plass, dette ble til det som i dag er Guatemala by, dagens hovedstad. I 1776 ble innbyggerne beordret til å flytte til den nye byen, noe også de fleste gjorde. Tre store vulkaner dominerer landskapet omkring byen. Sør for byen ligger den største, den 3766 meter høye Volcán de Agua (Vannvulkanen). Det har fått navn etter krateret på toppen, som tidligere var fylt med vann.

Like etter at spanjolene hadde erobret Guatemala, ble den første hovedstaden grunnlagt et stykke opp på fjellet, men den ble ødelagt av oversvømmelse og ras da et jordskjelv gjorde at vannet fra krateret rant ut. Byen ble derfor flyttet ned til dalen der dagens Antigua Guatemala ligger. Den opprinnelige plassen er i dag kjent som «Ciudad Vieja» («Den gamle byen»). Vest for byen ligger to topper, Acatenango, en inaktiv vulkan som er 3976 meter høy, og Volcán de Fuego (Ildvulkanen), som måler 3763 meter. «Fuego» er kjent for å være nesten konstant aktiv, men på et lavt nivå. Det strømmer daglig røyk ut fra toppen, men større utbrudd er sjeldne.

Lake Atitlan og Santiago by

  

Lake Atitlan (og spesielt byen Santiago Atitlan) er potensielt det farligste stedet i verden for en reisende: Du vil bli så forelsket i det at du aldri vil reise noen andre steder. De fleste besøkende vil bare bruke den majestetiske skjønnheten i denne vulkanske innsjøen som bakgrunn for fester, yoga og engasjere seg i andre aktiviteter som er langt fjernet fra de virkelige guatemalerne og deres urfolks stolthet. På våre rundreiser, legges hovedvekten på kultur. Visste du at hver by har sin egen urbane veving og klesstil?

  • RGF Logo
  • NRF Logo