Skip to main content

Kenya og Tanzania safari - 12 dgr

Kenya: Nairobi, Lake Naivasha nasjonaplark, Lake Nakuru nasjonalpark, Masai Mara game reserve, Amboseli nasjonalpark.
Tanzania: Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro Crater, Lake Manyara nasjonalpark. Møt lokale stammefolk, og de "5 store".

Nærmere naturen kommer du ikke!

Søk reise

Programbeskrivelse dag for dag

Dag 1: Fly Oslo-Nairobi
Du flyr fra Oslo Gardermoen til Nairobi med mellomlanding. Fremme på Nairobi flyplass blir du mottatt av våre representanter som hjelper deg med bagsjen og kjører til hotellet og sjekker inn for deg. Det blir orientering om reiseruten. .
Overnatting: Sarova Panafric Hotel
Måltider: mat på flyet 

Dag 2: Nairobi sightseeing-tur  - Lake Naivasasha nasjonalpark
Etter frokost skal vi først besøke Sheldrick Elephant Orphanage og Giraffe Center (som beskytter den sterkt truede Rothschilds giraffeb). Vi avslutter turen med et besøk på Karen Blixen-museet, og nyter en lunsj i Nairobi før vi kjører gjennom Rift Valley til Lake Naivasha.
Overnatting: Lake Naivasha Sopa Lodge 5* or Ashnil Lodge 5* or Mara Sarova Camp 5*
Måltider: Frokost, lunsj, middag

Dag 3: Lake Nakuru nasjonalpark
Etter frokosten kjører vi til Lake Nakuru nasjonalpark, som ligger i bunnen av Great Rift Valley, hvor du kan nyte en heldags safari. Den vakre innsjøen Nakuru nasjonalpark ligger i gulvet i Great Rift Valley, omgitt av skog, busker og gressmark. Parken er inngjerdet som et fristed for å beskytte de svært truede Rothschild-sjiraffene, så vel som både svarte og hvite neshorn. HEr er et rikt fugleliv samt den flotte Flamingoen. Vi kjører tilbake til Naivasha-sjøen for overnatring.
Overnatting: Lake Naivasha Sopa Lodge 5* or Naivasha Simba lodge 4*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 4: Lake Naivasha båttur - Masai Mara Game Reserve
Vi starter dagen med et friskt pust: nyt en båttur på innsjøenen Naivasha, som er den høyeste og vakreste innsjøen i Rift Valley. Her er et rikt fulgleliv og vi får et annet perspektiv på naturen. Ved 10-tiden drar vi fra LAke Naivasha og kommer frem til Masai Mara Nationalpark på ettermiddagen. Og det blir selvsagt tid til en ettermiddagssafaritur i parken.
Overnatting: Mara Serena Safari Lodge 5* or  Ashnil Lodge 5* or Mara Sarova Camp 5*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 5: Masai Mara nasjonalpark
Nyt en hel dag i Masai Mara National Reserve. Med litt hell vil du se noen av de "store fem." Det store mangfoldet av arter som er til stede i dette området er imponerende. Masai Mara har den høyeste konsentrasjonen av landpattedyr sammenlignet med alle andre parker!
Overnatting: Mara Serena Safari Lodge 5* or Ashnil Lodge 5* or Mara Sarova Camp 5*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 6: Masai Mara (Kenya) - Serengeti nasjonalpark (Tanzania)
Etter frokost kjører vi fra Masai Mara til grensen mellom Kenya / Tanzania ved Isebenia og Sirari,  hvor vi må igjennom toll og passkontroll. Vi kommer inn i Serengeti nasjonalpark gjennom Ndabaka Park i Western Serengeti, og beundrer naturen på vei til lodgen. Ankomst sent på ettermiddagen i Central Serengeti med flokker av dyr som løper over store åpne områder og rovdyr som jakter byttet sitt. Serengeti betyr "endeløse sletter" på Masai-språket., og er den største nasjonalparken i Afrila med sine 14,763 kvkm.
Overnatting: Serengeti Serena Safari Lodge 5* or Serena Mbuzi Mawe Camp 5*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 7: Serengeti nasjonalpark
En herlig heldags safari venter oss i Serengeti nasjonalpark med en piknik lunsjboks. Vi slapper av og suger inn den enorme skjønnheten som Afrika har å tilby. Serengeti er et av de få stedene i Afrika der spillreservatene har holdt seg helt uberørte.
Overnatting: Serengeti Serena Safari Lodge 5* or Serena Mbuzi Mawe Camp 5*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.


Dag 8: Serengeti nasjonalpark - Ngorongoro Crater
Etter frokosten kan du glede deg over en annen dagstur i Serengeti nasjonalpark med piknik lunsj. Safariguiden din vil utforske forskjellige områder Moro kopjes og Gol kopjes. De omfattende gressmarkene er ispedd såkalte "Kopjes", som er små fjelløyer på de ellers så flate  slettene. Hver med sitt eget dyrelivssamfunn. Oppdag Seronera-elvene som strømmer gjennom parken, og gjør det levelig for en rekke fugler, pattedyr og reptiler.

Om ettermiddagen fortsetter vi til Nabi Hill der du vil glede deg over den minneverdige piknik lunsj, etterfulgt av kjøreturen til Malanja Depression inn i Ngorongoro Conservation Area. Vi fortsetter til Ngorongoro Serena Lodge, med disen som ruver over slettene, er stemningen som tatt ut fra et fotografi.  Lodgen er bygget av vulkansk stein og designet for å passe diskret inn i det sårbare dyrelivet.. Den tilbyr en spektakulær utsikt over Ngorongoro kratergulvet, men det er praktisk talt usynlig når du er på safari nede på kraterbunnen.
Overnatting: Ngorongoro Serena Safari Lodge 5* or Ngorongoro Explorean 4*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.


Dag 9: Ngorongoro Crater - Lake Manyara nasjonalpark
Etter frokost må du forberede deg på en 6 timers lang kjøretur. Vi skal nemlig til "Edens hage" i Afrika. Vi snirkler vi oss 600 m ned i det fantastiske krateret for safari i Ngorongoro-krateret. Vi blir vitne til et uforglemmelig opptog av afrikansk dyreliv - en verden som vrimler av dyr. Parken opprettholder et bredt utvalg av dyr, inkludert svart neshorn, med sin vannforsyning og fôr året rundt. Senere på ettermiddagen kommer vi til kraterkanten og kjører til Lakeara.
Overnatting: Lake Manyara Serena Safari Lodge 5* or Kirurumu Tented Lodge 4*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.


Dag 10: Lake Manyara nasjonalpark
Etter frokost til Lake Manyara nasjonalpark, som er en av de fineste parkene i Tanzania, vil du nyte morgen- og ettermiddagsspillet kjør etterfulgt av valg av piknik lunsj ved lunsj på hytta, pm avreise mot landsbyen Mto wa Mbu og Great Rift Valley enn fortsett til din unike safarihytte som tilbyr en spektakulær utsikt over Lake Manyara nasjonalpark,
Overnatting: Lake Manyara Serena Safari Lodge 5* Kirurumu Tented Lodge 4*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.


Dag 11: Kenya - Amboseli nasjonalpark
Etter frokost pakker vi sammen og forlater hytta med en piknik lunsj for en lang kjøretur. Vi kjører til Lake Manyar og fortsetter til City of Arusha (som er midtpunktet mellom Kapp og Kairo), og  fortsetter vår reise til Namanga-grensen, kryssingspunktet mellom Tanzania og Kenya grensen i Namanga, hvor det blir toll og passkontroll, før vi fortsetter til Kenya, inn i Amboseli nasjonalpark som ligger ved foten av fjellet Kilimanjaro (19.430 fot) . Om ettermiddagen, fortsetter vi med en-route safari hvis tiden tillater det. Amboseli er kjent for sine enorme flokker med elefanter og fantastiske utsikt over Kilimanjaro-fjellet på klare dager.
Overnatting: Amboseli Serena Safari Lodge 5* or Amboseli Oltukai Lodge 4*
Måltider: Frokost, lunsj, middag.

Dag 12: Amboseli nasjonalpark - Nairobi - hjemreise
Amboseli er kjent for sine enorme flokker med elefanter og en fantastisk utsikt over Kilimanjaro på klare dager. Vi nyter en siste dag med safari på morgenen før det blir lunsj og ettermiddagstransport til Nairobi flyplass hjemreise.
(Du kan evntl. forlenge med et par netter på Kenya-kysten eller Lamu Island).

Nyttig informasjon om reisen

Inkludert i programprisen:
Flyreisen Oslo-Nairobi-Oslo
Alle måltider og overnatting i henhold til program med 11 frokost, 5 lunsj, 5 piknik lunsj, 10 middager
All transfer flyplass-hotel t/r
Game drive i henhold til program/reiserute med den engelsktalende guide
Nairobi sightseeingtur
Transport på 4X4 safari jeep med pop-up-tak, og garantert vindusplass
Tillatt bagasje: 15 kg per person i en myk pose.

Ikke inkludert:
Avbestilling- og reiseforsikringer
Vask/rens hoteller 
Innreisevisum til Kenya 50 dollar og innreisevisum til Tanzania 50 dollar
Drikkevann
Tips

  • RGF Logo
  • NRF Logo