Skip to main content

Vietnam og Kambodsja høydepunkter 14 dgr

Status:
Kontakt oss for bestilling

Denne turen tar for seg høydepunktene i Vietnam og Kambodsja. Fra den fascinerende hovedstaden Hanoi til den dynamiske Ho Chi Minh (tidligerer Saigon). Du nyter et mini-cruise på Mekong-elven samt det fantastiske landskapet i Ha Long Bay. Du opplever Kambodsjas flytende landsbyer og det absolutte høydepunktet: de imponerende Angkor Wat-templene. En annerledes og opplevelsesrik ferie.

 

Søk reise

Tilleggsinformasjon

Inkludert i programmet:
- Fly Oslo - Hanoi, Siem Reap-Oslo
- Innenriksfly Hanoi-Ho Chi Minh, Ho Chi Minh-Siem Reap
- Overnatting i delt dobbeltrom med daglig frokost
- En natt på cruise i Halong Bay ombord på djunk
- Profesjonell engelsk-talende guide på alle utflukter og transfers
- Inngangspenger for alle nevnte utflukter
- Mineralvann 

Tillegg i grunnprisen:
- Visum til Vietnam
- Visum til Kambodsja
- Måltider som ikke er spesifisert i programmet
- Tips til guide og sjåfør
- Personlige utgifter som vask/rens på hotel, telefon, drikker m.m.
 

Dagsprogram

 • Dag 1: mandag: Fly Oslo-Hanoi (Mat ombord på flyet)

  Avreise fra Oslo Gardermoen.

  Fly Oslo-Hanoi (Mat ombord på flyet)
 • Dag 2: tirsdag: Ankomst Hanoi

  Ved ankomst til Hanoi Noi Bai Internasjonale flyplass, vil du bli møtt av vår hyggelige representant og det blir transport til hotellet.
  Overnatting: hotell i Hanoi

  Ankomst Hanoi
 • Dag 3: onsdag: Utflukt i Hanoi (F/L)

  Vi starter vår første dag i Vietnam med en sightseeing i Hanoi. Det blir først et besøk til den pittoreske West Lake og den eldste pagoden i Hanoi: Tran Quoc, fra 500-tallet. Deretter besøker vi Ho Chi Minh-mausoleet (utenfra), Ho Chi Minhs hus på påler, presidentpalasset, One Pillar Pagoda. Neste stopp er litteraturtempelet, kjent som Vietnams første universitet. Tempelet ble bygget i 1070 som en skole for kongefamiliens medlemmer, etterkommere av guvernør samt normal sivilisasjon som var begavede. I dag regnes Litteraturtempelet som en historisk attraksjon, så vel som et symbol på vietnamesernes forkjærlighet for å lære.
  Det blir lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Hoan Kiem-sjøen med besøk til Ngoc Son-tempelet. På ettermiddagen får vi oppleve vanndukketeater (Water Puppet Show), en over tusen år gammel vietnamesisk tradisjon, vannscenekunst, der vietnamesiske folkeeventyr og historie fremvises via fargerike dukker. Vi får også oppleve en liten cyclo-tur, som er den vietnamesisk rickshaw, eller «xich lo»
  Overnatting: hotell i Hanoi

  Utflukt i Hanoi (F/L)
 • Dag 4: torsdag: Hanoi - Halong Bay med cruise (F/L/M)

  Vi kjører til Halong Bay på østkysten, som har fått plass på UNESCOs Verdensarvliste, via Red River Delta. Vi sjekker inn ombord på vår lille cruisebåt - en såkalt ”djunk” som er en tradisjonell kinesisk båt. Lunsj blir serveres mens vi seiler gjennom den magiske bukten, som utgjør 1550 km2, hvor tusenvis av skulpturelle kalksteinsøyer stiger opp fra vannet som dragetenner.
  Etter lunsj tar vi en kort tur til en nærliggende topp for å få panoramautsikt over bukten. Man kan også ta en svømmetur på en rolig strand eller ligge på soldekk. På ettermiddagen går ferden til en hyggelig fiskelandsby der fiskerne har bodd i bukta i nesten tre generasjoner.
  Ved solnedgang kan du ta en kajakktur* eller en bambusrailbåt for å oppdage vanntunneler med mange korallrev i en naturskjønn lagune. Tilbake ombord kan du nyte den fredelige solnedgangen og slappe av. (*Kajakktur er valgritt og ikke inkl. i reisens pris. Kan bestilles og betales på stedet).
  Overnatting: ombord på Halong Bay cruise

  Hanoi - Halong Bay med cruise (F/L/M)
 • Dag 5: fredag: Halong Bay – Fly Hanoi - Hue (F/L)

  Du våkner opp til lyden av bølger og fuglelyder. Du vil få mulighet til å se soloppgangen over bukta og delta i en Tai Chi klasse. Etter frokost besøker vi en vakker kalksteinsgrotte. Det blir lunsj ombord mens vi returnerer til Halong Bay. Deretter kjører vi direkte til Hanoi flyplass for fly til Hue. I Hue blir vi møtt av vår representant og det blir transfer til hotellet.
  Overnatting: hotell i Hue

  Halong Bay – Fly Hanoi - Hue (F/L)
 • Dag 6: lørdag: Hue (F/L)

  I dag blir det en båttur på Perfume River til Thien Mu Pagoda, som er den eldste pagoden i Hue. Vi fortsetter med besøk til Imperial Citadel som var hjemmet til det siste kongelige dynastiet, Nguyen, samt Thai Hoa Palace og Den forbudte lilla by.
  Lunsj på lokal restaurant. På ettermiddagen besøker vi Kong Tu Duc’s grav, bygget 1864/1867. Den er ansett som et av de vakreste og største arkitektarbeider fra Nguyen Dynastiet. Vi fortsetter til Conical hat village, hvor vi får se hvordan lokale innbyggere lager de typiske rishattene. På kvelden opplever vi tradisjonell musikk ombord på båt.
  Overnatting: hotell i Hue

  Hue (F/L)
 • Dag 7: søndag: Hue – Danang – Hoi An (F/L)

  Vi forlater Hue og kjører mot Da Nang over Hai Van Pass (Pass of the Ocean Clouds). Vi passerer mange små vakre landsbyer og fruktmarker. Ved ankomst Da Nang, blir det besøk til Cham Museum, før vi passerer Marble Mountain og Non Nuoc Beach og ankommer Hoi An.
  Lunsj på lokal restaurant. Vi tar en spasertur i Hoi An, og beser den historiske byen som var en stor havn på 1600-tallet. Byen bærer preg av japansk og kinesisk arkitektur. Vi besøker det kinesiske tempel og pagode, det historiske museum, den japanske broen og det fargerike markedet. Innsjekking på hotellet.
  Overnatting: hotell i Hoi An

  Hue – Danang – Hoi An (F/L)
 • Dag 8: mandag: Hoi An, fly Danang- Ho Chi Minh (F/L)

  Transfer til Da Nang flyplass for fly til Ho Chi Minh (Saigon). Ved ankomst Saigon blir det transfer til hotellet for innsjekking. Lunsj på lokal restaurant før vi besøker China Town og Thien Hau Temple fra 1863 tilegnet sjøgudinnen og Binh Tay makedet. Vi besøker Lacquer fabrikken, Notre Dame Cathedral og det gamle postkontoret fra 1800-tallet, et eksempel på fransk koloni-arkitektur, samt det tidligere presidentpalasset.
  Overnatting: hotell i Ho Chi Minh

  Hoi An, fly Danang- Ho Chi Minh (F/L)
 • Dag 9: tirsdag: Ho Chi Minh, Cu Chi tunnelene (F/L/D)

  Om morgenen besøker vi Cu Chi tunnelene som ligger litt nordvest for Saigon. Disse ble gravet ut med svært enkle redskaper og utgjorde et helt lite samfunn hvor vietcong-soldatene organiserte sin motstand mot amerikanerne. Komplekset strekker seg over 250 km og var bygget i tre nivåer. Her fantes både enkle kontorer, konferanserom, kjøkken og sykehus. I dag er deler av komplekset klargjort for at turister kan oppleve hvordan det er å bevege seg i de trange tunnelene og forestille seg hvordan livet under bakken må ha vært.
  Tilbake i Ho Chi Minh besøker vi War Remnants Museum, etterfulgt av middag med tradisjonell musikk ved Saigon River.
  Overnatting: hotell i Ho Chi Minh-byen

  Ho Chi Minh, Cu Chi tunnelene (F/L/D)
 • Dag 10: onsdag: Mekong Delta, De flytende landsbyene (F/L)

  Vi reiser fra HCMC til det frodige My Tho. Mekong Deltaet er den sørligste delen av Vietnam. Det blir ofte omtalt som risskålen i Vietnam, da det produserer tre avlinger av ris per år. Det fruktbare Mekong Delta er også kjent for sine tropiske frukter og blomster. Fremme i My Tho går vi ombord på en privat, lokal båt for en rolig tur på elven forbi påle-hus og fruktplantasjer. Vi fortsett med båt til Tan Thach i Ben Tre, og går over i en sampan-båt for å komme lettere frem i de naturlige kanaler blant fruktplantasjer og landsbyen. Vi har mulighet til å smake sesongens frukter og honning-te, hos en familiebedrift blant lokalbefolkningen. Det blir lunsj på lokal restaurant før vi returnerer til Saigon.

  Mekong Delta, De flytende landsbyene (F/L)
 • Dag 11: torsdag: Fly Saigon-Siem Reap (F/M)

  Etter frokost på hotellet, blir det transfer til flyplassen for fly til Siem Reap.
  Chum Reap Sour! Velkommen til Siem Reap i hjertet av Angkor.
  I dag skal vi besøke det imponerende tempelområdet Angkor. Vi kommer inn den sørlige porten av Angkor Thom tempel og beser Elephant Terrace og Leper King terrassen samt jungeltempelet Ta Prohm, som i motsetning til de fleste andre Angkor-templene, har den fotogene og atmosfæriske kombinasjonen av trær som vokser ut av ruinene. Dette samt jungelens omgivelser har gjort det til et av Angkor mest populære templer for besøkende.
  Hoved-tempelet Angkor Wat, ble bygget for kong Suryavarman 2. tidlig på 1100-tallet som hans statlige tempel og hovedstad. Det største og best bevarte tempelet på stedet er det eneste som har forblitt et betydelig religiøst senter - først hinduistisk, deretter buddhistisk - siden det ble grunnlagt. Det regnes som en av verdens mest enestående severdigheter og som står på UNESCOs verdensarvliste.
  Det blir innsjekking på hotellet før vi drar ut igjen for middag på lokal restaurang og ser Apsara danse show, etterfulgt av en liten shoppingtur til Angkor nattmarked.
  Overnatting: Overnatting på hotell i Siem Reap

  Fly Saigon-Siem Reap (F/M)
 • Dag 12: fredag: Transfer Siem Reap – Phnom Penh (F/M)

  Etter frokost blir det transfer til hovedstaden Phnom Penh. Vi opplever en 6 timers kjøretur gjennom 3 provinser med ekte jungel og grønne marker. Underveis stopper vi ved Kompong Kdei Ancient Bridge, som ble bygget på 600-tallet. Det blir også en stopp ved Skun Spider Village, byen som er kjent for å spise friterte edderkopper, noe som stammer fra Røde Khmer-tiden, da det var mangel på mat. De 8-beinte edderkoppene er store, svarte og hårete.
  Etter 55 km er vi vel fremme i Phnom Penh besøker vi Wat Phnom pagode, en stupa fra 1400-tallet. Videre går ferden til Uavhengighetsmonumentet og til den nybygde bronsestatuen av kong Norodom Sihanouk. Middag på lokal restaurant.
  Overnatting: hotell i Phnom Penh

  Transfer Siem Reap – Phnom Penh (F/M)
 • Dag 13: lørdag: Heldagsutflukt i Phom Penh (F/L/M)

  I dag besøker vi først det kongelige palasset. I den sørlige delen finner vi sølvpagoden. Navnet kommer av gulvet, som har over 5300 sølvplater. Her finnes gaver fra forskjellige land samt en stor gullbuddah med hendene vendt utover. Den er pyntet med 2086 diamanter.
  Buddhaene står kongens bærestol som er dekket med 23 kilo gull.
  Nasjonalmuseet rommer over 5000 gjenstander i en smakfull bygning designet i klassisk Khmer-arkitektur.
  Vi fortsetter til Tuol Sleng Genocide Museum. Her får vi lære om historien bak det mest makabre regimet i. Nyere tid. Den videregående skolen Tuol Svay Prey ble i 1975 okkupert av Pol Pots sikkerhetstjeneste og gjort om til et fengsel av Khmer Rouge (Røde Khmer). Fengselet ble brukt som tortur senter under navnet «S-21». Etterpå ble de kjørt til drapsmarkene for å grave sin egen grav. Det sies at over 20000 ble torturert her, og over 2 mill. mennesker ble brutalt henrettet. Alle fanger ble fotografert og alle opplysninger ble dokumentert. Dette pågikk frem til 1979. Det minner mye om Auschwitz konsentrasjonsleir i Polen.
  I dag er Phnom Pehn en moderne by med en ung befolkning. Det blir middag på lokal restaurant.

  Overnatting: hotell i Phnom Penh

  Heldagsutflukt i Phom Penh (F/L/M)
 • Dag 14: søndag: Hjemreise

  Frokost, og transfer til flyplassen for hjemreise.
  Chum Reap Lear.

  Hjemreise
 • Dag 15: mandag: Ankomst Oslo Gardermoen

  Mat ombord på flyet.

  Ankomst Oslo Gardermoen

Kart

 • RGF Logo
 • NRF Logo