Skip to main content

Guatemala, El Salvador, Honduras og Nicaragua - 14dgr rundreise

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: Fly Oslo Gardermoen - Guatemala City
Flyreise fra Oslo Gardermoen. Ankomst til Guatemala City. Det blir mottakelse på flyplassen og transfer til hotellet for overnatting.

Dag 2: Guatemala - Iximche - Lake Atitlán
Avreise til høylandet Guatemala. Det blir først et stopp i Iximche. Iximche er et Maya-sted i de vestlige høydepunktene i Guatemala. Navnet stammer fra ordene Ixim og Che, som betyr bokstavelig talt "maitreetre". Den ble bebodd av Kaqchikel som var en mayastamme. I sin storhetstid hadde Iximche en befolkning på 10.000. Kort etter ankomsten av den spanske erobreren Pedro de Alvarado i 1524, ble byen forlatt da spansken krevde overdreven hyllest. Iximche-ruinene ble deklarert som en guatemalansk nasjonalmonument i 1960.

Lake Atitlan er en innsjø i Guatemala-høylandet, og regnes som en av de vakreste innsjøene i verden. Navnet er hentet fra dens betydning "ved vannet". Atitlan er den dypeste innsjøen i Mellom-Amerika og støtter omfattende kaffe- og avokado plantasjer, samt andre landbruksprodukter som bønner, tomater, agurker og hvitløk rute besøker vi det arkeologiske området Iximche, den gamle Maya hovedstaden i Cackchiquel Kingdom. Etter besøket, fortsettelse til Atitlán, som ifølge Huxley er det en av de vakreste innsjøene i verden. Lake Atitlán tilbyr en fantastisk utsikt omgitt av tre imponerende vulkaner og 12 urfolk landsbyer. 

Dag 3: Lake Atitlan - Chichicastenango - LakeAtitlan
Vi kjører til byen Chichicastenango,ofte blir referert til som "Chichi", er en liten by som ligger i toppen av fjellene ca 2-3 timer nordvest for Guatemala City. Chichicastenango er hjemsted for et fargerikt marked som fungerer som en av de største lokale handelssentrene i området. Her finner du alle slags varer, inkludert keramikk, kaffe, smykker og vevde tekstiler. Om ettermiddagen kjører vi tilbake til Atitlán.

Dag 4: Lake Atitlan - Santiago
I dag tar vi båten til Santiago Atitlán, som ligger på den sørlige kysten av Atitlán-sjøen. Byen er kjent for sin kunst og tocoyal, et langt håndlaget bånd som bæres av urfolkene. Byen er også hjemsted for den imponerende Parroquial Santiago Apóstol, en av de mest fantastiske kirker i Atitlán-sjøen, som dateres til 1500-tallet. Besøk til maya-samfunnet Tzutuhil, er også inkludert. Antigua, en fargerik og sjarmerende by, ligger mindre enn en time fra Guatemalas hovedstad.

Deklarert på UNESCOs verdensarvliste i 1979, er Antigua kjent for sin skjønnhet og historiske betydning. De brosteinsbelagte gatene, balkonger og koloniale bygninger gir besøkende en fantastisk blanding av kultur og religiøs tradisjon, og det faktum at det er omgitt av tre vulkaner, gir god natur. Orientering tur inkludert katedralen, Main Square, de viktigste monumentene og museene, bokhandlere, restauranter, kunstgallerier m.m.

Dag 5: La Antigua
Dag på fritid for valgfrie aktiviteter: Klatring Pacaya Volcanoe, Tikal-tur, Kulturbesøk i La Antigua, besøk en kaffeplantasje, spille golf på en av de beste golfbanene i Guatemala eller bare slappe av på ditt hotell. 

Dag 6: La Antigua - Copán
Vi vil forlate Guatemala for å krysse grensen til Honduras. Her besøker vi det arkeologiske område Copán, med bevarte stelae, pyramider, ballbaner og unike begravelser av Maya-verdenen.

Dag 7: Copán - Santa Ana - Suchitoto
I dag skal vi krysse Honduras, Guatemalas og Salvadoras grenser som kommer til Santa Ana, en av de 14 avdelingene i El Salvador. Panoramisk tur inkludert den historiske sentrum, den gotiske stilskatedralen, Nationalteatret, Central Park, Mayor Building blant andre interessepunkter. Etter besøket vil vi fortsette å Suchitoto. 

Dag 8: Suchitoto (El Salvador) - León (Nicaragua)
Fra havnen i La Union tar vi en båt som går til Nicaragua, og vi krysser Gulf of Fonseca. Vi fortsetter til León. Byen León er en kulturhistorisk attraksjon med en autentisk atmosfære hvor du enkelt kan koble til lokalbefolkningen. León tilbyr en rolig, avslappet og hyggelig atmosfære. Senteret med sine koloniale bygninger, vakre kirker og katedralen - som er blitt erklært som UNESCOs verdensarvliste, er bare en av León mange attraksjoner.

Du kan også bestemme deg for å gå til en av vulkanene i området, eller gå til strandreservatet Juan Venado. En av de mest populære attraksjonene er vulkanen på Cerro Negro.

Dag 9: León
Utforsk til fots den fascinerende historien til en av Nicaraguas eldste og mest innflytelsesrike byer. Under en guidet tur besøker du revolusjonerende veggmalerier, barokke og neoklassiske kirker og et kunstmuseum som viser verk av internasjonalt anerkjente kunstnere. Vi fortsetter turen med å utforske det lokale markedet og koloniale bygninger, blant annet Nicaraguas første universitet. I tillegg klatrer du på taket av Mellom-Amerikas største katedral, registrert på UNESCOs liste over verdensarv.

Dag 10: León - Mayasa - Granada
Transfer til den koloniale byen Granada, og første stopp er Masaya Volcano National Park. På toppen av vulkanen, kan du kikke inn i det aktive krateret. Din neste stopp er Masaya's håndverksmarked, hvor du kan kjøpe kvalitet, nikaraguansk kunsthåndverk. Det blir lunsj med utsikt over den imponerende Apoyo-lagunen før du fortsetter til Granada. Granada ble grunnlagt i 1524 og antas å være den nest eldste byen etablert på fastlandet Latin-Amerika ved den spanske erobringen.

I dag er Granada preget av lyse, spansk-koloniale arkitekturer, synlige gjennom hele sentrum. Atmosfæren er veldig hyggelig, og det finnes et bredt utvalg av populære restauranter og barer, spesielt langs bulevarden fra sentralparken til kysten av Nicaragua-søya.

Dag 11: Granada - Islas - Granada
Las Isletas ligger ved foten av Mombacho vulkanen, og består av rundt 360 små skogsdekket øyer, og ble dannet av et vulkanutbrudd for 20.000 år siden. Ved havnen blir du møtt av kapteinen som tar deg med ut på en motorbåttur. Under turen vil guiden vise deg eksotisk flora og fauna. Det blir stopp på en av øyene for en drikk før du drar tilbake. Ettermiddagen er til egen disposisjon. 

Dag 12: Granada - Montelimar 
Vi går fra land til sørkysten av Nicaragua til vi kommer til Montelimar for en velfortjent hvile. All inclusive plan. 

Dag 13: Montelimar
All inclusive måltidsplan. Dag til fritid for å hvile, nyte stranden eller ta en tur til Masachapa byen. 

Dag 14: Hjemreise
Det blir transfer til Managua flyplass for hjemreise. 

Info om turen

  • RGF Logo
  • NRF Logo